|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroba jabloně, 1.11.2009 Pokud máte tu kůru černou a místy se odlupuje, je to houbová choroba (název začíná na "G", víc si teď nevzpomenu). U nás v osadě to mají většinou starší stromky, listí pak zvadne a visí jako u spály. Rostlinolékaři nám řekli, že se choroba... celý příspěvek > |  | Ovocná stěna z hrušní, 1.11.2009 Pane Stanislawe, vycházela jsem z toho, že tazatel měl zájem na délku 5m dát více stromků hrušní, proto jsem mu toto navrhla, napsala odrůdy i rozestup. Vím, že určitě máte prohlédnutých výsadeb více než já. Pokud tazatel nemá zkušenosti se střihem... celý příspěvek > |  |
|  | Řez po pozimní výsadbě, 1.11.2009 Do jara můžete přemýšlet, co s nimi - stromky sázené na podzim se stříhají až na jaře. Lída |  | Americké padlí, 1.11.2009 Rybízy padlí nemají, angrešty se stříkají na jaře před květem a po odkvětu, ale při teplotách kolem 10°C(teď je moc zima).Větvičky angreštu se stříhají i kvůli tvarování korunky většinou na 2-4 pupeny buď v srpnu nebo na začátku rašení. U mladých... celý příspěvek > |  | Ovocná stěna z hrušní, 1.11.2009 p.s. - ve skriptech ČZU je uváděna vzdálenost štíhlých vřeten hrušní 0,8-1,25 |  | Ovocná stěna z hrušní, 31.10.2009 Pokud myslíte, že se řídím barevnými katalogy nebo jsem si je vycucala z prstu, jste na omylu. Informace jsou z knihy V.Zemana "Štíhlá vřetena na zahrádce" (nakl.Květ 2004), str.26-27. Zdraví Lída |  | Mám je zalít, 31.10.2009 Měly by mít světlo a chladněji.Pokud je máte ve vytápěné místnosti, tak co nejvíc světla a opravdu jen zcela minimální zálivka (aby neseschly). |  | Střih sloupových jabloní, 31.10.2009 Jeden terminál (střih jaro). |  | Ovocná stěna z hrušní, 31.10.2009 Pro stěny ze štíhl.vřeten jsou uvedeny jako vhodné odrůdy Williamsova, Laura, Konference, Erika, Amfora a Lucasova (poslední na kd., ostatní kd.i sem.) |  | Ovocná stěna z hrušní, 31.10.2009 Pokud pochybujete o vhodnosti tohoto tvaru, podívejte se na "floru na zahradě", článek "Ovocné druhy vhodné pro tvar štíhlého vřetene". |  |
|  | Kávovník, 30.10.2009 Pro 119.50 - proti suchému vzduchu je dobré do větší podmisky dát kamínky, mezi kterými je voda, ta se odpařuje a dělá rostlině mikroklima. Květináč stojí na kamínkách, aby nebyly kořeny ve... celý příspěvek > |  | Ovocná stěna z hrušní, 30.10.2009 Štíhlá vřetena se pěstují na málovzrůstných podnožích, vzdálenost mezi stromky je cca 1m, takže byste tam měl 4ks. Nejběžněji se takto pěstují jabloně, ale dají se takto pěstovat různé druhy ovoce. Takto v krátkosti bych zapěstování stromku těžko... celý příspěvek > |  | Slepice nenesou vajíčka, 30.10.2009 My jsme vždycky dělali slepicím "míchanici" + zrní + trávu. V míchanici byl rozdrobený namočený a vymačkaný chleba, kukuřičný šrot, Plastin, rozdrobené skořápky, drcené sušené kopřivy (v zimě). Kromě toho se jim vařily krmné těstoviny a... celý příspěvek > |  | Vejce mizí, 30.10.2009 Třeba si dávají pauzu, nevím sice, kolik slepic máte, ale v tuhle dobu obvykle téměř nenesou. Lída |  | Ovocná stěna z hrušní, 30.10.2009 I hrušně se dají pěstovat jako štíhlá vřetena, pak byste jich tam měl víc. L. |  |
 |
|
|
|