|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tetlucha kozí pysk, 13.11.2009  Tetlucha kozí pysk : |  | Poradíte mi někdo? Babička to nazývá Karhátí, 13.11.2009 Paní Ivano, krabilice má poněkud jiné listy, víc špičaté a víc zubaté... Lída |  |
|  | Otázka trochu filosofická, 13.11.2009 On je totiž jeden problém- když se mi do růží vysemení pomněnky nebo do kosatců macešky, tak je tam budu také považovat za plevel a odstraním je. A k těm bylinkám - ono i pýr je léčivý. Ale řekněte mi, i kdybych chtěla všechny léčivé bylinky na... celý příspěvek > |  | Strihani, 13.11.2009 Jabloně, hrušně březen, švestky po sklizni. |  | Hnědé plody hrušky, 11.11.2009 Dobrý den, protože mne vaše otázka zaujala, hledala jsem na netu. Jako pravděpodobné onemocnění mi připadá "šedá skvrnitost hrušní" (agroportál o fungicidech), píší, že nejdříve vznikají hnědé skvrnky vel.1-2mm, které později šednou.... celý příspěvek > |  | Třešeň, dotaz začátečníka, 11.11.2009 Zjistěte si také, co mají za třešně v okolních zahrádkách - kvůli opylení. Odrůdy třešní jsou až na výjimky cizosprašné. Lída |  | Croton, 11.11.2009 Nemá květináč umístěný na chladnějším místě? Nebo má vliv ten květináč - měl by mít stále stejně mírně vlhko, v hliněných vlhkost kolísá. Ale tipla bych spíš, že mu je "zima na nožičky". Lída |  | Radikální zmlazení - přežijí?, 11.11.2009 Na "Lide.cz" v diskuzi píší, že to jde, že spící očka se probudí a obrazí, výhony se pak musí probrat. Sama s takhle radikálním zmlazením zkušenost nemám, stromky řežu průběžně. Kamarádka zase zmlazuje a snižuje broskvoň postupně. Jestli máte 2ks,... celý příspěvek > |  | Přesazení růží, 10.11.2009 Ne, myslela jsem starý čajohybrid "Sultane" (červená/žlutá), mívá tak 70cm. Jednalo se o přesazení z důvodu ztráty části pozemku - ale nepovedlo se, ani řízek se nechytil... ... celý příspěvek > |  | Jalovec a hrušeň, 10.11.2009 Pokud nemáte maxijalovec, můžete zjara zkusit ty rosolovité chomáče zkusit alespoň trochu obrat (než začnou být sametové a neprůhledné - pak už uvolňují spóry). Ale dnes udávají přenos rzi až ze vzdálenosti 5-10km... Lída |  |
|  | Radikální zmlazení - přežijí?, 9.11.2009 Zmladit ano, ale postupně. Píšete "dlouhé tenké větve" -ale uvedených 10cm není na broskev málo... Spíš ty větve sesazujte postupně, vždy k nějaké boční větvičce, a až začnou obrážet, tak zas níž. To, co navrhujete by mělo za výsledek... celý příspěvek > |  | Popínavá rastlina na juhovýchodný múr, sucho, 9.11.2009 Co třeba Euonymus fortunei? Viděla jsem porostlou stěnu u garáže a bylo to móóc pěkné. Lída |  | Přesazení růží, 9.11.2009 No ono záleží asi jak stará růže . Jednou jsem zkoušela přesadit "sultánku", stáří cca 35let -a když jsem se dostala do hloubky přes 1m a pořád tam ještě nebyly žádné kořeny, jen krček rostliny, tak jsem to vzdala... Lída |  | Japonské javory úspěšně rostoucí, 9.11.2009 Mám 11 druhů japonských javorů 550 m n.m., Broumovsko, na otevřeném terénu a plném slunci, 3 zimy přežily prakticky bez problémů. Na podzim zkrátím konečky o cca 10 cm na všech větvích, zamulčuju kůrou a řeknu jim, že když nepřežijou, půjdou do... celý příspěvek > |  | Prosim o nazev teto ruže, 9.11.2009 Markétko, podle téhle fotky (a ani těch, co jste dávala v říjnu), vám nikdo jméno růže neurčí. Ale máte ji v místnosti v květináči - podívejte se tady na diskuzi "Růže do květináče" z 17.11.2008, tam jsou rady ohledně pěstování hrnkových... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|