|
Konzumace plodů s šarkou, 18.8.2010 Tolerantní odrůdy běžně šarku mají, projevy hlavně na listech, na plodech už méně. Pokud nejsou nechutné, tak jíst se samozřejmě dají. |
 |
První slivoně už zrají, 16.8.2010 Na Královéhradecku je už po Čačanské lepotici. Bylo jich málo, ale kvalitnější než minulé roky. |
 |
|
 |
Špačci a rajčata, 1.8.2010 Tak to jsem ještě neviděl, špačci mně naklovávají zralá rajčata. Mrchy. Je zajímavé, že je meruňky nezajímaly. |
 |
První slivoně už zrají, 30.7.2010 V HK Č. lepotica bude tak za týden či 10 dnů. Moc jich letos nebude. Hodně bude ale Domácí a Stanley. Ale bojujeme s meruňkami, je jich letos až moc. Takže kompoty a džemy, něco se rozdalo.... |
 |
Proč uhnívají plody paprik?, 29.7.2010 Když k odstranění nedostatku vápníku ledek, tak ledek vápenatý, ne ledek s vápencem neboli ledek amoný s vápencem. Vápenec tam je ke snížení výbušnosti. Dojmy a pojmy. Když vápník na list, tak Wuxal s vápníkem. Jinak bych fóliák větral... celý příspěvek > |
 |
Nemaslug?, 27.7.2010 Je na nic |
 |
Čerň rajčatová, 26.7.2010 Jsou to totožné přípravky. |
 |
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny, 25.7.2010 Polotovar na rajčatovou omáčku či polévku, nebo i na picu:
Rajčata rozkrojíme a natlačíme do 3/4 l sklenic, část rajčat necháme celou a natlačíme je těm půlkám. Na vrch lžíci octa a sterilizovat 20 min 90°C |
 |
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 25.7.2010 HK. 17. 7. jsem zaznamenal velkou letovou vlnu, takže 25. 7. jsem provedl postřik Reldanem. Podle SRS to má být o pár dnů později, takže jsem se docela sešel. |
 |
Jak to vypadá s úrodou meruněk?, 10.7.2010 V HK se meruňky pod tíhou plodů lámou. Úroda bude fakt veliká. |
 |
|
 |
Copak je to za škůdce?, 9.7.2010 Hm, invazivní druh. Škodí či ne??? |
 |
Schnouci travnik, 9.7.2010 Je prostě sucho a sluníčko pere fest. Jen co se ochladí, tak se vzpamatuje. |
 |
Topas - nemoc, 8.7.2010 Já bych ho zlikvidoval... |
 |
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 8.7.2010 HK. Tak jsem 6. a 7. 7. 2010 zaznamenal další výraznou vlnu. Je to už druhá??? Podle SRS SET a teorie by měla být až koncem července, začátkem srpna. Ale každopádně to stříknu cca 14. 7. 2010. Je teplo... |
 |
Perenospora - 7. června, 29.6.2010 Mirku, to je krása - bobule. V Hradci Králové réva právě dokvétá... |
 |