|
K čemu je podtácek?, 8.11.2009 Pokud vám nevadí kolečka na nábytku... |
 |
Založení trávníku, 8.11.2009 Coulovou hadicí dostříknu přes zahrádku š.10m až k sousedům, 3/4coulovou se stejnou koncovkou tak 8m... Jinak si lidi na trávu dávají rozprašovače... |
 |
|
 |
Kanadské borůvky - pěstování, 8.11.2009 Tipla bych, že mrazíky spálily nevyzrálé špičky výhonů. L. |
 |
Přesazení růží, 8.11.2009 Jestli je některá starší, tak se připravte, že budete kopat dost hluboko! L. |
 |
Jak vypěstovat citrusovník, 8.11.2009 Já to nikdy nesledovala, vždycky jse to píchla třeba k ibišku a když to vyrostlo, přesadila. Aspoň jsem nemusela hlídat zálivku "prázdného" květináče L. |
 |
Neznamy stale zeleny ker, 8.11.2009 Případně roztřepené rány bych zahladila nožem a zatřela štěpařským voskem, víc se asi zatím dělat nedá, uvidíte příští rok. Souseda bych asi zaškrtila, to vám o to nemohl říct a musel to dělat... celý příspěvek > |
 |
Modra hortenzia, 8.11.2009 Hortenzie velkolisté jsou bílé (nemění barvu) a modré/růžové (mění barvu podle půdní reakce). Lída |
 |
Jak vypěstovat citrusovník, 8.11.2009 Pokud pecku píchnete kdykoliv do jakéhokoliv květináče (třeba ke kytce), vyroste. Pokud ale chcete chutné plody a brzy, je potřeba pak rostlinku naroubovat, jinak pokvete až jako velká rostlina a plody nemusí být podle vašich představ. Pokud jste... celý příspěvek > |
 |
Králíkárna, 7.11.2009 Zadejte si to do vyhledavače, tam je nápadů... Jinak rozměry cca hloubka 70-80cm, šířka kotce malý 60cm, velký 120cm, výška 55cm (vše odhad). Ty větší kotce je dobré udělat tak, aby se daly rozdělit vyndávací příčkou. Podlaha spád dozadu. Rošty jsme... celý příspěvek > |
 |
Malá úroda jablek, 7.11.2009 U nás bylo jablek tak normálně... Slyšela jsem, že protože letos kvetlo prakticky všechno najednou, nestíhaly to opylit včely. My máme včelaře hned vedle :-)) Lída |
 |
|
 |
Osmanthus heterophyllus - vonokvětka cesmínolistá, 5.11.2009 Mám Osmanthus heterophyllus "Tricolor"GOSHIKI. Poprvé jsem zasadila asi dvaceticentimetrový na podzim, nepřežil zimu. Podruhé jsem ho (zakoupený na podzim) nechala v chladné místnosti do jara, zasadila až na jaře a zatím dvě zimy přežil,... celý příspěvek > |
 |
Červená růže jako solitéra, 4.11.2009  Ani nevím, jestli voní, ale z těch mých je zatím nejkrásnější Barcarola. Lída |
 |
Co je to?, 4.11.2009 Souhlas s p.Josefem. Nepomačkané je to pěkné na adventním věnci... Lída |
 |
Nonety - matčino, dají se ještě sehnat?, 4.11.2009 Zkuste školku Bojkovice, zabývají se starými odrůdami, měli ho loni v nabídce, třeba něco zbylo. Pak také Ekologické centrum Meluzína RC AB Ostrov provádělo loni záchranné výsadby starých odrůd... celý příspěvek > |
 |
Ovocná stěna z hrušní, 3.11.2009  Ta hrušeň na fotce je sice ve stěně, ale není to ve tvaru štíhlého vřetene, proto je tak široká a placatá... Štíhlá vřetena hrušní jsou na přiloženém obrázku. Lída |
 |