Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak Vám dopadly rezistenty letos?, 30.10.2010
Hodně odrůd mělo letos menší plody, a to bez ohledu na velikost násady. Patrné to bylo u Goldstaru, Jonalordu, Vandy, Seleny (ta trpěla navíc strupovitostí), Svatavy, Reisty, Anety,  Rozely Heliodoru a jiných. Standartní... celý příspěvek >
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 27.10.2010
Naprosto souhlasím s tím, že pozdní řez čerstvě zasazenému stromku neprospívá a že jej zbytečně vysiluje. Nemyslím si však, že má za následek nebo zvyšuje riziko uschnutí větviček.     S upozaděním pupenů to bude taky složitější.... celý příspěvek >
Razantní sestřih neudržované třešně, 27.10.2010
Zdravé stromy třešní podle mě, krom prvních roků, žádnou údržbu nepotřebují. Mají-li suché, či polámané větve, odřežte je za vegetace.
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 27.10.2010
Myslím, že s tím rozhodnutím stromku, kolik pupenů utáhne to nebude tak definitivní. Vždyť peckoviny obecně se řežou často až v květu, kdy pupeny jsou nejen nalité, ale i vyrašené. Strom své rozhodnutí bez problémů změní. U čerstvě vysazených stromků... celý příspěvek >
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 26.10.2010
To není úplně planá pře a já jsem dokonce rád, že takové názory slyším.  Řezal jsem odedávna vysazené stromky až na jaře a vlastně jsem nepřemýšlel proč.  Teď teprve o tom přemýšlím a říkám si, zda se nechováme podle vžitých dogmat, které... celý příspěvek >
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 26.10.2010
Dobře, přijměmež postulát, že naprostá většina stromků zasazených na podzim, až na naprosté výjimky, na jaře vyraší. A druhý postulát, že suchý podzim a mrazivá zima není u nás nic nezvyklého.  Vychází mi z toho, že ponechání výhonů na stromku... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 25.10.2010 Obsahuje fotku
Podobnou zapomenutou odrůdou jako Zuzana je Produkta. Velké až velmi velké plody, hojná, byť trochu střídavá plodnost,  dlouhá skladovatelnost. Víc než průměrná chuť mi vadí tenčí slupka (oproti Zuzaně výrazně), která zhoršuje schopnost k... celý příspěvek >
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 25.10.2010
   Jistěže, pokud pěstitel ví, jak správně řezat, nenechá si na stromek sahat nějakým prodavačem a tuto zodpovědnou činnost se vší péčí provede sám.    Bohužel ve svém okolí vídám mnoho zasazených stromků, které nůžky či nůž... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 25.10.2010 Obsahuje fotku
Krásné plody měla letos mnohými zatracovaná Zuzana. Pravda, její chuť není úplně top, ale zdravý růst, plodnost, skladovatelnost a malé nároky na prostředí zaručují, že bohatě plodí i v roce, kdy někteří u nás nemají jablka vůbec!
A až Z o uzení, 25.10.2010
Rozmražené maso 10 dní v láku nepochybně vydrží. Je spíš otázkou, jestli se za 10 dní dostatečně proleží, aby se zabarvilo i uprostřed. Proto bych radil maso po rozmražení solit nástřikem a v láku nechat třeba jen 2 dny nebo vůbec.   ... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 25.10.2010
Můj člověk... (nepřislazujete)   Trochu bych varoval před přílišnou glorifikací nových pozdních odrůd jako Toptaste a jejich vysazování po hektarech. To, že někomu zaplodila dobře a a kvalitní sladké plody, ještě nemusí znamenat, že tomu... celý příspěvek >
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 25.10.2010
Přes zimu se řezné rány špatně hojí. Pokud zakrátíte příliš dlouhé výhony, aby se Vám stromek vešel do auta, nic hrozného se nestane. Možná je lepší, když správný řez provede školkař při prodeji stromku, než když ho pak pěstitel na jaře neprovede... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 25.10.2010
Katinka není ani česká, ani příáliš sladká. Od pecky jde a neroztéká se. Proto se hodí na pečení, sušení. Ale jako všechny skoré slivoně. má cukru poměrně málo.
Moštoměr versus Cukroměr, 22.10.2010
Mošt neobsahuje etanol, s jehož hustotou moštoměr nepočítá.
Jak na rez hrušnovou?, 22.10.2010
Žádné listí nemá smysl pálit. S hrušňovou rzí, strupovitostí, šarkou, dírkovitostí, hálčivcem - vše se dá zkompostovat.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika