|
Slivoň trnitá, 1.3.2011 Pozor, tady nejde o kulturní slivoně, ale o vysazení divoké trnky (slivoň trnitá, Prunus spinosa). Spíš jde o to, že když si odkopnu trnku u cesty, bude s nejvyšší pravděpodobností šarkou infikovaná a pokud si ji dám do zahrady, třeba mezi draze... celý příspěvek > |
 |
Slivoň trnitá, 28.2.2011 S trnkami na zahradě nebo v její blízkosti si to ještě rozmyslete - jsou zdrojem infekce virů vyvolávacích šarku. Trnky mohou být infikované, ale infekce se na nich nemusí projevovat (přítomnost viru lze zjistit jen laboratorně). Mšice ale virus... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Komposter, 25.2.2011 Mám pocit, že na Luxolu je uvedeno, že jím ošetřené dřevo nemá přicházet do kontaktu s půdou. Fermeží ale asi nelze nic zkazit, ale zkušenost s ní mám jen při napouštění starých rámů oken na chalupě. Tam zafungovala dobře. V kontaktu s vlhkou půdou... celý příspěvek > |
 |
Založení nového trávníku na ploše zanedbané trávy, 8.2.2011 Doporučuji mít trpělivost, počkat až se vše pěkně zazelená a pak použít nějaký totální herbicid, třeba glyfosát (Roundup, Dominátor..), pečlivě podle návodu. Po dvou týdnech se uschlé rostliny dají zarýt a s odplevelenou půdou se dá dál... celý příspěvek > |
 |
Chci novou meruňku, 7.2.2011 No právě, až zakoření. Mně takhle dokázaly uschnout i rakytníky, a to byly dvouleté. Stačilo na to velmi horkých 14 dnů, kdy jsem byla v zahraničí. A i vzrostlou meruňku musíme zalévat - pokud to neděláme, všechny plody shodí. Jsme totiž vlastně bez... celý příspěvek > |
 |
Chci novou meruňku, 6.2.2011 Já na lehké půdě přidávám do zásypu jámy kromě směsi původní zeminy a kompostu také půdní kondicionér nebo jíl (tj. několik hrstí bentonitového steliva do kočičích záchodů). V horkém létě bych musela nově vysazené stromky zalévat častěji než o... celý příspěvek > |
 |
Prosím poraďte s kombinací zeleniny, 3.2.2011 Čtyřboč znám. Já ho měla jsem na jílovité chudé půdě bez jakékoliv péče a úroda byla náramná. Je asi velmi nenáročný. |
 |
Prosím poraďte s kombinací zeleniny, 1.2.2011 To jsme si nerozuměli, porovnávala jsem podmínky v mém rodišti s podmínkami popisovanými v dotazu. V okolí Všetat se cibuli samozřejmě daří :-) |
 |
Prosím poraďte s kombinací zeleniny, 1.2.2011 Pocházím od Všetat a popisované podmínky (těžší půda, méně slunce) se skutečně od optima, které cibule nebo česnek potřebuje, dost liší. Pěstovat je ke spotřebě "nazeleno" ale samozřejmě dobře půjde. Jen asi nelze počítat s plným... celý příspěvek > |
 |
Osvědčená odrůda cukety, 1.2.2011 Tiše závidím. |
 |
|
 |
Netradiční listové - mizuna, mibuna, roketa, 31.1.2011 Polníček mívali mí rodiče. Jeho výhodou je, že máte k dispozici zelený salát v tak pokročilou roční dobu, kdy na jiné saláty bez skleníku nemůžete ani pomyslet. Býval i pod sněhem. Nevýhodou je, že rostlinky jsou drobné a křehké a jejich sklizeň... celý příspěvek > |
 |
Žluté slivoně, 28.1.2011 Vždyť třeba Oulinská a Bellamira jsou běžně na trhu. |
 |
Žluté slivoně, 28.1.2011 O mirabelce Bellamira uvažuji. Jaké jsou její plody? Myslím tedy na chuť jako stolní ovoce (pálit nechci). Ď. |
 |
Pálenka z mrkve, 27.1.2011 Já bych to nepodceňovala. Mrkvovice je na trhu. Vyrábí a prodává ji nejmenovaná rakouská firma, a to bratru za 65 Euro za 0,35 litru. To je panečku business! Zuzana |
 |
Pálenka z mrkve, 26.1.2011 No, to se asi vyrobí mrkvové víno, které se poté vypálí. :-))) Mrkněte sem. |
 |