|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rostlinky na okraji jezírka, 7.1.2010 Měla jsem 80 l akvárium bez filtru, jen vzduchování řadu let, dobře v něm rostly rostliny, byly tam tetry a kančíci červenohrdlí - ti si tam hlídali potěr a neonky jim ho sežraly... Asi tam byla... celý příspěvek > |  | Rostlinky na okraji jezírka, 6.1.2010  Chci dát naše domácí druhy, aby mohly přezimovat. Jen jsem měla obavy z přezimování v tom mělkém pásu po obvodu jezírka. Ten kyprej je krásný a loni mi velmi dlouho kvetl, budil pozornost. Jinak se mi líbí třeba suchopýr, bahnička, plavín, zmiňovavá... celý příspěvek > |  |
|  | Rostlinky na okraji jezírka, 6.1.2010 Dobrý den, letos chci zakládat zahradní jezírko. Mám určitou představu - nádrž plast, dost hluboká (50-60cm) na přezimování kytek, dostatek rostlin. Ryby ne. Nechci používat chemii, el.čerpadla a filtry - max. solární fontánku kvůli... celý příspěvek > |  | Ovocne stromky na dobirku, 6.1.2010 Nemusí být jmenovky, stačí plánek sadu s křížky a popisem, co kde je :-)) |  | Poradite mi s nazvem kaktusu?, 5.1.2010  Tak to budete mít květy ještě hezčí |  | Ovocne stromky na dobirku, 5.1.2010 Určitě bych reklamovala, přece nebudete pěstovat stromky, které nechcete!! Solidní jednání to rozhodně není. Na dobírku si objednávám poměrně dost, ale tohle se mi ještě nestalo. Asi dvakrát došlo k nějaké záměně (vinou subdodavatele), ale vždy byla... celý příspěvek > |  | Choroba na kaktuse, 5.1.2010 Puklice se hlavně musí likvidovat postupně a v asi čtrnáctidenních intervalech, protože přes tu jejich "pokličku" se k nim přípravek nedostane. Ten účinkuje jen v jejich "pohyblivém" období. Jestli jste nesehnala ten Savel, zkuste... celý příspěvek > |  | Jak se jmenuje - rychle kvete?, 5.1.2010  Pupalka missourská, poroste až 1m2, snáší sucho (má hluboko kořeny), velmi pozdě raší (květen) a proto je kolem ní dobré dát jarní cibuloviny (přeroste a zakryje jejich uschlé listy). Už ji mám na zahrádce 40 let... Lída |  | Je možné přezimovat letničky?, 5.1.2010  Letos jsem v jednom zahr.centru objevila i vytrvalou gazánii, (Gazania linearis Colorado Gold), měla by snad přežít venku - někde uvádějí zónu 7, někde 6... Jinak souhlasím s p.Doušou, že přezimovat mohou rostliny, které jsou v domovině trvalkami.... celý příspěvek > |  | Jehličnany v nádobách venku a mráz, 4.1.2010 Rozhodně nechat venku. Škoda, že jste před zamrznutím nezapustil květináče do země, teď to asi už nepůjde, to by bylo ideální. Teď bych je nastavěla co nejblíž k sobě a květináče zahrnula listím, přes listí bych dala chvojí. Při oblevě... celý příspěvek > |  |
|  | Choroba na kaktuse, 3.1.2010 Také lze puklice otírat štětečkem namočeným v lihu. Existuje i speciení přípravek na puklice u pokoj.rostlin, jmenuje se SAVEL (také pomocí štětečku). Vzhledem k tomu, že toho máte asi nejvíc v horní měkké a vytáhlé části, odlomila a vyhodila bych... celý příspěvek > |  | Dřišťál a rez travní, 3.1.2010 No tedy nevím, ale u nás v osadě vesele rostou dřišťály i tráva a nikde nic není vidět a nikdo si zatím na nic nestěžoval - a je nás tam skoro 60 členů. Rozhodně třeba rez hrušňová nebo moniliový úžeh dělají problémy větší. Asi bych si s tím vůbec... celý příspěvek > |  | Co je to za rostlinu?, 2.1.2010 Píšou semeny, ale nic víc jsem nezjistila (kdy, jak nebo jestli i jinak??) L. |  | Co je to za rostlinu?, 2.1.2010 Já byla ráda, že jsem si vzpomněla na jméno... Jinak latinu jsem měla, jak se čte, vím, i něco o názvosloví. Ohledně přezimování na "yuccalandu" uvádějí, že jim již několik let s nastýlkou přezimuje. Mají tam na fotce už solidní porost..... celý příspěvek > |  | Řez zanedbané jabloně, 2.1.2010 Paní ale píše, že má jablka zdravá a dobrá... |  |
 |
|
|
|