Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 7.6.2010
Nu, nepleťme si moniliovou spálu (hlavně na višních, meruňkách, švestkách) a bakteriální spálu růžovitých (prakticky jen jabloně a hrušně).  Jsou to zcela odlišné choroby, třebaže jejich příznaky se trochu podobají. Obě jsou závažné, ta... celý příspěvek >
Zbytkový cukr, 7.6.2010
Protože jsem loni neměl nadbytek švestek jako všichni okolo, těšil jsem se na letošní úrodu. A jak mi ji budou všichni závidět.  Květní násada tomu napovídala. Zatímco švestky sousedů vyčerpané loňským excesem odpočívaly, moje byly obaleny... celý příspěvek >
Výměna půdy, 7.6.2010
K výměně půdy, podle mě, není žádný důvod. Půdu je dobré vyměnit, když je kontaminovaná (ropnými látkami, solí, saponáty,  jedy) nebo když sázíte strom stejného druhu po jiném odstraněném.    Půda, i když nebývala hnojená, nemusí... celý příspěvek >
Zbytkový cukr, 7.6.2010
Tak to tedy Vám i panu 179 11 takovou cukernatost švestek závidím. Jako odpůrce přislazování kvasu a pěstitel nic moc sladkých švestek bych nemusel řešit řadu dilemat  - med ano či ne, atd
Zbytkový cukr, 7.6.2010
K čemu pak cukr? Nebylo lepší rozmnožit kvasinky třeba v rozmačkaných švestkách pár dní před naplněním bečky?  Jak se 12% zbytkového cukru podepíše na na výsledném destilátu, sám nevím. Nikdy jsem tak sladký kvas nepálil. Asi by bylo... celý příspěvek >
Česneková pasta žloutne a zelená, 7.6.2010
Já dělám pastu až na jaře z nespotřebovaných palic, které začínají rašit. Dávám paní Ox. za pravdu, že zelené části jsou i uvnitř stroužku, takže pasta bílá není, ani když odstraním klíčky.  To mi ale vůbec nevadí, zato je pasta o 3/4 roku... celý příspěvek >
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010
Já taky. Neřeším to, soudím, že na postřik je pozdě. Uvidím, jak obstojí rezistenty. Zaplaťbůh za to,  že jsou.
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010
Jste šprýmaři,  někdo by ty Vaše meruňky na fotce přeci jen mohl považovat za jablka.     Jinak v tuto dobu najdete na jabloních strupovitost spíš na listech, na plodech nejspíš ještě ne.
Co s višní?, 7.6.2010
Je to možné,  z obrázku tu elasticitu úvazku nepoznám.    Volné uvázání má ještě jeden význam. Vykopete-li při výsadbě hlubší jámu a kůl zatlučete dostatečně hluboko, zemina časem sedne dolů, kdežto kůl ne.  Stromek s pevnějším... celý příspěvek >
Co s višní?, 7.6.2010
Nejde ani tak o způsob úvazku, spíš jeho těsnost. Ujmutý stromek velmi rychle sílí, Ten Váš úvazek, pokud není extra elastický, se Vám ještě letos zařízne do kůry. Pochybuji, že by v Německu stromkům kmínky nesílily.    Taky bych, aspoň... celý příspěvek >
Vínovice, 7.6.2010
Třeba ve vyhledavači: Metanolové kvašení Sem patří výroba bioplynu, což je uměle vyvolaný anaerobní rozklad organického materiálu. Zemědělství vytváří velké množství organických odpadů, které anaerobní fermentace umožňuje nejen likvidovat ale také... celý příspěvek >
Zbytkový cukr, 7.6.2010
Pokiud měly Vaše Durancie skutečně 28% cukru (což se mi, prvada, trochu nezdá), tak jste kvasu přidáním cukru akorát ublížil.. Myšlenka, že 30%ní kvas se rozkvasí lépe než 25%ní je nesmysl.    Hlubokoprokvášecí kvasinky by měly umět... celý příspěvek >
Angrešt bílý, zelený a červený, prosím doporučte, 4.6.2010
Pokud má stromek (keřík) svěží listy a přírůstky, je asi jedno, že roste v květináči. Angrešt plodí na loňském a starším dřevě, takže by měl plodit nejpozději druhým rokem po výsadbě. Nevím, kde je chyba.
Élektrický kultivátor, 3.6.2010
Mám přesně ten a taky skoro stejnou zkušenost (včetně zděšení při vypnutí tepelné pojistky). Podle mě ale kultivátor nenahradí rýč, zato jarní rozbíjení hroud je pohoda. Problém mám jen s namotáváním kořenů pýru na hřídel.
Co je to za strom?, 3.6.2010
Určitě jeřáb. Hádám: Sorbus intermedia
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika