|
Příspěvky uživatele - 48.243
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Šeřík - poznáte druh?, 28.5.2009 Děkuji za tipy, ale ani u jednoho se mně nezdají listy. Můj neznámý šeřík je má matné, dosti dlouhé, ne srdčité, s výraznou žilnatinou. Výška mladého keře kolem 150 cm, takže to nebude žádná miniatura. |  | Šeřík - poznáte druh?, 26.5.2009 Stále nic? Nechce se mi věřit, že by zde nebyl žádný odborník přes šeříky... |  |
|  | Šeřík - poznáte druh?, 24.5.2009  U známých na zahradě jsem včera objevil pěkně kvetoucí a vonící šeřík, poznáte někdo druh, odrůdu? rexlexa? prestoniae? |  | Ochrana třešní před ptactvem, 23.5.2009 Před lety jsem obalil menší ranou třešeň umělohmotnou sítí. Třešně jsem sice zachránil před špačky, ale do sítě sezamotalo a uhynulo během několika dní asi deset sýkorek a jiných drobných ptáků, kteří navíc třešně nežerou. Zamrzelo mne to a již... celý příspěvek > |  | Tuli-tuli-tulipánek, 20.5.2009 Botanické tulipány se nemusí vyndávat ze země každý rok, ale u šlechtěných tulipánů se to doporučuje každoročně.
Nejlepší doba pro vyrytí tulipánů je tehdy, když listy ztratí zelenou barvu, zblednou a lehce zčervenají - lodyha tehdy ještě drží na... celý příspěvek > |  | O jaké skalničky se jedná?, 17.5.2009 Na třetím je ladoňka Scilla hispanica. |  | Ruj vlasatá bez vlasů?, 16.5.2009 Tak počkám... |  | Ruj vlasatá bez vlasů?, 16.5.2009  Objevil jsem keř co má charakter růstu jako ruj vlasatá Cotinus coggygria 'Royal purple', listy jako ruj, ale květy bez vlasů ? Co to je? |  | Padlí nebo co na růži?, 16.5.2009 Želešice u Brna |  | Výsev semen kaktusů - kdy?, 15.5.2009 Vysejte ještě teď, malé kaktusky přes zimu držte na co nejsvětlejším místě s teplotou kolem 15 C a občas zvlhčete substrát, aby příliš nevyschly.
Mimochodem růst semenáčků se zásadně liší podle druhu, některé mohou do podzimu dorůst velikosti... celý příspěvek > |  |
|  | Neznámá, 15.5.2009 Máte pravdu, je to peperomia, ukvapil jsem se... |  | Co je to za rostlinu?, 14.5.2009 Blahokeř - Clerodendrum thomsoniae. Už se tady o něm psalo... |  | Libavka, 11.5.2009 Záleží na druhu nebo hybridu. Některé jsou jednodomé, některé dvoudomé- samčí a samičí.
Nejběžnější Gaultheria procumbens je jednodomá, samosprašná. |  | Keř z Kypru, 10.5.2009 Ahoj, je to Caesalpinia gilliesii, pěstuje se v parcích v celém středomoří. |  | Likvidace, 8.5.2009 Nezapomínejte, že bršlice také kvete a tvoří semena. Ne každá nová rostlina bršlice musí být z oddenku, může to být semenáč... |  |
 |
|
|
|