|
Rychle rostoucí okrasný keř, 12.4.2011 Nedávno jsem sázel Zlatý déšť, Vaigélii red lake a Jasmín (Pustoryl).Také ho chci nechat narůst do cca 2 m.Sázel jsem 60cm od plotu. Zdenek. |
 |
Rybíz, 11.4.2011 Díky, zkusím to (ten) Karate. Zdenek |
 |
|
 |
Sladký angrešt a rybíz pro děti, 6.3.2011 Máte ještě někdo zkušenosti s angreštem Niesluchowski? Co jsem se díval na netu, tak jsem toho moc nenašel.Ani tady se o něm moc nepíše.Na podzim se chystám rozšířit "řadu" angreštů.K Primě, Invictě,Remarce a Karátu vysazené loni na... celý příspěvek > |
 |
Musí se ošetřit postřikem i rezistentní odrůdy?, 6.3.2011 Tak dnes jsem byl angrešty ostříhat.Za oknem vypadá že je tam pěkně, ale skutečnost je opačná.Zima a fouká docela silný vítr. |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 28.2.2011 Takže mám tomu rozumět tak, že kmínek bude pokračovat z nejvyššího rašícího pupenu a ty spodní se poté vyloupnou? Díky.Zdenek |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 27.2.2011 Díky Mirku, v loňském roce jste mi radil se zakořeněním :o) Takže budu muset asi pěstovat nový kmínek že? Zdenek |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 27.2.2011  Právě jsem se vrátil ze zahrady.Loni zasazená réva vyhnala pouze o 30 - 80 cm. Co jsem se teď díval vršky jsou zmrzlé cca 15cm.Co s tím, mám to zastřihnout na dvě spodní očka? Přiložené foto je pořízené z podzimu.Díky za rady. Zdenek |
 |
Musí se ošetřit postřikem i rezistentní odrůdy?, 20.2.2011 Tak to mám alespoň jednodušší rozhodování.Díky.Ještě jsem se tady dočětl, že bude lepší při popěti Discus a po odkvětu Bioton. Už aby to jaro začalo, příští týden má zase pěkně mrznout... Zdenek |
 |
Musí se ošetřit postřikem i rezistentní odrůdy?, 19.2.2011 Také raději provedu postřik u rezistentů.Co jsem se tady dočetl tak by se mělo stříkat při poupěti a po odkvětu.Budu stříkat buď Rubiganem, nebo Discusem, ještě nevím.Musím něco koupit. Zdenek |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 6.2.2011 Tak jsem se právě vrátil s manželkou z krásné procházky na zahradu.Při té příležitosti proveden první postřik Kuprikolem. Zdenek. |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 5.2.2011 Pokud nebude zítra pršet, půjdu postříkat loni vysazenou broskev proti kadeřavosti. Zdenek. |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 1.2.2011  V loňském roce jsem dostal několik řízků révy.Téměř všechny vyrašily. Výhony od cca 30-80cm.A ke všemu nebyly dost silné.Jsem zvědavej na jaro co z toho bude. Zdenek |
 |
Sloupovitý ostružiník Navaho, 31.12.2010 Tak jsem si koupil "Navaho" na podzim u Starkla.Jsem zvědavej jak se mu bude dařit.Příští rok doplním jeho foto.Pokud ho někdo máte, napište vaše zkušenosti, foto vítáno. |
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 31.12.2010  Já jsem na jaře vysadil Karát, Remarku,Invictu a Primu-tu jsem i ochutnal.Příští rok se chystám přikoupit Rixantu, Rokulu,Rolondu a Darek.Snažím se kupvat rezistentní, ale co jsem tady četl, tak i ty by se měli stříkat. Zdenek. |
 |
Sloupovitý ostružiník Navaho, 26.9.2010 Kupuji ho příští týden.Pokud má někdo nějaké nové info, tak dejte vědět.Díky Zdenek. |
 |