Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy přesadit borůvku, 6.8.2010
Popelem bych určitě zeminu k borůvkám nevylepšoval. Je zásaditý¨, tedy pro kyselomilné borůvky takřka jedovatý.
Napadena svestka a dalsi stromy, 5.8.2010
Myslím si totéž. Foto je špatné, ale šarku poznat lze. Ty bradavice hálčivce jsou skutečně banalita.
Rosana, Rozela, 5.8.2010
Pěstovat tyto odrůdy na vyšších tvarech samozřejmě lze. Plody možná budou nepatrně menší, ale spíš záleží na výživě stromu. Existují rezistentní odrůdy, které jsou známy tím, že i na vyšších tvarech plodí dostatečně velké plody - např. Aneta.
Neznámý živočich, 5.8.2010
Jistěže potápník.
Český výrobce motorů rotačních sekaček, 5.8.2010
Já bych nebyl tak kritický. Mně naopak připadá, že životnost a kvalita dovážených motorů výrazně převyšuje ostatní komponenty sekačky. Když už se mi na sekačce rozbilo, zkřivilo, prorezlo či rozpadlo všechno, motor zůstal. Ať už šlo o Tecumseh,... celý příspěvek >
Slimáci, 5.8.2010
Těžko uveřit, že by obsypání zahrady čímkoli výrazně pomohlo. Třeba moji  slimáci zahradu neopouštějí. To, že je tam ve slunečném dni nevidím, není dáno tím,  že večer na zahradu přilezou a ráno odtáhnou.  Jsou... celý příspěvek >
Je potápník užitečný?, 4.8.2010
Ten druhý, ještě větší potápník je p. široký -  D. latissimus.    Vodomil černý je největším vodním broukem nejen u nás, ale i na světě.   Nepotkal jsem ani jednoho z nich, a to ani před 40 lety, kdy jsem brouky sbíral a... celý příspěvek >
První slivoně už zrají, 2.8.2010
Kyselá je především slupka. Ta po uvaření v knedlících navíc trochu zhořkne.  Kdysi dávno jsme dělali kompot z loupaných půlených plodů - byl výborný, mnozí si jej pletli s broskvemi.    Povidla jse dají uvařit prakticky ze... celý příspěvek >
Solární pyramida, 2.8.2010
Těžko posuzovat účinnost jakéhokoli solárního ohřevu - málokdo má vedle sebe 2 stejné bazény, aby změřil teplotu v tom s ohřevem a bez něj. Jak psáno, v horkém dni, když slunce svítí 10 hodin denně, zahřeje se o pár stupňů i voda bez... celý příspěvek >
Špendlíky, 2.8.2010
Nemyslím si, že by většina Moraváků považovala špendlíky za podprůměrné - ať už k jídlu nebo pití. Jenže stromů už mnoho není a šarka je dorazila.    Velké pecky, jako záruku dřevnaté chuti... no, to nevím. V posledních letech je... celý příspěvek >
Vodní gril, 2.8.2010
Mám vůči vodnímu grilu jedinou výhradu. Grilovaný ananas (předem naložený v rumu s hnědým cukrem)  je delikatesa. Z klasického grilu ale chutná lépe.  Jinak je v.g. právě v tuto letní dobu dobrý přítel.
Ačokča, 2.8.2010
Jestli se Vám ačokča ujme, tak Vás brzy vystěhuje z obýváku.
Třešeň - škůdce?, 2.8.2010
Podle mě je to normální list se žlázkami.
Je možné přesadit vzrostlý keř rybízu?, 2.8.2010
Každoročně u všech rybízů provádím důkladný řez po sklizni - ne zkrácení, nýbrž odstranění u země celých větví. Dvě nejstarší, všechny nejmladší krom dvou.  Při přesazení učiním totéž, případně ještě razantněji. Současně bych zasadil... celý příspěvek >
Stříhání třešní, 2.8.2010
Metrové přírůstky jistě zakrátit můžete. Čekat několik let netřeba. Otázkou je, zda udržíte stromek v přiměřené velikosti. Že jste zakoupila zákrsek je pěkné, záleží ale, na jaké podnoži byla odrůda naštěpována. Pokud je podnoží ptáčnice, ... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika