Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou barvu pouzit na spodni cast sekacky, 1.8.2010
Natíral jsem kdysi takto starší sekačku antikorozním základem Plumbinol a na to dvolusložkovou otěruvzdornou barvou. Během jedné sezóny byla barva na exponovaných místech pryč.  Dnes už bych ji nenatíral, 8 let je na pravidelně používanou... celý příspěvek >
Lignohumát, 1.8.2010
Jako všichni ostatní jsem taky podlehl masivní mediální reklamě ohledně Lignohumátu. Tak jsem ho zakoupil a u náhodně vybrané zeleniny přidávám pravidelně do zálivky.    Taktéž do postřiků stromů.    ... celý příspěvek >
Co patří a co ne do kompostu, 1.8.2010
Jak vysoká vrstva odpadků se má prosypat zeminou? Myslíte, že vápenec zničí nějaké zárodky? Proč nedávat citrusovou kůru do kompostu? A proč ne zkažené potraviny? Každá potravina (snad krom sucharů) se časem zkazí.
Třešeň - skvrny na listech, 1.8.2010
Patrně Blumeriella jaapii - suchá skvrnitost listů třešní a višní
Destilát z kukuřice, 1.8.2010
Tímto postupem získáte destilát - převážně však z přidaného cukru. Kukuřice dodá jen příchuť, množství cukru v nasládlých klíčcích je zanedbatelné. Lepší kvalitu má pálenka z enzymaticky rozloženého kukuřičného škrobu. To ale není v... celý příspěvek >
Stavba udírny na jedno použití, 1.8.2010
Nechcete-li, aby klobásy oslizly, zakryjte je jen volně nebo vůbec   Můžete udělat malý test. Kupte si dva stejné kusy masa - nejlépe krátce před expirací. Jeden neprodyšně zabalte do folie, druhý nechte volně ležet, oba v lednici. Po 3 dnech... celý příspěvek >
Polykarbonátové od Lanitplastu, 16.7.2010
Jirko, nemám sice tento skleník, ale uvažoval jsem o podobném se stejným uchycením bez tmelu. konstrukce hliníkových profilů prakticky vylučuje zatékání při běžném dešti. Co se stane při extrémním přívalovém lijáku, kdy trochu a krátkodobě zateče i... celý příspěvek >
Je to bodlák, nebo ne?, 16.7.2010
Výhodou svazenky je taky skutečnost, že jako jedna z mála (snad jediná?) z prostliun používaných na zelené hnojení není botanick příbuzná s plodinami pěstovanými na výnos. Což je důležité pro přenos chorob, škůdců i ozdravění... celý příspěvek >
Můžu za přímého slunce provést postřik na rajčatech?, 15.7.2010
Je tomu pár týdnů co v tisku proběhla zpráva, že nějaká jakoby vědecká studie vyvrátila mýtus, že zalévání za slunka škodí. Že to vyzkoušeli na nějakém velkém vzorku plodin a ty to snesly bez problémů..      Mimochodem, před pár... celý příspěvek >
Závlaha stromů - kolik vody?, 15.7.2010
To se nedá jednoznačně říci, kolik zalévat. Záleží na stáří stromu, druhu ovoce, intenzitě pěstování, poloze, půdě, počasí atd.   Já zalévám stromy jen v sezóně po výsadbě a pouze za sucha. Pak epizodicky některé mladé stromky s velkou... celý příspěvek >
Sekačka pro louku ve svahu, 14.7.2010
Máte pravdu, boční výhoz se hodí, pokud sečete často bez koše.  Nicméně si myslím, že u Vaší sekačky je někde chyba. Vlastním 3. sekačku, žádná neměla boční výhoz a s odejmutým košem kladou trávu pokojně pod plastový kryt.  Jistě, po... celý příspěvek >
Sekačka pro louku ve svahu, 14.7.2010
Já bych ty rotační sekažky na extenzivní trávník tak nezatracoval. Na zahradu dost přes 3000 m (samozřejmě všechno není tráva a všechno neseču naráz) mám bubnovku, křoviňbák a 2 rotační.  Mohu říci, že s křoviňákem je to dřina, s bubnovkou... celý příspěvek >
Můžu za přímého slunce provést postřik na rajčatech?, 14.7.2010
Třebaže se to příliš nedoporučuje, postřik možný je. Každá látka účinkuje jen v roztoku, tedy po dobu než vyschne. Pokud mšice zasáhne, postačí to. Navíc večer, až přijde rosa, zaschlý postřik opět zvlhne, zaúčinkuje a je-li systémový, vstřebá se do... celý příspěvek >
Suchy travnik v pruzich podle sekani, 14.7.2010
Příčinu skutečně nevím. Jako první krok bych zkusil posekat kolmo na obvyklý směr pojezdu.
Prosím o radu, 13.7.2010
Asi mšice.  Je-li jich příliš, můžete si pomoci postřikem, ale ani bez postřiku jablůňka nepojde.
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika