|
Co do truhlíku?, 24.1.2010 Bakopa je převislá kytka, molice je hmyzí škůdce. Zdejte si názvy do vyhledávače. |
 |
Odrůda rajčete, 24.1.2010 Mně se vloni chutnala Bejbino /výborná rajčatová chuť, nejsou tak malá, jak se zdá na obrázku/ a Torino F1. Dnes jsem koukal na semínka v OBI a tyčková, venkovní, raná a k tomu ještě F1 v podstatě nemají. Všechno je určeno pro skleník a jen... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vadnoucí fuchsie, 24.1.2010 Fuchsie a vrbovka jsou příbuzné rostliny, třeba mají společné škůdce nebo choroby? |
 |
Čajovník, 24.1.2010 Já jsem si ho před několika dny objednal ze Zahradnictví Kruh. Došel vpořádku. Pro pěstování je důležitá zálivka dešťovou vodou /já používám destilovanou/ a jako substrát rašelina, protože nesnáší vápno. Asi by šel použít i substrát na azalky a... celý příspěvek > |
 |
Draví roztoči, 22.1.2010 Dobrý večer. Proti pilatce a obaleči žádní draví roztoči nepomůžou. Požírají zase jen roztoče, kteří sají na rostlinách /svilušky/. Proti pilatce se stříká insekticidy při opadu květních plátků a proti obalečům podle AMS SET na stánkách Státní... celý příspěvek > |
 |
Kočka na zahradě, 22.1.2010 Když ono bez chemie by to asi nešlo. Spotřeba potravin je vysoká a levných zvlášť. Bio potraviny by byly asi problémem. Ale /teď trochu provokatérsky/ buďme rádi, že jsme v Evropské unii. Řada přípravků je zakazována, pro jejich potenciální... celý příspěvek > |
 |
Kočka na zahradě, 22.1.2010 Ještě se k tomu vrátím... Ve střevě žije móóc druhů baktérií a tvoří minimálně jeden kilogram objemu střeva dospělého člověka. Tento systém metabolizuje v takové míře jako játra. A co je pozoruhodné - je mikrometry vzdálen od buněk těla a nic se... celý příspěvek > |
 |
Kočka na zahradě, 22.1.2010 Pravda, pravda... Každé hov.o je z větší části tvořeno baktériemi, které s živočichy a tedy i s námi žijí ve střevě. A kráva má v bachoru bachoříky /prvoky/, ze kterých máme mléko. Jinak by kráva tolik bílkoviny denně nevyrobila. |
 |
Pozdní odrůda jabloně, 15.1.2010 Melrose jsem vykopal, trpěl hnědými skvrnami až do dužniny /asi fyziologickými, v HK je na jablka skoro teplo/. Jinak strupovitosti se nebojím, stříkám. |
 |
Trachycarpus fortunei (Žumara) - pestovanie, 15.1.2010 Palma z Tuniska je obvykle Chamaerops humilis - Žumara nízká. Ta u nás nepřezimuje venku. Je to krásná palma, nízká, ale vyžaduje chladné přezimování. Já je mám z Tuniska asi dvacet let a zimují ve světlém kumbále při teplotě asi + 5 st. Ze začátku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pozdní odrůda jabloně, 15.1.2010 Dobrý večer. Poraďte jakou odrůdu jabloně pro dlouhou skladovatelnost. Mám Idared - klasika docela kvalitní a Karmínu - ta zklamala. Plody nevydrží tak dlouho, jako Idared. Teď v lednu je už po ní. Golden D. je už taky přezrálý. A to mám podmínky pro... celý příspěvek > |
 |
Palmy v Kanadě, 15.1.2010 Dobrý večer. Koukal jsem v televizi, jaké mají krásné zimovzdorné palmy na ulici v Vancouveru v Kanadě. U nás by to šlo určitě taky. |
 |
Nejvyšší nadmořská výška, 12.1.2010 A já Hradec Králové 230 mnm pěstuju vše co se dá. |
 |
Ananas, 8.1.2010 Lépe ale přezimuje při teplotě kolem 15 stupňů. |
 |
Rajcata a Papriky, 6.1.2010 Teď jsem koukal na výpis z účtu a banka si tam účtuje k tomu ještě poplatek 250,- Kč. To budou drahá rajčata!!! To snad není pravda... |
 |