|
Příspěvky uživatele - 40.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Proč pikýrovat?, 17.2.2011 Zdravím.
Nepikýruji, protože potřebuji naklíčit jenom po pár semenech zeleniny i květin a jsem asi moc pohodlná. Rajčata roky dávám po jednom semínku do těch rašelinových tabletek, které se nechávají nacucat vodou do válečků. Když hlavní kořínek... celý příspěvek > |  | Nejchutnější rajčata, 17.2.2011 Zdravím.
Podobně je mívá moje babička celé roky na "násypě" - v děrovaných kýblech u stěny hospodářského stavení, pod střechou, ale na plném slunci. Rostou a plodí jako blázen, zálivka se dá dobře uhlídat, o plísni neví. Letos to tak taky... celý příspěvek > |  |
|  | Kalifornské žížaly, 14.2.2011 Zdravím.
Prvně nikdy volně nepište svůj email na nějaké www, pokud nechcete mít schránku plnou spamové pošty.
Substrát na založení lze použít jakýkoli, není potřeba z toho dělat vědu. Kompost ze zahrady, zeminu, starou trávu, listí, kuchyňský... celý příspěvek > |  | Protulák / šrucha zelná, 11.2.2011 Zdravím.
Konzumovat se dá a podle zkušenosti to bude tak, že jak ji začnete jíst, budete jí mít za chvíli nedostatek. Tak to říká známý, co si začal vařit špenát z přebujelé bršlice kozí nohy. |  | Předpěstované brambory bez mandelinky, 10.2.2011 Zdravím.
Pěstování v mulči funguje, je to starý způsob. Už jsem to tu někde psala, otec tak pěstoval asi třetinu brambor asi 8 let. Ale nedával nikdy už předpěstované rostliny, jenom naklíčené hlízy, tak nevím. |  | Ledenec nachový, 10.2.2011 Zdravím.
A jaké to bylo? Nečekám skutečnou náhražku chřestu, ale bylo to k normálnímu užití? Má to smysl zkoušet sehnat semena? Jak jste to využil? Napište prosím víc, díky moc. |  | Konopí, 10.2.2011 Zdravím.
Sousedka má skleník hned vedle silničky, kde chodí denně v zimě v létě hromada pěších, místních i turistů, rostlina konopí z něho roste větracím okýnkem ven. Jsme tu zatím dva roky a dva roky ji tam měla. Problém to asi... celý příspěvek > |  | Rajčata Pachino, 9.2.2011 Zdravím.
Italové vyšetřují, zda se mafie nedala do zelinářství, jsem se dneska dočetla. Mafie údajně řídí distribuci oblíbených rajčat ze sicilské oblasti Pachino. Víc než mafie mě ale zaujalo, že jsou to rajčata považována v Itálii mezi ty... celý příspěvek > |  | Vzdalenost ruznych druhu dyni, 8.2.2011 Zdravím.
Nejde jen o hokkaido, všechny tykvovité se spolu rády a ochotně kříží. A nejsem si jistá, že včely je rozlišují. |  | Dobri susedia, 8.2.2011 Zdravím.
Jak jsem psala, vyzkoušené to nemám, teprve jsem se to teď přes zimu dočetla. Mnohé ani zkusit moct nebudu, mám těžkou jílovitou půdu, zatím mám první záhony formou vyvýšených se zeminou přivezenou odjinud. Jsem extenzivní zahradník... celý příspěvek > |  |
|  | Dobri susedia, 8.2.2011 Zdravím.
Přidám něco z mých poznámek, na zdroj se neptejte, to už vážně nevím, bylo jich víc.
Cibule snese brukvovité, řepu, jahody, rajčata a salát. Nesnáší hrách a fazole. Ozdobní příbuzní cibule pomáhají růžím.
Dýňovité - ke... celý příspěvek > |  | Jiřiny - řízkování, 8.2.2011 Zdravím.
Pro dělení trsů jsem si před pár lety přečetla někde radu, že když se to nechá na světle a teple a i celé namočí na noc do vlažné vody, že to podpoří rašení pupenů. Ty jsou na stonku - oddělujete to pak tak, aby byla hlíza s kusem... celý příspěvek > |  | Dýně hokkaido, 7.2.2011 Zdravím.
Polévka je jednoduchá a výborná. Dělám ji tak, jak normálně vařím třeba hrachovku. Dýni na kousky, rozvařit, ani nemixuju. Koření stejné jak do hrachovky. Při podávání na to sypu slunečnicová semínka nebo smažené kostičky chleba nebo drobné... celý příspěvek > |  | Netradiční listové - mizuna, mibuna, roketa, 31.1.2011 Mizuna a jedlá chryzantéma jsou dvě různé rostliny. Letos chci zkusit jenom tu mizunu a mibunu, na chryzantému jsem ještě nenašla odvahu. A Wild Rocket - na rukolu (roketu) jsme si pro její netradiční chuť taky zvykali docela dlouho, ale šlo to. I... celý příspěvek > |  | Jiřiny - řízkování, 25.1.2011 Zdravím.
Včera jsem byla zkontrolovat uskladněné hlízy jiřin a některé už začínají celkem rašit. Někde jsem četla, že se to dá využít k řízkování, ale na to asi teď ještě není vhodná doba. Tak co s nimi? Podpořit to, dat je na světlo, do tepla a pak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|