|
Příspěvky uživatele - 152.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Čím podkládat jahody?, 27.5.2011 S pilinami zkušenost nemám, ale čerstvé piliny z jehličnanu bych raději nepoužila (obsahují terpeny, což je ta složka pryskyřice, která nám pěkně voní), stejně tak jako z dubu (kvůli tříslovinám), které brzdí růst rostlin v okolí. Nemám ale... celý příspěvek > |  | Co s jahodami?, 27.5.2011 Nám jahody nechávají napokoji, ale muchovníky, to je jiné kafe. Proto jsme koupili síť s oky asi 1 x 1 cm, která je určená právě k ochraně před ptáky. Moc už si nepamatuji kde. V nějakém velkém hobby centru - snad to byl Hornbach. |  |
|  | Prosím, poznáte někdo tuto rostlinu?, 27.5.2011 Fakt kozlík ("Valeriana phu aurea"). Krásná barva, bohužel jen dočasně. |  | Zetlelé listnaté dřevo, 26.5.2011 Pokud takové zetlelé dřevo použijete, rozhodně vylepšíte strukturu půdy, podobně jako byste ji vylepšil rašelinou. Půda se vylehčí a bude mít vyšší obsah organických látek. Stejně jako rašelina takové dřevo půdu okyselí, bez ohledu na to, jestli je z... celý příspěvek > |  | Hustý, zelený pruh v trávníku, 26.5.2011 Teď jsem se lekla, zda jsem to s tím zaléváním napsala přesně. Hovořím o trávníku, který je již založený a zapojený. Při zakládání se skutečně musí zalévat velmi často. Jinak tato rada není z mé hlavy, ale z publikace od Grady, která se myslím... celý příspěvek > |  | Hustý, zelený pruh v trávníku, 25.5.2011 Já vidle zapichuji "co to dá", protože pod cca 20cm vegetační vrstvou mám jen žulový štěrk, do kterého vidle neprojdou. Kořenů trav ve větší hloubce i tak moc nebude. A je to taky otázka osobní kondice. Je to docela dřina. S... celý příspěvek > |  | Dekorace - trpaslíci a jiní, 25.5.2011 Kdysi jsem četla rozhovor s člověkem (už nevím, zda to byl výtvarný umělec nebo architekt), který hovořil o tom, že trpaslíky nesnáší a že se svými přáteli podniká nějaké spanilé jízdy, na kterých trpaslíky ze zahrad krade. Možná jste se stal obětí... celý příspěvek > |  | Hustý, zelený pruh v trávníku, 25.5.2011 Takové "botky" se i prodávaly. Jejich nevýhodou ale je, jejich hroty jsou příliš krátké a tenké. Delší a silnější hroty by totiž člověk (i vyvinutější) vlastní vahou do půdy nezatlačil. Profíci (třeba na fotbalových hřištích) používají... celý příspěvek > |  | Živočich žijící v půdě, 24.5.2011 No, možná nepřeplavala (i když to umí), ale ona někdy i létá! Je to potom hukot. Jinak krtonožky se o rostliny jako jídlo vůbec nezajímají - jsou to dravci s ostrými kusadly. Kořínky rostlin překousnou, když jim stojí v cestě. Náslech mé tety (nechť... celý příspěvek > |  | Hustý, zelený pruh v trávníku, 23.5.2011 Ta drenáž je moc hluboko na to, aby měla takový "zaostřený" (nevím jak to nazvat) vliv na svrchní vrstvu. Taky si myslím, že to bude prokypřením a možná i tím, že se do svrchnějších vrstev půdy dostalo něco, co trávě na zbývající ploše... celý příspěvek > |  |
|  | Má Radka šarku?, 23.5.2011 Virové onemocnění se jmenuje "šarka", což znamená neštovice (bulharsky), ve shodě s "Plum pox virus", tedy otrocky "virus neštovic slivoní". Zuzana |  | Šípková růže - přesadit nebo namnožit?, 20.5.2011 Myslím si, že takový živý plot je pro toho, kdo má dostatek místa. Velké keře šípkových růží, kterým se umožní volný růst, vypadají v době vegetace velmi úpravně a romanticky. Těch našich mi bylo docela líto. A co se jeví jako nevýhoda,... celý příspěvek > |  | Šípková růže - přesadit nebo namnožit?, 19.5.2011 Pokud jde o šípkové růže, tak bych se rozhodně neobávala, že se budou špatně ujímat. Jsou velmi vitální. Možná ale, pokud máte podmínky, které šípkové růži nevyhovují (tj. těžká, jílovitá půda, vysoká spodní voda, stinné stanoviště), po čase zajdou.... celý příspěvek > |  | Sháním levnější "aerifikační" válec s hroty na trávník, 12.5.2011 Větší válce mívají správci fotbalových hřišť - možná by šlo domluvit zapůjčení. Válec totiž musí být zatraceně těžký. Já jsem při jeho shánení neuspěla, takže to řešíme rycími vidlemi na vlastní a dětský pohon. Zuzana |  | Rubinola nerastie - zakrpatene listy, 10.5.2011 Bude lepší listy prohlédnout pod lupou. Například já svilušky pouhým okem nevidím. Zuzana |  |
 |
|
|
|