Příspěvky uživatele - 176.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hloh, 17.11.2009 Obsahuje fotku
Už to neřešte, je to on.V Číně se používá v medicíně na srdce a trávení, v kuchyni na přípravu lehkých jídel a nápojů, kandovaný se prodává nabodaný na špejli jako pouliční občerstvení. Měli tam i fotky, jednu jsem stáhla, tak ji zkusím... celý příspěvek >
Třešeň v kontejneru, 17.11.2009
Pane Mirku, když jsem si pořizovala třešeň, tak teprve začínaly s menšími korunami. Mám Van, ta je cizosprašná, ale v okolních zahrádkách zatím nějaké třešně jsou, plodí bohatě a je výborná. O podnoži vím jen to, že je málovzrůstná, nic víc. Stromek... celý příspěvek >
Odstranění rozchodníku, 17.11.2009
Vyndat rostliny i s rozchodníkem, vyčistit, rostliny zasadit zpět. Když to poctivě uděláte 2 roky po sobě, budete mít od něj pokoj.
Určil jsem choroby správně?, 17.11.2009
Lišejník nebo mech na kůře stromům nevadí, naopak lišejník je známkou čistého ovzduší. Díky čistšímu vzduchu se teď i více šíří rez hrušňová. Dříve bylo ve vzduchu více síry a ta fungovala jako fungicid (ne že bych nechtěla mít čistý vzduch... celý příspěvek >
Úklid listí, 17.11.2009
Listí z ovocných stromů dávám také do kompostu, v keřích nechávám jen listí, které z nich opadá + listí z břízy, co je nad nimi. Nedávám velkou vrstvu, jen nad kořeny choulostivějších (třeba Osmanthus). Slimáků máme čím dál tím méně, poctivě sbíráme.... celý příspěvek >
Třešeň v kontejneru, 17.11.2009
Pane Mirku, pokud pak chcete dát novou třešeň na místo staré (i když tam byla jen krátce), je potřeba vyměnit zeminu - peckovina po peckovině se sázet nemá, neroste potom. Nemáte možnost ji hned zasadit někam jinam? Ony totiž stromky nejvíc rostou... celý příspěvek >
Juncus spiralis, 15.11.2009
Není to pokojová rostlina, je to rostlina ven.           Lída
Vytvoření koruny, 15.11.2009
Udělala bych to jinak  - 1) nejhořejší výhon bych nechala jako terminál a zjara vyvázala svisle ke kolíku, 2) výhon pod ním (konkurenční) bych odstranila, protože při jeho ponechání hrozí buď vytvoření "dvojáku" nebo nestejnoměrný růst... celý příspěvek >
Třešeň v kontejneru, 15.11.2009
Pro všechny rostliny v kontejnerech nebo v květináčích, které zimují venku, je nejlepší na zimu nádobu zapustit do země a dát nad kořeny mulč. Pokud to z nějakých důvodů nelze, je třeba nádobu důkladně zabezpečit proti promrznutí (sláma, bublinková... celý příspěvek >
Výsadba, 14.11.2009
To si musí tazatelka rozhodnout sama, ale osobně velmi pochybuji, že by sázela stromy, které dorostou do velké velikosti a výšky. Většinou se volí takové, aby na ně člověk nemusel brát velký žebřík a údržba i řez nedělaly problémy (hlavně když je pak... celý příspěvek >
Rozmnožení Wajgelie, 14.11.2009
Vajgélie se rozmnožuje polodřevitými řízky v červnu, chytá se dobře.   Lída
Jahodový záhon, 14.11.2009
Svého času se dělaly jahodové záhony ve tvaru stupňovité pyramidy - dole velký čtverec, zasypat zemí, pak menší, zasypat a tak až k nejmenšímu nahoru... Ale nikdy jsem to nezkoušela, ani mne to... celý příspěvek >
Výsadba, 14.11.2009
Záleží, kolik těch třešní tam bude mít, záleží na podnoži i na podmínkách, soused měl tři padesátileté třešně po 4m (písčitá zem) v pohodě, švagrová má starou třešeň pomalu jako lípu, sama mám Van a té by stačilo ještě méně. Přišlo mi podle dotazu,... celý příspěvek >
Úklid listí, 13.11.2009
Listy tam nechávám přes zimu, případně ještě nějaké přihodím na ochranu před zimou. Na jaře, pokud někde zůstane hromádka, seberu. Pak přihodím pár hrstí kůry a je to. Pokud někde zůstane lísteček, za chvíli se rozpadne, jako v... celý příspěvek >
Výsadba, 13.11.2009
Zhruba 2m od plotu a 4m od sebe.           Lída
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika