|
Ještě jednou základ pod domek, 29.7.2009 Dřevěnou podlahu nejde dát přímo na beton, nedýchala by zespodu. Pokud budete mít chatku uvedené velikosti a nepočítáte se sklepem, stačí umístit konstrukci na cca 20-25cm vysoké sloupky z bet. dlaždic nebo vápenocementových cihel. U nás stojí takto... celý příspěvek > |
 |
Nemocné thuje, 29.7.2009 Ona prý se po těch mrňavých housenečkách najde jen malá dírka na začátku hnědnoucí části, jak zalezou dovnitř větvičky.
Jinak držím palce, ať postřik zabere. Lída |
 |
|
 |
Nemocné thuje, 28.7.2009 Včera jsem zrovna četla v časopisu o "molovce zeravové", která způsobuje prosychání koncových částí výhonů v červenci až srpnu. Má to být malý motýlek (vel. 4mm), který naklade vajíčka a vylíhnuté housenky (vel. 3mm) vyžírají výhony.... celý příspěvek > |
 |
Volba vhodné dřeviny, 28.7.2009 Co takhle hlohyně - Pyracantha?? |
 |
Nemoci kaktusů, 28.7.2009 Řiďte se radou p.Miroslava, otírat vatičkou na špejli, namočenou v lihu... |
 |
Plisen kmenu nad zemí, 28.7.2009 Nemáte kolem stromků mulč? Pokud se dá až ke kmínku, tak to může způsobit. Lída |
 |
Jaka to je choroba angrestu, rybizu, josty?, 28.7.2009  Řekla bych, že je to nedostatek draslíku - viz přiložený obrázek. Lída |
 |
Jak zimovat kaktusy?, 27.7.2009 Podívejte se na vlákno "Mám je zalít?" |
 |
Co je to za rostlinu?, 27.7.2009 Cuphea, jinak také "japonská myrta", přezimovat jako muškáty... |
 |
Lukon Glads, 27.7.2009 Mám trochu odlišné zkušenosti : cibuloviny perfektní, ale trvalky mají hodně malinké - je potřeba je ještě nechat v květináčcích (co v nich jsou) trochu povyrůst. Sázet na místo až pak, to už normálně rostou. Když jsem je vysadila hned,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vzdálenost kompostu od hranice pozemku, 25.7.2009 Sousedé by se měli zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou obtěžovali své sousedy... viz Občanský zákoník... |
 |
Hvozdík bradatý - po odkvětu sestříhat a nechat nebo vyhodit?, 24.7.2009 Nechte jej, obrazí a pokvete znovu. Většinou přežije i následující zimu a pak kvete ještě jednou (to už ale zpravidla málo). Lída |
 |
Avokádo a Mango? Zasazení, plody, 24.7.2009 Mrkněte na ovoce.smejkalovi |
 |
Choroba jahodníku, 23.7.2009 Po sklizni posekat listy a postříkat Kuprikolem. |
 |
Jehličnatý živý plot, 23.7.2009 V každém případě by smrčky měly být vysazeny ve větší vzdálenosti od plotu, alespoň tak, jak je uvedeno v příspěvku výše - vždyť se rozrostou + musí se stříhat z obou stran + je potřeba mít možnost udržovat stávající plot... |
 |