Příspěvky uživatele - 176.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Trvalky - stále kvetoucí záhon, 10.9.2009
Hosty, bohyšky, čechravy, kokoříky, srdcovka, waldsteinie, tiarella, některé trávy, kapradiny...           Lída
Červený javor, 10.9.2009
Vlhčí zem (mulč), vlhčí vzduch (třeba u jezírka), spíše polostín (některé odrůdy snesou slunce víc, ale většině přímé slunce popálí listy). Pokud možno se nestříhá.           Lída
Jak ostříhat zlatý déšť?, 8.9.2009
Forsythia se stříhá hned po odkvětu, protože na nově vyrostlých výhonech a bočních výhoncích ze starších větví příští rok kvete. Pokud máte starší keř, vyřezávají se postupně nejstarší větve, aby nové měly místo a keř nebyl přehuštěný. Výhony s... celý příspěvek >
O aku jablon asi ide?, 8.9.2009
Staré odrůdy se dají sehnat (zadejte si to do vyhledávače), ale jestli konkrétně tahle, nevím. Mám ten dojem, že jsem ji tam neviděla, ale třeba budete mít štěstí.           Lída
Přesazení švestky, 8.9.2009
Chytnou, bez problémů. Také jsem stěhovala tříletou švestku a asi pětiletou ryngli - ta pak měla rok menší přírůstky, ale teď "jede". Hlavně zarýt dál od kmínku, aby zůstaly... celý příspěvek >
Tetlucha kozí pysk, 8.9.2009
Asi opravdu nenechat vysemenit, teď jsem se v "genbance"plevelů dočetla, že má v květenství až 600 semen, která si zachovávají v horních vrstvách půdy klíčivost několik let. A že má dvě varianty : jednoletou a dvouletou (ozimou), která... celý příspěvek >
Jalovec a hrušeň, 8.9.2009
1) To, co popisujete, nezpůsobuje jalovec. 2) Ani všechny druhy jalovce nevadí hrušním, pouze jalovec chvojka, čínský a skalní (kultivar Blue Haven). Tyto jalovce jsou přes zimu hostitele rzi hrušňové, která se zhruba v době květu stěhuje na hrušně... celý příspěvek >
Co je to za plevele a jak na ně?, 7.9.2009
Připadá mi to jako vrbina penízková, má ráda vlhko... tak asi méně zalévat. Jinak - pro zajímavost - u nás ji prodávají v zahradním centru za 39,-Kč, tak by asi také šlo s ní jít na trh .          ... celý příspěvek >
Strom pro stín, 7.9.2009
Pane Stanislawe, vím, že se některé kultivary množí vegetativně (je to rychlejší nebo mají choulostivější kořeny ap.). Bylo to myšleno všeobecně. Ale paní chce co nejrychleji stín a v tom případě bych opravdu volila zakoupení již vzrostlého stromu,... celý příspěvek >
Jedovatý živý plot, 7.9.2009
A co takhle dát tam něco trnitého??
Choroba jahodníku, 7.9.2009
Ještě doplním - na bílou skvrnitost - po sklizni (ne později, pak se zpožďuje růst) odstranit listy a stříkat Kuprikolem. Jinak ale bílá skvrnitost jahodníku nevadí.           Lída
Choroba jahodníku, 7.9.2009
Pokud vám jahodník vadne a pak přes zalévání usychá a odumírá, je to fytoftorová hniloba. Napadené rostliny zlikvidovat, nedávat do kompostu, dále nemnožit. Vyskytuje se většinou tam, kde není dodržováno střídání plodin na záhonech. Přežívá v půdě i... celý příspěvek >
Strom pro stín, 7.9.2009
Pokud chcete mít hned velký strom, tak se obraťte na nějaké zahradní centrum, některá vysazují i stromy už vzrostlé (nabízí to třeba i Starkl). Lída
Strom pro stín, 6.9.2009
Catalpa bignoides, navíc odpuzuje komáry. Ale k plodům - každý strom má plody (i květy), jak by se jinak generativně rozmnožovaly?    Lída
Tuji nebo Cyprisek do silneho vetru?, 5.9.2009
Spíš thuje (Th.occ.Smaragd), cypřišky vítr nemají rády, vysušuje je.  Lída
Další diskuze:  96979899100>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika