|
Jahodník Grandian F1, 2.2.2011 Grandian a Rujanu jsem vyséval loni. Jen na povrch půdy a nezakrýval jsem je a droboučké rostlinky jsem přeštuproval pod jednoduchý rám s fólií, aby je nepoškodil déšť. Ale sel jsem v březnu a přesazoval v dubnu. Na podzim už měly pár jahod. |
 |
Vinná réva od Starkla, 2.2.2011 Mně se nabídka docela líbí a i cena je velmi příznivá. Starkla moc nemusím, ale malé množství sazenic bych si koupil. Kupoval jsem sazenice z Droždína dost sazenic se neujalo. Byly chuděry mořené v kontejneru delší dobu. Po zkušenostech kupuju... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Papriky - klíčivost semen, 1.2.2011 Já požívám koupený substrát pro výsevy a množení a výsev zaleju Previcurem, letos zkusím zálivku Merpanem, mám ho od moření česneku |
 |
Nepropíchnutelné kolečko, 29.1.2011 Super! |
 |
Co vaše réva?, 29.1.2011 Zítra půjdu řezat révu. |
 |
Červená řepa Formanová, 23.1.2011 Já jsem někde četl, že Formanova /nebo jak se to píše/ je stará odrůda a u nás se přesévá a je z toho naše odrůda Renova. |
 |
Nevytáhlý stvol s květy u hyacintu, 21.1.2011 Možná, že jsou chemicky ošetřeny, aby se nevytahovaly. Cibuloviny se mohou hnojit brzy na jaře. |
 |
Kdy a jak zasít rajčata a papriky?, 20.1.2011 To mám léta odzkoušené. Chtěl bych vidět sadbu vysévanou v lednu či únoru v bytě... |
 |
Mach v lucerne, 20.1.2011 Já bych počkal na jaro, vždyť je teprve leden a má sněžit. A co ten Mogeton, to by bylo stoprocentní! |
 |
Kdy a jak zasít rajčata a papriky?, 20.1.2011 Pro vekovní výsadbu vysévám papriky 15. 3. a rajčata 25. 3. Mám je doma pod střešním oknem - musí mít hodně světla, jinak se vytahují. Kolem 10. 4. je dám do pařeniště a po 10. 5. ven. Někdy se stává, že sadba přerůstá /když je květen studený a nejde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sněžná plíseň - dá se teď něco dělat?, 18.1.2011 Používá se přípravek Heritage na podzim event na jaře. Dá se nahradit přípravkem Ortiva. |
 |
Odrůdy paprik, 18.1.2011 Mirku, mně se vysévat do agroperlitu moc neosvědčilo. Připadalo mně, že agroperlit vysychá, i když jsem měl dole vody dost. Ale neměl jsem nahoře ten papír, to byla asi ta chyba a klíčící papričky uschly. Já sázám tak pět šest sazenic na záhon,... celý příspěvek > |
 |
Snížení kyselosti substrátu, 18.1.2011 Pokud ho chcete pěstovat v květináči, tak bych substrát smíchal s běžnou zahradní zeminou /jinak snadno vysychá a špatně se znovu zavodňuje/ a přidal, když myslíte, trochu toho vápence, tak jedno objemové procento. Pokud ho chcete pěstovat venku v... celý příspěvek > |
 |
Mach v lucerne, 16.1.2011 Do trávníků se dá použít MOGETON, ale na velkou plochu by to byl asi drahý špás. |
 |
Okurky nakládačky, 13.1.2011 Mně se velmi osvědčila ALTAJ F1. Pěstuju ji po několik let a OK. Plody jsou hrubě bradavičnaté, geneticky nehořké /je to u těchto odrůd napsáno na obale/ a je odolná proti plísni /relativně/. Jinak okurka chce vyhnojenou půdu hnojem nebo... celý příspěvek > |
 |