Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 20.5.2010
Patrně zmrzly ve dřevě. Obrážejí ale, takže vytvoří korunku novou.
Hnojůvka z kopřiv, 20.5.2010
Zkušenosti nemám, místo kopřiv používám kuřince (v Čechách slepičáky). Přesto si myslím, že výluhem zžeděným 1:20 můžete zalévat bez rizika popálení. Předpokládám, že rajčata i okurky zaléváte na půdu ke kořenům a nekropíte jim listy. I tak by se asi... celý příspěvek >
Je kvas už hotový?, 20.5.2010
Taky jsem četl o přídavků kyseliny sírové nebo mléčné a napadlo mě totéž -  proč nepřidat dostupnou kyselinu citrónovou?  Vždyť kvas se snažíme chránit před mléčným kvašením, které prý znehodnocuje jeho vůni. Přitom v recepturách na výrobu... celý příspěvek >
Švédská udírna, 20.5.2010
Udit v tom lze cokoli. Radil bych spíš dvě plechové bedny v sobě (vyrobil jsem podobnou před 40 lety ze dvou prádelních hrnců), přičemž ta vnitřní nemá dno, zato má příčky na položení či zavěšení masa. Dvě nádoby jsou lepší proto, že se... celý příspěvek >
Jak důstojně vylepšit slivovici, 20.5.2010
Pokud nemáte enormně sladké švestky - tam je zbytečné přidávat cokoli -  měl by kvas i po přidání 1 kila medu do 50 l v pohodě vykvasit.  Kvasinky z Dolu jsou dobré, na medovinu snad stěží nahraditelné. Do kvasu bych víc věřil... celý příspěvek >
Řez ořešáku, 20.5.2010
Má svoje špecifiká. Já ho třeba nestříhám vůbec.
Jak na potkany, 20.5.2010
To je zajímavé. Potkani vlezou všude - sklepy, kanály,  ale uvádí se, že půdám se vyhýbají. Snad strach z výšek, nebo co.  Možná TV plašič vyplašil kunu.
Granulovany kravsky hnuj, ano ci ne?, 19.5.2010
Nu, mechanizmus, či spíš chemizmus vzniku chlorózy hnojem jste tedy nevysvětlil. Jen dogma, že se to učí každý žák.    Já tedy nemám vápnitou půdu, byť každoročně 2 pytle páleného po trávě rozhodím. Ale hromadu hnoje na zahradě mám... celý příspěvek >
Podřezávání semenáčku, 19.5.2010
Pěstuji jabloňové semenáčky jako podnořže. V době 3 pravých lístků je přesazuji z květináče do školky. Při tom jim zaštípnu dlouhý kůlový kořínek, abych podpořil ty postranní. Je-li lístků víc, zaštípnu i ty, aby zůstaly 2-3... celý příspěvek >
Jak důstojně vylepšit slivovici, 19.5.2010
Jednoduše si odhadněte obsah zkvasitelných cukrů v ovoci (8-15%), v medu (80-85%) a propočtěte výslednou sladkost kvasu. Cukernatost nad 16 - 17% nemá smysl, neboť ho část vylejete s výpalky.
Podřezávání semenáčku, 19.5.2010
Nerozumím otázce. Co myslíte podřezáním, co myslíte domácími podmínkami? O jak velký semenáček jde? Čeho je to semenáčeik a k jakému účelu má sloužit?
Nejsladší třešeň, 18.5.2010
Já bych zasadil třešeň raději dál od "potočných stromů". Někam, kde není spodní voda tak vysoko. Třešně mají raději sušší místa
Kvalitní český česnek, 17.5.2010
Problém je další. Ten pěstitel na prvním místě ve vyhledavačí loni asi měsíc před termínem výsadby už žádný sadbový česnek ne prodej neměl.
Hlína z rybníka, 17.5.2010
Já bych nesrovnával hasičskou nádrž přiživovanou vesnickou stokou s rybníkem, v němže se chovají ryby. Určitě bych se nebál na zahrádce bahna, když ze stejného rybníka mohu konzumovat kapry.    Ať je to jak chce, raději bych se poohlédnul... celý příspěvek >
Hlína z rybníka, 17.5.2010
Nelze poradit. Pokud jde o horních 20 cm rybničního bahna, může být pro půdu, zejména písčitou, požehnáním. V nižších partiích rybníka bývá ale pravidelně nepropustný jíl (jinak by rybník nebyl rybníkem) a ten bývá prakticky nezúrodnitelný.
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika