Příspěvky uživatele - 176.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prosim o nazev roslinky, 22.10.2009
Je to dracéna, bohužel si nevzpomenu na jméno. Dcera si ji koupila asi před rokem, ale brzo jí zašla, spálilo ji jí sluníčko na východním okně a už se nevzpamatovala. Tak ji nechte tam, co ji máte.Škoda, že nevím to jméno, ale dracénu vím... celý příspěvek >
Thuja oc. malonyana - nemoc (?), 22.10.2009
Mají málo zálivky, ten cypřišek pisifera je vůbec na vláhu náročný. Chtějí občas pořádně prolít do hloubky. Mě to stejný cypřišek udělal taky, oklepala jsem suché jehličky (rukavice - píchají!), vypadal jak japonská bonsai, ale dnes je už krásný... celý příspěvek >
Brambořík, 22.10.2009
Lístečky vyrostou, nesmíte na něj tak spěchat, Dělá, co umí...   :-))
Modra ruze, 22.10.2009
O japonské "modré" růži, která je geneticky upravená, se psalo už před cca 2-3 roky, ale i tam uváděli, že je trochu do fialova, ne čistě modrá...??
Jaké rostliny vybrat nad jímku?, 22.10.2009
Pestrobarevný brslen, okrasné trávy, nižší jalovec, různé skalníky, dřevitá mochna - spíš takové rostliny, co se používají do skalek...
Ke staré chalupě pod okna, 21.10.2009
Stolístky kvetou jen 1xv roce, to spíš nějakou sadovou růži, která opakuje kvetení. Ještě mě napadlo klokočí (klokoč zpeřený), ale ten bývá vyšší. A pak mahon, není náročný, stálezelený, výšku má ale zas jen tak 120cm...
Jak a kdy stříhat hortenzie?, 21.10.2009
Hortenzii před zimou zapustit i s květináčem do země, aby jí nepřemrzly kořeny. Dobré je do ní trochu nahrnout na zimu listí, případně, jestli máte možnost, obložit ji smrkovými větévkami jako ochranou. Čím méně vám větvičky omrznou, tím méně ji... celý příspěvek >
Drátovci v bramborách, 21.10.2009
Na Google pro pěstitele brambor doporučují při výsadbě použít mořidlo MONCEREN G, má mít fungicidní a insekticidní účinky (i na drátovce).
Podpěra pro maliníky, 21.10.2009
Koupit se nedají, musí se udělat. Ale stačí i jednoduše do rohů záhonu pořádně zatlouct čtyři kolíky a natáhnout drát okolo, pokud je záhon širší, tak ještě po délce prostředkem. Musí se ale použít drát, nejlépe izolovaný, do provázku by se pruty... celý příspěvek >
Mám je zalít, 21.10.2009
Ideální je tak 7 -10°C, sucho (nejdůležitější). Pokud už mají suchou zeminu, mohou být i ve tmě. Pokud je zem ještě vlhká, musí mít světlo. Hlavně už nezalévat až do jara!!
Hloh, 19.10.2009
Řekla bych, že je to hloh peřenoklaný - Crataegus pinnatifida. Zdraví Lída
Podpěra pro maliníky, 18.10.2009
Podpěry pro maliny se používají ve tvaru "T", zapíchnuté do země. Svislá výška nad zemí asi 60cm, délka vodorovného ramene asi tak 50cm. Předpokládám, že máte maliník nasázený v pruhu - pak dáte na každou úzkou stranu záhonu 1 x... celý příspěvek >
Brambořík, 18.10.2009
Mám ho také na parapetu nad radiátorem, mivala jsem je tam i v zaměstnání. Hlavně chce zalévat do misky, ne vrchem. Přihnojuji po odkvětu a zatažení listů, když začínají narůstat nové (nebo přesadit), jinak ne. Teď ho mám doma teprve 2.rok, ale téměř... celý příspěvek >
Brambořík, 18.10.2009
Dát na světlo na nejchladnější místo (mám ho v ložnici = 18°C), zalévat do misky.
Nemoc jabloní, 17.10.2009
Tak stříkat až příští rok, golden i gala to potřebují...
Další diskuze:  9192939495>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika