|
Koniklec - množení, 12.5.2010 Koniklece z čerstvých i správně nepříliš dlouho skladovaných semen namnožíte snadno. |
 |
Zelena voda v jezírku, 10.5.2010  Zapomněl jsem napsat - a - v poslední větě. Přidám nyní starší snímky. |
 |
|
 |
Zelena voda v jezírku, 10.5.2010 Amura určitě ne a k těm vláknitým řasám o nichž se dále píše, můžu souhlasně potvrdit, že mají velký podíl na čistotě vody. Zkusím nafotit nějaké čerstvější snímky dát sem. |
 |
Divoké včely ve staré zdi, 6.5.2010 Měl jste dát tu fotku. Jsou-li ve zdi samotářky, tak právě před zimou v nich zimuje nová generace pro následný rok. Do toho špalku s největší pravděpodobností se nenastěhují. Záleží na druhu včel a poloze, tvaru, velikosti i hladkosti stěn otvorů v... celý příspěvek > |
 |
Tulipány, 4.5.2010 Zasadil by je ven pod vzrostlé listnaté stromy (- přirozený způsob) s ochranou proti hlodavcům (pletivový košík), případně ošetřit i přípravkem proti žravým mnohonožkám a španělským plzákům, když se v daném místě vyskytují. |
 |
Travní semeno na seno, 2.5.2010  Přece jen sem přidám snímky všem pro inspiraci. Některé se mi nepodařilo pro objemnost vložit a musel by je upravit , už však musím skončit. |
 |
Zahradní jezírko - akvarijní ryby, 2.5.2010  Přidám fotku. |
 |
Karas zlatý, 2.5.2010 Ano. |
 |
Trava po 101, 2.5.2010 Důležité je druhové složení. Vyhledejte si jednotlivé druhy trav na netu nebo v literatuře a prostudujte jejich požadavky a vlastnosti i užití v praxi, jen tak se můžete správně rozhodnout. Já upřednostňuji ty s obsahem poháňky hřebenité a lipnice... celý příspěvek > |
 |
Travní semeno na seno, 2.5.2010 Pro Peter : Abych podal kompletní ucelené informace se všemi možnostmi skutečnostmi a osobními zkušenostmi, tak by mi to ústně bez přestávky trvalo mnoho hodin a v písemné podobě je z toho obsáhlá kniha. Ty doby, kdy jsem měl na to tělesnou a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vytvoření roviny, 2.5.2010 Lopatu, kolečka, hrábě případně ještě desku, špagát a pustit se do práce - nejlevnější, ale účinná alternativa. |
 |
Nově založený trávník - zalévat?, 2.5.2010 Utužuje se půda a vytěsňuje vzduch při nadměrném zavlažování při čerstvě založeném trávníku. |
 |
Jetel v trávníku, 2.5.2010 Často sekaný zatěžovaný a v mnoha případech nedostatečně hnojený a prohrabováním neprovzdušněný trávník, zároveň s odstraňováním odnoží při hrabání je pro růst plazivého jetele přímo ideální. Chtělo to hned po objevení se prvních rostlin rýčkem... celý příspěvek > |
 |
Travní semeno na seno, 30.4.2010 Psárka luční, trojštět žlutavý a lipnice luční. Jsou to nejlepší trávy k onomu účelu a pro svůj zajímavý vzhled by ještě do směsi přidal třeslici prostřední. Ovšem skutečně nejlepší seno je z pravé květnaté louky s opravdu kvalitní skladbou nápadně... celý příspěvek > |
 |
Jedno malé jezírko, 30.4.2010 Ph 8 je nevhodné, má být nižší a voda vyhovuje rostlinám, je-li měkčí. Ten lomový kámen vypadá jak vyklopen z korby náklaďáku a ponechán tak jak dopadl. Se vkusem povlovně, ne vertikálně rozložen a zapuštěn, nebo prosypán jemnějším štěrkem s... celý příspěvek > |
 |