Příspěvky uživatele - 6.15

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 8.6.2010
Nektia cinabarina může být problém na bobulovém ovoci. Mám ale pocit, že spíš kolonizuje dřevo, které je mrtvé. Pokud nektria, přiklonil bych se spíš k N.galligena, tedy k rakovině. Pokud ale ve vlhkém a teplém počasí vznikají na okrajích lézí bělavé... celý příspěvek >
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 8.6.2010
Myslím, že vyčkávat do jara není rozumné řešení. Pokud napadená jabloň vykvete, včely to roztahají po okolí. Bakteriální sliz by měl vznikat za vlhka při teplotách nad 18°C. Takže je na čase to zkontrolovat. Pokud se to objeví jen na jedné... celý příspěvek >
Co s posbíranými slimáky?, 31.5.2010
Musím nesouhlasit. Jsou to mrchožrouti a kanibalové.
Skalka, 27.5.2010
Ta rozšířená verze je už lepší. Jen ten pravý výběžek je obložený placákama jak obniště. Působí to dost nepřirozeně. Je vpořátku, že to je do křivky, ale na můj vkus je příliš souměrná. Je přirozenější udělat to nesouměrné a opticky skalku vyvážit... celý příspěvek >
Skalka, 26.5.2010
Myslel jsem obě. Ta první je ale hodně divná. Taková typická skalka do dnešní sterilní zahrady. V kategorii větší skalky teda nic nápaditého. Ta miniaturní skalka ve skruži mě nevadí, je to taková lidová tvořivost. Jsou zde sice porušeny asi... celý příspěvek >
Skalka, 24.5.2010
Nejsem odborník na skalky, ale lze to udělat i vkusněji. Kupte si knihu, jděte se podívat do botanické zahrady...
Povodeň 2010, 23.5.2010
Myslím, že dělat nemůžete nic. Hůře to snášejí peckoviny. Je ale velký rozdíl v podnožích. Například podnože získané ze zelené renklody netrpí tolik asfixií. Už léta sleduju ovocný sad na Mělníku (Brozánky), který roste blízko soutoku v poloze... celý příspěvek >
Jak uskladnit běžné druhy zeleniny?, 14.5.2010
Problematické je ukládání ovoce a zeleniny ve stejném sklepě. Jablka produkují moc etylenu a zelenina rychle stárne. I vůně zeleniny a brambor jablkům moc nepřidá. Kořenová zelenina se doporučovala skladovat ve sklepě v písku tak, aby srdéčko... celý příspěvek >
Probírka plodů, 14.5.2010
Prostřední květ v chocholíku. Ten nejdřív vykvete a je nejlépe živený.
Probírka plodů, 13.5.2010
Malá jablíčka velikosti lískového oříšku odcvrnkáte. Nejlepší je nechat plod z královského květu, pokud není poškozen. Podle násady necháte 1 či dvě jablka v chocholíku. Šťopky musí zůstat na větvi!!! Pokud jabloň plodí spolehivě a pravidelně můžete... celý příspěvek >
Jak přesadit pivoňky?, 12.5.2010
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co s pivonkami, které nekvetou? Koupili jsme dům se starou velmi dlouho zanedbavanou zahradou. Je tu spousta pivoněk, ale jen několik jich kvete. Oproti těm kvetoucím mají ostatní rostliny velmi tenké a slabé... celý příspěvek >
Zásilkový obchod Rostlinky.cz, 12.5.2010
Tak letní odrůda jabloní se na rozdíl od zimních a podzimních na jaře neujme? U ovocných výpěstků jsem se moc informací z jejich webu nedozvěděl (tvar, podnož, prostokořené - kontejnerované). Možná v sezóně mají na stránkách víc informací... Ceny?... celý příspěvek >
Přesazené jabloně, 11.5.2010
To že strom vyrašil vůbec nic neznamená. Má dost vody ve dřevě. Mě třeba na zahradě kvete hromada jabloňových špalků. Když jsem to kácel, neobral jsem z toho paroží...
Planá máta, 10.5.2010
To teda existuje. Mentha aquatica, M. spicata, M. longifolia, M arvensis aj. Když jsem někdy na vandru, dělám z některé z botanických druhů máty čaj. většinou narazím na mátu dlouholistou. Není to ale ono. Myslím, že má míň mentolu a víc to chutná... celý příspěvek >
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 9.5.2010
Klejotok není choroba, ale projev rozkladu pletiv při kterém teče ze stromu klovatina. Taky jsem nic podobného neviděl. Nepředcházelo tomu mechanické poškození kmenu? Třeba od kočky co lezla na strom? Co třeba již zmiňovaná mrazová deska? Načaté to... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika