|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hloh, 17.11.2009  Už to neřešte, je to on.V Číně se používá v medicíně na srdce a trávení, v kuchyni na přípravu lehkých jídel a nápojů, kandovaný se prodává nabodaný na špejli jako pouliční občerstvení. Měli tam i fotky, jednu jsem stáhla, tak ji zkusím... celý příspěvek > |  | Třešeň v kontejneru, 17.11.2009 Pane Mirku, když jsem si pořizovala třešeň, tak teprve začínaly s menšími korunami. Mám Van, ta je cizosprašná, ale v okolních zahrádkách zatím nějaké třešně jsou, plodí bohatě a je výborná. O podnoži vím jen to, že je málovzrůstná, nic víc. Stromek... celý příspěvek > |  |
|  | Odstranění rozchodníku, 17.11.2009 Vyndat rostliny i s rozchodníkem, vyčistit, rostliny zasadit zpět. Když to poctivě uděláte 2 roky po sobě, budete mít od něj pokoj. |  | Určil jsem choroby správně?, 17.11.2009 Lišejník nebo mech na kůře stromům nevadí, naopak lišejník je známkou čistého ovzduší. Díky čistšímu vzduchu se teď i více šíří rez hrušňová. Dříve bylo ve vzduchu více síry a ta fungovala jako fungicid (ne že bych nechtěla mít čistý vzduch... celý příspěvek > |  | Úklid listí, 17.11.2009 Listí z ovocných stromů dávám také do kompostu, v keřích nechávám jen listí, které z nich opadá + listí z břízy, co je nad nimi. Nedávám velkou vrstvu, jen nad kořeny choulostivějších (třeba Osmanthus). Slimáků máme čím dál tím méně, poctivě sbíráme.... celý příspěvek > |  | Třešeň v kontejneru, 17.11.2009 Pane Mirku, pokud pak chcete dát novou třešeň na místo staré (i když tam byla jen krátce), je potřeba vyměnit zeminu - peckovina po peckovině se sázet nemá, neroste potom. Nemáte možnost ji hned zasadit někam jinam? Ony totiž stromky nejvíc rostou... celý příspěvek > |  | Juncus spiralis, 15.11.2009 Není to pokojová rostlina, je to rostlina ven. Lída |  | Vytvoření koruny, 15.11.2009 Udělala bych to jinak - 1) nejhořejší výhon bych nechala jako terminál a zjara vyvázala svisle ke kolíku, 2) výhon pod ním (konkurenční) bych odstranila, protože při jeho ponechání hrozí buď vytvoření "dvojáku" nebo nestejnoměrný růst... celý příspěvek > |  | Třešeň v kontejneru, 15.11.2009 Pro všechny rostliny v kontejnerech nebo v květináčích, které zimují venku, je nejlepší na zimu nádobu zapustit do země a dát nad kořeny mulč. Pokud to z nějakých důvodů nelze, je třeba nádobu důkladně zabezpečit proti promrznutí (sláma, bublinková... celý příspěvek > |  | Výsadba, 14.11.2009 To si musí tazatelka rozhodnout sama, ale osobně velmi pochybuji, že by sázela stromy, které dorostou do velké velikosti a výšky. Většinou se volí takové, aby na ně člověk nemusel brát velký žebřík a údržba i řez nedělaly problémy (hlavně když je pak... celý příspěvek > |  |
|  | Rozmnožení Wajgelie, 14.11.2009 Vajgélie se rozmnožuje polodřevitými řízky v červnu, chytá se dobře. Lída |  | Jahodový záhon, 14.11.2009 Svého času se dělaly jahodové záhony ve tvaru stupňovité pyramidy - dole velký čtverec, zasypat zemí, pak menší, zasypat a tak až k nejmenšímu nahoru... Ale nikdy jsem to nezkoušela, ani mne to... celý příspěvek > |  | Výsadba, 14.11.2009 Záleží, kolik těch třešní tam bude mít, záleží na podnoži i na podmínkách, soused měl tři padesátileté třešně po 4m (písčitá zem) v pohodě, švagrová má starou třešeň pomalu jako lípu, sama mám Van a té by stačilo ještě méně. Přišlo mi podle dotazu,... celý příspěvek > |  | Úklid listí, 13.11.2009 Listy tam nechávám přes zimu, případně ještě nějaké přihodím na ochranu před zimou. Na jaře, pokud někde zůstane hromádka, seberu. Pak přihodím pár hrstí kůry a je to. Pokud někde zůstane lísteček, za chvíli se rozpadne, jako v... celý příspěvek > |  | Výsadba, 13.11.2009 Zhruba 2m od plotu a 4m od sebe. Lída |  |
 |
|
|
|