Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rýč, 29.8.2011
Ono to není jen otázka prováděných úkonů, resp. názvu těchto úkonů, ale taky a možná hlavně toho, co a kde vlastně ryjeme.   Pomáhal jsem kdysi tchánovi s rytím záhonů - kyprá naplavenina řeky Moravy. Když jsem zaryl a nabral půdu,... celý příspěvek >
Špendlíky, 29.8.2011
 Bílý povlak bude zřejmě tvořen křísotvornými kvasinkami   14 dní je sice krátká doba, ale při teplotách, které v tuto dobu vládly, je v podstatě adekvátní.   Nevím, jak se měří obsah kysleiny octové a jestli to má... celý příspěvek >
Nahrada za švestku domácí, 29.8.2011
Obě pomologie ovoce mi přijdou trochu spíchnuté horkou jehlou a některé údaje jsou nepřesné nebo naopak nevybočující z průměru, tedy mnoho neříkající. Možná je to daň tomu, že řada odrůd tam uvedených je na trhu jen pár let.    Co se... celý příspěvek >
Špendlíky, 29.8.2011
Druhý soudek bych nevyléval. Opatrně bych zkusil odstranit bílý povlak z povrchu a neotálel s pálením. Zejména, pokud zapálená sirka nad kvasem nezhasne. Někdo doporučuje do takového kvasu přihodit před pálením lopatku páleného vápna, ale názory na... celý příspěvek >
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 29.8.2011
O chlórovém vápnu nechci diskutovat. K němu jsem se vyjádřil výše. Vápennou vodou jsem léta nestříkal - pouze v době, kdy Kalkosan nebyl k dostání. Jednoduše jsem chtěl říci, že v srpnu bych W. sus Ca nahradil raději Amonocalem, nic... celý příspěvek >
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 29.8.2011
Děkuji za upozornění, zkusím to s tím tlačítkem, pane Paľo. Omlovám se.    Ano dcoporučoval jsem podzimní postřik močovinou - ale těsně před opadem listí, po sklizni. To je dost rozdíl. V tu dobu jsou již jablka sklizená a letorosty... celý příspěvek >
Česnek po rajčatech, 29.8.2011
Máte.li dost místa, je lepší příští rok tam pěstovat třeba mrkev či košťáloviny a česnek vysadit až po nich. Záleží jak a čím jste rajčata hnojila.
Nahrada za švestku domácí, 28.8.2011
Tomáš Ján ve své Pomologii ovoce - peckoviny horší odlučitelnost zmiňuje. Toptaste byla oslavována hlavně pro svoji vysokou cukernatost jako nadějná palírenská odrůda - tam by horší odlučitelnost nebyla tolik na škodu.
Pergoly, 12.8.2011
Pěkná práce
Podnože a skladovatelnost, 12.8.2011
Odzkoušené to nemám, ale logicky si myslím, že to bude stejné. Kratší skladovatelnost zákrskových jablek není jen a pouze otázkou zvolené podnože. Obecně, čím jsou jablka dané odrůdy větší, čím jsou stromy lépe zásobeny dusíkem (což spolu dost... celý příspěvek >
Žádná kadeřavost, žádné plody, 12.8.2011
V tuto dobu už není kadeřavost nikde. Oproti Rosťovi jsem postříkal ve správných termínech 3x a kadeřavosti bylo plno. Ale vadit mi to nemuselo, protože plůdky taky vesměs pomrzly po odkvětu.
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 11.8.2011
Sice subjektivní, přesto moc pěkné a poučné. Uložím si.
Co to je?, 11.8.2011
Nátěr kůry stromovým balzámem určitě nezapříčinil uschnutí listů. Ostatně ty snad začaly vadnout ještě před nátěrem.
Drtič ovoce Shark Fruit, 11.8.2011
Nedaly by se přiložit nějaké fotky? Ten princip může být zajímavý. Jsou zde nějací další, co si zakoupili Shark od Varese? Dnešní požadavky na eurobezpečnost snad zakazují výrobu a dovoz drtičů, do nichž lze strčit ruku až k drtícímu ústrojí.... celý příspěvek >
Co to je?, 11.8.2011
Silným postřikem hnojiva můžeme spálit listy, ale pochybuji, že kořenovým přehnojením bychom dosáhli uschnutí všech listů. Naopak přemokření a z nej vzniklá asfyxie kořenů může mít vcelku rychlý průběh a zasáhnout celý strom současně.   Jestli... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika