|
Náhrada za Sulku, 6.12.2010 V literatuře se objevuje SÍROVÁPENNÁ jícha. Sulka je polysulfid vápníku. Dá se předpokládat, že sírovápená jícha bude taky polysulfid vápníku. Ve staré zahradnické literatuře se o ní běžně píše, ale o přípravě nikoliv. Netušíte někdo, jak ji... celý příspěvek > |
 |
Jak nyní ošetřit skleník, ve kterém pěstuji révu?, 30.11.2010 Já bych také skleník hodně zavlažil, pokud nebude umrzlo. |
 |
|
 |
Nezamrzne mi nektarinka?, 29.11.2010 Obalte kmínek několika vrstvami novinového papíru a bude v pohodě. Koncem zimy včas papír odstraňte, aby se pod ním kmínek nepřehříval. |
 |
Terénne úpravy zakryjú miesto štiepenia, 28.11.2010 Nešly by přesadit /vysadit výš/, když mají jen 3 roky? |
 |
Rajčata dvoumetrová, papriky nic, 27.11.2010 A co světlo, co když je závada ve skle a nepropouští určité spektrum vhodné právě pro papriky. Doma mně papriky nešly pod několikaletou fólií. Taky se musí přiměřeně hnojit a zalévat. Papriky a rajčata pěstuju jen venku /HK/ a jsou pěkné.... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 21.11.2010 Řízky se mají odebírat před příchodem silných mrazů - tak bych odebíral až koncem prosince. |
 |
Co je to za nemoc švestek, 19.11.2010 Je to fyziologická strupovitost způsobená mechanickým podrážděním slupky, třeba nízkou teplotou, mrazem, sáním atd. |
 |
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 17.11.2010 Stříkat Kuprikolem nebo Championem má smysl jen broskvoň proti kadeřavosti. Ostatní ovocné stromy nemá smysl stříkat - padlí a strupovitost tím vůbec neovlivníte. Druhý postřik broskvoní bych nechal až na jaro. |
 |
Hyacinty kvetou ted, co delat?, 13.11.2010 A já mám oleandr, žumary a agave ještě venku!!! Dnes jsem dal spát suchozemské želvy, taky se ještě chruly a nechtěly spát. Podle nich bude teplo ještě 10 dnů. |
 |
Najlepšie slivky, 13.11.2010 Bohužel kolem je spousta poloudržovaných zahrad, kde se nějaká šarka absolutně neřeší. |
 |
|
 |
Čajovník, 13.11.2010 Pěstuji asi rok pravý čajovník v květináči /z Roztoky-Kruh/. Snad by mohl přezimovat i u nás /na Krymu taky mrzne, ale ne tolik/. Je to možné? Crcám se s ním, zalévám destilkou nebo dešťovkou - nesnáší vápno, a tak. Na zimu ho dám do... celý příspěvek > |
 |
Najlepšie slivky, 13.11.2010 Já pomalu odepisuji Domácí - jedna čtvrtina stromu /jedna větev/ je silně napadená šarkou /ostatní méně/ a letos ta čtvrtina byla mizerné chuti i trvanlivosti na stromě. Vedle mám Stanley bez šarky, ale není to česká poctivá švestka. Taky... celý příspěvek > |
 |
Hyacinty kvetou ted, co delat?, 13.11.2010 Je to tak. Studený říjen simuloval zimu a rostliny se nechaly ošálit oteplením. |
 |
Hyacinty kvetou ted, co delat?, 13.11.2010 Rostlina zimu pravděpodobně přežije, ale příští rok nepokvete. Já jsem do květináče na terásce nasázel směs cibulek někdy koncem září a modřence se taky probudily. Holt je teplo. |
 |
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 8.11.2010 Jestli by nebylo jednodužší koupit hotové podnože - ale dají se běžně sehnat? |
 |