|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 7.6.2010 Nu, nepleťme si moniliovou spálu (hlavně na višních, meruňkách, švestkách) a bakteriální spálu růžovitých (prakticky jen jabloně a hrušně). Jsou to zcela odlišné choroby, třebaže jejich příznaky se trochu podobají. Obě jsou závažné, ta... celý příspěvek > |  | Zbytkový cukr, 7.6.2010 Protože jsem loni neměl nadbytek švestek jako všichni okolo, těšil jsem se na letošní úrodu. A jak mi ji budou všichni závidět. Květní násada tomu napovídala. Zatímco švestky sousedů vyčerpané loňským excesem odpočívaly, moje byly obaleny... celý příspěvek > |  |
|  | Výměna půdy, 7.6.2010 K výměně půdy, podle mě, není žádný důvod. Půdu je dobré vyměnit, když je kontaminovaná (ropnými látkami, solí, saponáty, jedy) nebo když sázíte strom stejného druhu po jiném odstraněném.
Půda, i když nebývala hnojená, nemusí... celý příspěvek > |  | Zbytkový cukr, 7.6.2010 Tak to tedy Vám i panu 179 11 takovou cukernatost švestek závidím. Jako odpůrce přislazování kvasu a pěstitel nic moc sladkých švestek bych nemusel řešit řadu dilemat - med ano či ne, atd |  | Zbytkový cukr, 7.6.2010 K čemu pak cukr? Nebylo lepší rozmnožit kvasinky třeba v rozmačkaných švestkách pár dní před naplněním bečky?
Jak se 12% zbytkového cukru podepíše na na výsledném destilátu, sám nevím. Nikdy jsem tak sladký kvas nepálil. Asi by bylo... celý příspěvek > |  | Česneková pasta žloutne a zelená, 7.6.2010 Já dělám pastu až na jaře z nespotřebovaných palic, které začínají rašit. Dávám paní Ox. za pravdu, že zelené části jsou i uvnitř stroužku, takže pasta bílá není, ani když odstraním klíčky. To mi ale vůbec nevadí, zato je pasta o 3/4 roku... celý příspěvek > |  | Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Já taky. Neřeším to, soudím, že na postřik je pozdě. Uvidím, jak obstojí rezistenty. Zaplaťbůh za to, že jsou. |  | Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Jste šprýmaři, někdo by ty Vaše meruňky na fotce přeci jen mohl považovat za jablka.
Jinak v tuto dobu najdete na jabloních strupovitost spíš na listech, na plodech nejspíš ještě ne. |  | Co s višní?, 7.6.2010 Je to možné, z obrázku tu elasticitu úvazku nepoznám.
Volné uvázání má ještě jeden význam. Vykopete-li při výsadbě hlubší jámu a kůl zatlučete dostatečně hluboko, zemina časem sedne dolů, kdežto kůl ne. Stromek s pevnějším... celý příspěvek > |  | Co s višní?, 7.6.2010 Nejde ani tak o způsob úvazku, spíš jeho těsnost. Ujmutý stromek velmi rychle sílí, Ten Váš úvazek, pokud není extra elastický, se Vám ještě letos zařízne do kůry. Pochybuji, že by v Německu stromkům kmínky nesílily.
Taky bych, aspoň... celý příspěvek > |  |
|  | Vínovice, 7.6.2010 Třeba ve vyhledavači:
Metanolové kvašení
Sem patří výroba bioplynu, což je uměle vyvolaný anaerobní rozklad organického materiálu. Zemědělství vytváří velké množství organických odpadů, které anaerobní fermentace umožňuje nejen likvidovat ale také... celý příspěvek > |  | Zbytkový cukr, 7.6.2010 Pokiud měly Vaše Durancie skutečně 28% cukru (což se mi, prvada, trochu nezdá), tak jste kvasu přidáním cukru akorát ublížil.. Myšlenka, že 30%ní kvas se rozkvasí lépe než 25%ní je nesmysl.
Hlubokoprokvášecí kvasinky by měly umět... celý příspěvek > |  | Angrešt bílý, zelený a červený, prosím doporučte, 4.6.2010 Pokud má stromek (keřík) svěží listy a přírůstky, je asi jedno, že roste v květináči. Angrešt plodí na loňském a starším dřevě, takže by měl plodit nejpozději druhým rokem po výsadbě. Nevím, kde je chyba. |  | Élektrický kultivátor, 3.6.2010 Mám přesně ten a taky skoro stejnou zkušenost (včetně zděšení při vypnutí tepelné pojistky). Podle mě ale kultivátor nenahradí rýč, zato jarní rozbíjení hroud je pohoda. Problém mám jen s namotáváním kořenů pýru na hřídel. |  | Co je to za strom?, 3.6.2010 Určitě jeřáb.
Hádám: Sorbus intermedia |  |
 |
|
|
|