|
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 12.5.2010 Jaká škodliviny máte na mysli? Myslím které jako produkuje hořící dřevo a dřevěné uhlí nikoli.
Pokud grilujete na uhlí, měl by mít takovou kostrukci, aby tuk nekapal do ohně (třeba uhlí z boku). Nejhorší kancerogeny... celý příspěvek > |
 |
Vodní gril, 12.5.2010 Je v tom trochu rozdíl. Škodlivé látky vznikající hořením dřeva jistě vznikají, ale jejich kancerogenní ptenciál není tak velký, jako třeba akroleinů vznikajících pálením tuků. Vařící voda tuk nepřepálí, navíc horká pára zkrátí dobu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Včely vylézající ze země, 12.5.2010 Malého synka Vám mohou poštípat mravenci, vosy, včely přilétající z úlů kilometr daleko, komáři, ovádi... Jediná prevence je nepouštět syna na zahradu. Nebo se smířit sem tam s nějakým štípancem |
 |
Kdy meduje řepka?, 12.5.2010 Východní větry jsou obecně sušší, proto vysušují nektar. Že by medovala až koncem kvetení, o tom jsem neslyšel. V tomoto počasí, které vládne, si myslím, že nektar vyschlý nebude. Nejlíp se to pozná na včelách - jestli na ty květy létají. |
 |
Samosprašná třešeň bluma, 11.5.2010 Nejspíš jste si odpověděla sama:
...V okolí o žádné třešni nevím,...
Jestli hodně kvete, asi jí chybí opylovač. Okrasné třešně bývají sterilní. |
 |
Škodí mravenec rostlině?, 11.5.2010 Podle mě mravenci nežerou kedlubny, ředkvičky, ani neporušené ovoce. Ale mohu se mýlit. Bohužel, ani slimáků si příliš nevšímají. Mšice ale spíš chrání před jejich nepřáteli a možná i roznášejí dál po rostlině.
Bojuji s nimi... celý příspěvek > |
 |
Konev Fiskars, 11.5.2010 Zkusil jsem pár typů větších konví. Zalévalo se s nimi dobře, ale nedala se s nimi nabírat dešťová voda z 200 l sudů - nevešla se do nich. S tím, že každá voda neteče z kohoutu, výrobci (dovozci) příliš nepočítají. Tak zůstávám u starých... celý příspěvek > |
 |
Co to může být za brouka?, 11.5.2010 Krtonožka nemá larvy
Krtonožka obecná (Gryllotalpa gryllotalpa) je druh rovnokřídlého hmyzu, který je přizpůsoben životu v podzemí. Živí se dravě, loví hlavně hmyz, kroužkovce nebo měkkýše.[2] Larva se vyvíjí 2 roky
Každý hmyz má larvu. Ti s... celý příspěvek > |
 |
Co to může být za brouka?, 10.5.2010 O brouka asi nejde, spíš rovnokřídlý hmyz. Tipnul bych si na larvu krtonožky |
 |
Hrozí ještě nyní něco meruňce?, 10.5.2010 ...vandalové, zloději... |
 |
|
 |
Jak na kosatce?, 10.5.2010 Hlízy nesmí být zasazeny příliš hluboko. Měly by částečně vyčnívat z půdy. |
 |
Dvě odrůdy naštěpované na jednom stromku, 10.5.2010 Konference potřebuje k opylení druhou hrušeň. Ale nemusí být hned vedle ní. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 10.5.2010 Každý, kdo má zahradu (ne pole) stráví s rýčem v rukou hodně času. Většinou času vyplněného námahou. Pro zahráídkáře je rýč totéž co pro lesního dělníka jeho motorová pila (kam se hrabe diskuze o rýčích). Není to o značce, nemám rád značku Fiskars,... celý příspěvek > |
 |
Je kvas už hotový?, 10.5.2010 Od pohledu stav kvasu asi nepoznáte. Nezbývá než změřit cukernatost nebo aspoň ochutnat. |
 |
Šeřík nekvete, 10.5.2010 Není to problém. Rouboval jsem kopulací v předjaří. Ujímaly se rouby dobře. Za kůru ani očkovat jsem nezkoušel |
 |