|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaká je doba klíčení citrusů?, 23.11.2009 Doba klíčení je 3-8 týdnů. |  | Vzdálenost plotu od souseda, 23.11.2009 Sice si neumím představit, jak vypadá vrbový plot (šířka, výška), ale počítejte s tím, že mezi vzrostlým živým plotem a plotem postaveným na hranici musíte mít možnost projít kvůli údržbě obou plotů. Normálně se uvažuje výsadba živého plotu (třeba z... celý příspěvek > |  |
|  | Hledám pěkný strom, 23.11.2009 Zkuste si někde půjčit knihu P.Horáček :"Encyklopedie listnatých stromů a keřů" (jinak stojí cca 1500Kč). Je to obsáhlá publikace s mnoha fotografiemi a popisy, určitě v ní vhodný strom... celý příspěvek > |  | Jaká je doba klíčení citrusů?, 23.11.2009 Čekat ! |  | Pokojová růžička, 23.11.2009 Mám je venku zasazené na záhoně, tu nejstarší už asi 6 let, rostou a kvetou. Ta vaše teď ale bude z domova zchoulostivělá a nebude mít vyzrálé výhony. Máte 2 možnosti - zatím nemrzne, zkusit ji zasadit ven na chráněné místo někde u domu a přikrýt, -... celý příspěvek > |  | Zakrytí chvojím?, 22.11.2009 Rododendrony, neopadavé azalky (a vůbec všechny stálezelené rostliny) před příchodem mrazů a v zimě vždy při oblevě důkladně zalejte. Čerstvě nasázeným rostlinám namulčujte zem nad kořeny listím nebo chvojím, stálezelené rostliny chraňte před mrazem,... celý příspěvek > |  | Palma ze seminek, 22.11.2009 Před několika lety jsem také dostala semínka řecké palmy, žlutooranžová, ale velká jen jako třešňová pecka. Zasadila jsem je doma do kelímků (hned), z 5ks vyrostly 4, jeden jsem si nchala. Dnes má od květináče asi 80cm výšku a šířku 1,30m. V létě ji... celý příspěvek > |  | Cyklameny, 22.11.2009 Cyclamem coum mám už 3 roky na zahrádce, přežil bez problémů i minulou zimu. Má drobné miloučké kvítky. Lída |  | Kočka na zahradě, 21.11.2009 Mám 2 kočky a 2 kocoury na zahrádce, ale ptáků je tu dost a různých druhů, krmítko mají nad kočičími miskami na žrádlo, ale nevadí jim to. Akorát musím kvůli kočkám zalít čerstvě oseté záhony zjara, ty se jim moc líbí... Lída |  | Plevel, 21.11.2009 Na plevel (právě ten vytrvalý) v ovocných keřích se používá CASORON G, ale používá se pouze koncem února rozhozením na tající sníh (keře ještě nesmí rašit). Lída |  |
|  | Změna barvy květů chryzantém, 20.11.2009 Vzpomněla jsem si na tohle vlákno - nám a sousedce na zahradě se to letos přihodilo obráceně - z listopad měděné barvy najednou máme svítivě žluté, které jsme vůbec na zahrádkách neměly (a já si teprve zjara sehnala řízek, celá šťastná, že - konečně... celý příspěvek > |  | Spadlý strom - právní odpovědnost za škodu, 20.11.2009 Ve městech to vypadá tak, že místo toho, aby pozvali arboristu, aby mírně poškozený starý strom ošetřil, pošlou partu s motorovkou, která ho "ošetří" tak, že ze stromu zůstanou pahýly... pak ho pokácí a zasadí malý stromek, který polámou... celý příspěvek > |  | Muchovník Lamarckův, 20.11.2009 Ono muchovníků je spousta druhů i odrůd, jedlé jsou všechny. Některé jsou pěstované jako ovoce kvůli plodům, některé jsou i jako okrasné keře nebo stromky s plody. Na kvalitu plodů je šlechtěný a množený keřový A.alnifolia (různé odrůdy, výše uvedená... celý příspěvek > |  | Pokojové rostliny, které vydrží chlad, 20.11.2009 Ještě doplňuji - přes zimu také olověnec, jasmínový lilek, brambořík, cuphea, gaura, osteospermum. Lída |  | Hloh, 19.11.2009  Nevím, mrkněte na fotky z netu : |  |
 |
|
|
|