|
Opadávání listů broskvoní, 27.5.2010 Možná dírkovitost - suchá skvrnitost listů |
 |
Jak zlikvidovat břízu bělokorou?, 27.5.2010 Zkuste nástřik místo na kůru aplikovat za kůru. |
 |
|
 |
Sparťan, 25.5.2010 Lord Lambourně jsem přirouboval před 32 roky do koruny již tehdy poměrně starého polokmene bujné zimní odrůdy (dnes bych to považoval za nerozum). Pozděi jsem na další větev naštěpoval červenoplodou mutaci (přijde mi, že má ještě o... celý příspěvek > |
 |
Stavba udírny s grilem svépomocí, 25.5.2010 Já myslím, že je to vcelku jedno, omírnout či neomítnout. Tepelná kapacita zdiva bude tak jako tak velká. Teoreticky neomítnuté, vyspárované cihly budou mít větší povrch, tak by se mohly dříve prohřát. Vodní sklo přidat můžete, ale nepovažuji to za... celý příspěvek > |
 |
Jezírko z hnojiště, 25.5.2010 Myslím, že karasům by takové jezírko stačilo. Jak by přezimovali ale, nevím. |
 |
Meruňka Bergerot, 23.5.2010 Ze zkušenosti vím, že v n.m. výšce 460 m jsou z hlediska omrznutí květů lépe broskve, než meruňky.
Do letoška bych tuto větu potvrdil. Po letošní zimě již ne. Meruňky přezimovaly v pohodě, bez problémů vykvetly i odkvetly. Broskvoně kompletně... celý příspěvek > |
 |
Povodeň 2010, 23.5.2010 Tam, kde se povodeň valila proudem, to stromy vesměs přežily, pokud je voda neodnesla. Tam, kde přišly záplavy a voda stála delší dobu, to bylo horší. Peckoviny, jak píše p. Vítek, dopadly hůř. |
 |
Jabloně skvrny na listech, 23.5.2010 Nejspíš mšice jitrocelová |
 |
UKS Super robot - mlýnek na maso, 23.5.2010 Ty součástky nemám po ruce, abych je vyfotil, ale dobře si je pamatuju. Šroubek má na konci očko, aby se dal zašroubovat rukou. Pod očkem je přivařená podložka, která přitlačuje ke konickému šneku asi 2mm silné kovové kolečko s otvorem uprostřed... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Konference, plastické žluté skvrnky na listech (foto), 23.5.2010 Tipnul bych si na roztoče - vlnovníka hrušňového |
 |
|
 |
Hnojivo na trávník, 23.5.2010 Čistě osobní názor.
Pečlivě upravovaný trávník před domem bych s mulčovacím klínem nesekal. Posečená tráva se ve vlhku trochu lepí na boty. V tuto dobu navíc tráva roste rychleji, než se stačí rozložit, takže i tak by bylo třeba střídat seče... celý příspěvek > |
 |
Hnojivo na trávník, 23.5.2010 Močůvka obsahuje dusík určitě pomalejší než třeba ledek. Ale já bych ji klidně použil. Oproti strojeným hnojivům působí příznivě na půdní mikroflóru a zvýšuje tak obsah humusu. Nevýhodou je, že i naředěná dost zapáchá. |
 |
Kvas jablek, 23.5.2010 Myslím si, že kvas můžete v pohodě založit na jaře stejně jako po sklizni. Rozdíly ve výtežnosti destilátu budou malé. Při zrání jablek se mění zbytky polysacharidů (škrobů) na zkvasitelné cukry, současně ovoce dýchá a něco cukrů se odbourá.... celý příspěvek > |
 |
Mýdlová voda na trávník?, 21.5.2010 Klasické mýdlo trávníku nevadí, jde o jakousi sůl mastných kyselin, je biologicky odbouratelné. Se saponáty je to složitější. Ty moderní údajně by měly být podle unijních norem odbouratelné taky, ale jak je to skutečně, Bůh ví. |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 21.5.2010 já to vždy postříkal a listy se v zchopily
To Vám ale opravdu nikdo neuvěří. |
 |