|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak mít spoustu krásných jiřin?, 4.8.2009 Jiřinám se jen vylepšín půda před výsadbou, pak už se nehnojí. Jen v době růstu potřebují hooodně vody... Lída |  | Kuličková zavařovací hlava - jak na ni, 4.8.2009 Paní Helenko, díky za váš nápad! Občas jsem měla problém hlavu sundat, letos s meruňkami jsem to zkusila podle vás a jde to úplně samo!! Lída |  |
|  | Řez, 3.8.2009 To je zastaralý názor - řezat ano, v tomto období (do konce srpna), řezy ošetřit. Pokud se neřeže, přenáší se plodnost na konce větví, které jsou slabé a lámou se. Meruňka snáší řez až do 4-letého... celý příspěvek > |  | Ibišek, 3.8.2009 pro lídu : Asi to máte jako já - z 2 řízků u sebe - takže jedině vykopat a rozdělit. Lída |  | Ibišek, 3.8.2009 Pro Ivu - s pokojovým ibiškem venku opatrně - nesnese plné slunce. Jinak na kvetení doma potřebuje stát někde u okna a občas ořezat (můžete i dost, obrazí i z holých větví, takže se nemusíte bát... celý příspěvek > |  | Clematis (plamének) - proč vadne?, 3.8.2009 Clematis chce "hlavu na sluníčku a nohy v chladnu", hlavně musí mít zastíněné kořeny třeba trvalkou nebo jiným menším keříkem, stačí i větší kámen. Na plný úpal to ale kytka není. ... celý příspěvek > |  | Nemocna magnolie?, 3.8.2009 Sice nevím, co to je, ale předpokládala bych houbovou chorobu a volila postřik nějakým fungicidem. Lída |  | Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 3.8.2009 Omlouvám se, že jsem radila řez, ale měla jsem z dotazu dojem, že majitel nechce broskvoň očkovat. Lída |  | Merunka letní řez, 3.8.2009 Veškeré peckoviny se řežou do konce srpna, NE na jaře (kromě výsadby). Do konce srpna proto, aby se rány stihly před zimou zatáhnout, na jaře ne proto, že by "tekly", jak stoupá míza... celý příspěvek > |  | Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 2.8.2009 Rozhodně zastřihnout podstatně víc, minimálně o třetinu délky. Jinak broskvoně při sázení zjara se zkracují na 2 - 3 pupeny). Lída |  |
|  | Poznávačka kaktusu, 2.8.2009 p.s. A nemusíte ji podepírat, dělá trs stonků, větší bývá převislá přes květináč, roste spíš do šířky. L. |  | Poznávačka kaktusu, 2.8.2009 Péče je prakticky stejná jako u kaktusů, jen ne velký úpal, normální slunce ano. V zimě na světle v chladnější místnosti, občas cvrndnout vodu, aby moc nevyschla (ale jen tak, aby nerostla a netáhla se za světlem. Květy sice zblízka smrdí, ale nijak... celý příspěvek > |  | Rhododendron a azalka, 2.8.2009 Pí Andrlová doporučuje při hnědýych skvrnkách na listech 3x stříkat Dithane proti houbovým chorobám. |  | Clematis (plamének) - proč vadne?, 2.8.2009 Určitě "jen" houbová choroba. Ale když ji na zahrádce v okolí clematisů máte a máte i velkokvěté druhy, které jsou náchylnější, budete muset stříkat, jinak vám nepřežijí. Lída |  | Poznávačka kaktusu, 2.8.2009 Nějaký druh Stapélie nebo jí příbuzný... Lída |  |
 |
|
|
|