|
Reva breci, 23.3.2010 Nechat být. Tlak vody je takový, že zamáznutí je k ničemu. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 18.3.2010 Dnes jsem v HK koukal na pupeny broskvoní - a jsou už lehce pootevřené. Tak jsem stříkal Syllitem. Až budou prášit lísky, tak je postříkám ještě jednou. |
 |
|
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 10.3.2010 Tak jsem dnes nasel papriku do agroperlitu, řapíkatý celer do substrátu a okrasný tabák taky do substrátu. Byl jsem zkontrolovat palmy, agave a oleandr - přitápím jim v bývalé prádelně obyčejným horkovzdušným ventilátorem ve spojení s mechanickými... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy paprik, 8.3.2010 Corno ditoro rosso jsem pěstoval vloni venku v Hradci Králové a povedla se, mohu doporučit. |
 |
Jahodník Grandian F1, 8.3.2010 Dobrý den, koupil jsem semínka jahodníku velkoplodého stáleplodícího Grandian F1 /fa SEMO, 12 semen, Kč 30,-/, má někdo zkušenost s touto odrůdou? |
 |
Paprika jako dvouletka?, 5.3.2010 Asi je to o tom, že rajčata a papriky jsou ve své domovině víceleté rostliny. |
 |
Výsadba révy vinné, 5.3.2010 Ještě bych upřesnil: Když koupíte révu roubovanou v kontejneru nebo volně, tak se celý kmínek sází do země tak, že jen místo roubování je asi 5 cm nad zemí. |
 |
Černo-červená rajčata, 5.3.2010 Letos jsem žádná barevná rajčata v OBI nenašel... |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 5.3.2010 Dnes je v HK větrno a zataženo a -2 stupně. Stromky mám už ostříhané, révu taky, takže pohoda. Na výsev rajčat a paprik je ještě čas... Naseju asi okrasný tabák - výsev II -III. Takže dobrý oběd a káva, prostě v klidu čekám na jaro. |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 5.3.2010 Dobrý den, pouze bych odstranil výhony směřující do koruny teď jednorázově a dost. Já meruňky zásadně nestříhám kvůli zanesení původců mrtvice meruněk do ran a klejotoku, a mám je pěkné. |
 |
|
 |
Kruhové fleky shnilé trávy v trávníku, 3.3.2010 V případě nedosažitelnosti Heritage lze použít Ortiva. |
 |
Celer - hloubka přepichování, 3.3.2010 NE NE, jen tak, jak rostl dříve, mělce. |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 28.2.2010 Já jsem dokončil řez ovocných stromů a keřů /černý rybíz - to je vůně, když se o něj zavadí/ a révy. A stříkal jsem broskvoně Championem - byl to druhý postřik, poprvé jsem stříkal loni v listopadu. Jinak na zahradě je místy ještě kolem 15 cm sněhu.... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 26.2.2010 No to se máte. V HK je místy ještě dvacet centimetrů sněhu. Na setí si musím počkat. Přesazoval jsem muškáty. |
 |
Reva a vápno, 25.2.2010 Réva se běžně vápní, pokud není půda samý vápenec. Ničeho se nebojte. |
 |