|
Příspěvky uživatele - 152.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Samozavlažování (nejen) truhlíků, 16.1.2011 Hydrogel je typ polymeru, který dobře váže vodu (jsou z něj třeba kontaktní čočky). Vermikulit je minerál. Jak hydrogely, tak vermikulit je možno používat jako půdní kondicionéry, které dokážou zadržet vodu, která tak třeba v lehkých půdách... celý příspěvek > |  | Mach v lucerne, 16.1.2011 Zelená skalice se používá i jako hnojivo k postřiku na list. Já jsem ji použila předloni do okrasného trávníku jako vodný roztok 30 g skalice do 1 litru vody. Po zalití zůstala tráva v dobré kondici, zatímco mech nikoliv. To trvalo asi tři týdny a... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou značku kompostéru?, 14.1.2011 Já bych mu vytýkala hlavně malý objem. Máte-li menší zahrádku a různorodý zahradní odpad, pak to nemusí být na závadu. Kompostéry tohoto typu Vám neumožní kompostovat najednou třeba velké množství posekané trávy. Pokud jde o tepelnou izolaci, nevím,... celý příspěvek > |  | Prosím, určení výborné odrůdy, 14.1.2011 A jakou barvu má dužina? Na renety chodím do selských sadů v okolí. U nás Coxovy mají dužinu do žluta, pěkně růžové květy, jsou rzivé okolo stopky - a protože jsou neošetřované, jsou skvrnité. Mužské části naší rodiny připadají kyselé, či spíše moc... celý příspěvek > |  | Kalanchoe/kolopejka, 10.1.2011 Prosím o radu: Mám keřík kalanchoe (tomentosa?) s velmi dužnatými listy, které jsou pokryty bílými chloupky a jsou určitým způsobem "lepkavé". Tato kalanchoe sice kvete ochotně, ale kvítky jsou nenápadné, bílé. Keřík má ale zajímavý tvar.... celý příspěvek > |  | Denivky v nádobě, 10.1.2011 Denivky sice nemám v nádobách, nýbrž na záhonu, kde je asi 20 cm půdy a pod ní beton (býval tam dříve chlívek). Tak vím, že taková denivka vydrží opravdu hodně, kvete a vesele se rozrůstá. Má ale spíš nároky na plochu... celý příspěvek > |  | Množení Hortenzií, 5.1.2011 Já mám veliký keř hortenzie velkolisté, který každý rok bohatě kvete. Téměř každá návštěva si s sebou odváží řízky, které jim ve vodě nebo vlhkém substrátu zakoření, ale pak nepřežijí vysazení do volné půdy. Nepovedlo se to nikomu.
Pokud jde o... celý příspěvek > |  | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 29.12.2010 Ten Karát mě mrzí. Myslela jsem si na něj. Co té chuti konkrétně vytýkáte? Je moc kyselý nebo málo aromatický nebo má tuhou slupku? A proč tak brzy ráno? :-)) |  | Hybrid švestkomeruňka, 16.12.2010 Hm, ba ne. Otázka má znít: "Co si zasadíte, když chcete mít každý rok naprosto bezpracně jistou a velkou úrodu". Mám černé rybízy, angrešty i jostu - mohu tedy srovnat. Keře josty, celý rok ponechané napospas všem chorobám,... celý příspěvek > |  | Bezudrzbovy svah, 15.12.2010 Dost záleží na tom, kam ke svah obrácen. Pokud je obrácen k jihu, levanduli by se tam vést mohlo. Ovšem: věřte naší zimě. Po loňské zimě mi z mých levandulí mnoho nezbylo, a to byly zazimované chvojím. Přece jen je to rostlina ze subtropů. Co... celý příspěvek > |  |
|  | Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 12.12.2010 Závadná voda z takové střechy může být z několika důvodů. Příčinou závadnosti nemusí být přímo krytina - mohou to být třeba látky z kouře (btw. čím topíte?), prachu z okolí, zplodiny z výfukových plynů. Významným zdrojem znečištění budou pyly,... celý příspěvek > |  | Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 3.12.2010 To se pravděpodobně jen vymývá barvivo nebo pigment. U betonových krytin toho v tomto ohledu moc nehrozí a výrobce bude mít určitě nejaký atest. Z bitumenů by se ale nějaké dehtovité látky mohly louhovat. Jestli je... celý příspěvek > |  | Krmítko pro ptáky v zahradě, 23.11.2010 Je důležité krmítko umístit tak, aby ptáci měli rozhled a kočky se neměly kam schovat. Kočky, která by se snažila ke krmítku vylézt, si ptáci dobře všimnou a odletí.
Na naší zahradě probíhá koexistence ptáčků na krmítku se sousedovými... celý příspěvek > |  | Odruda Fuji v Cesku, 23.11.2010 Jablka Kanzi považuji asi za nejlepší, co jsem kdy jedla. Odrůda má i své internetové stránky, ze kterých se člověk nic moc nedozví, protože jsou hlavně reklamní. Pěstuje se ale například v Belgii a Nizozemí. Bohužel se jedná... celý příspěvek > |  | Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 22.11.2010 Já přidávám močovinu, pokud se mi zdá, že je poměr dusíku a uhlíku vychýlen moc ve prospěch uhlíku, tj. když je v kompostu "moc dřeva", nebo při přehazování, když vidím, že kompost není tak zralý, jak už by měl být. NPK bude fungovat... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|