|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Reznutí thují od kmínku, 18.9.2009 Pane Stanislawe, ráda se nechám poučit, desítky zahrad neosazuji, jen tu svou, takže zkušeností zvláště s koniferami máte určitě podstatně víc. Je fakt, že sice hned nedávám hnojivo, ale zas vylepšuji zeminu třeba kompostem. A ohledně zálivky - u nás... celý příspěvek > |  | Co je toto za dřevinu, voskové listy jako růže, 18.9.2009 Náááhodou mahon kvete pěkně. Není to kytka do vázy, ale když bohatě rozkvete jasně žlutými květy nad tmavě zeleným lesklým listem, který je někdy tónovaný až do vínova, je to moc pěkné... |  |
|  | Popínavá dřevina na svah, 17.9.2009 Jalovec jsem myslela některý z následujících :Juniperus horizontalis Wiltonii, J.h.Andorra Compact, J.h.Hughes ap, v létě jsou šedomodré a v zimě jsou stříbrnofialové (sama mám 1.+3.), pokryjí poměrně velkou plochu. Ta oranžová kytka je jestřábník,... celý příspěvek > |  | Reznutí thují od kmínku, 16.9.2009 1) Nic, co je čerstvě zasazené, se nehnojí. 2) Vše čerstvě zasazené je třeba důkladně zalévat - minimálně ob den a tak, aby voda vsákla až na kořeny. Přelití to určitě není, spíš málo vody. Nebo se při sázení mohlo stát, že ke kořínkům málo přilnula... celý příspěvek > |  | Zakrslá jabloň, 16.9.2009 Najděte si jiného zahradníka... |  | Seříznutí starého kaktusu, 16.9.2009 Měl by být na světle, aby se nedeformoval. Pokud ho postavíte do svislé polohy třeba na kroužek z tvrdého papíru, bude rád . Lída |  | Co je toto za dřevinu, voskové listy jako růže, 16.9.2009 Mahonia aquifolia, žlutá květenství, modré plody, listy se používají do vazeb. Výška i šířka cca 0,8m. Lída |  | Seříznutí starého kaktusu, 15.9.2009 Horní část odříznout, trochu zkosit hrany a nechat zaschnout. Pak počkat, až se vytvoří cca2mm tzv."čekací kořeny" - nějaký čas to trvá.Potom lehce /asi půl cm/ zasadit do téměř suché zeminy a čekat, až zakoření.Zalévat až po zakořenění.... celý příspěvek > |  | Jaky vybrat strom?, 15.9.2009 Okrasné jabloně nebo slivoně, jsou i s červenými listy... Lída |  | Co je to za rostlinku?, 15.9.2009 Pozor, hodně se vysemeňuje...! |  |
|  | Název dřeviny, 14.9.2009 Hlošina?? - nevím, jestli voní... |  | 2. kvetení jabloně, 13.9.2009 Také mi letos podruhé kvete Rajka, sice jen dva kvítky, ale je to dvouletý stromek (ostatní stromky nekvetou). Podle mne je to způsobeno počasím v létě, někdy se stává, že se stromek "splete" - když třeba déle neprší nebo je... celý příspěvek > |  | Nemocné ryby v jezírku, 11.9.2009 Tak jsem koukla do (starší) knížky o akvaristice. To, co popisujete, by měla být vodní plíseň (Saprolegnia nebo Achlya).Doporučují ryby, které jsou celé zaplísněné odstranit. Těm, které mají plíseň jen na části těla, zvýšit teplotu vody na... celý příspěvek > |  | Jaké rostliny na živý plot?, 11.9.2009 Tavoly, forzýthie, vajgélie, jasmíny, kaliny, vyšší růže - ode všech je více kultivarů (např.pestrolisté nebo červenolisté - třeba červenolistý černý bez). L. |  | Jaké rostliny na živý plot?, 10.9.2009 Jaká má být výška? |  |
 |
|
|
|