|
Postřik proti kadeřavosti, 28.2.2010 Děkuji za reakci, 2l postřiku vyšelo přesně na tři broskve, tak nebylo co řešit. Ale tato informace se může hodit pro příště.
Martin |
 |
Postřik proti kadeřavosti, 28.2.2010 Chystám se postříkat dneska broskve Kuprikolem a chtěl bych se zeptat, jestli prospěje jabloním, švestkám a meruňkám stejný postřik. To pro případ, kdyby postřik zbyl. Je to k něčemu? Nebo mědňaté příprtavky na tyto stromy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Uskladnenie kosačky na zimu, 27.2.2010 Podle mě je to jedno, jelikož vypouštím vždy teplý olej. Sekačku nechám 5 minut nastartovanou a pak vypouštím. Já měním každoročně najaře.
Martin |
 |
Jak je to s tím smáčedlem?, 27.2.2010 Jar je náhražka drahého smáčedla. Účinnost je dle mého naprosto shodná, jen cena je jinde... Smáčedlo postřik lehce napění a ten pak lépe přilne na rostlině. Proto tzn. zvyšuje účinnost postřiku.
Martin |
 |
Broskvoň - jakou?, 27.2.2010 Mám jak Favoritu Morettini, tak Redhaven. U Favoritu jsem spokojen, jen bohužel část plodů praská v jádru. Broskve jsou veliké, šťavnaté a velmi ranné. Redhaven je klasika, chuťově nemá konkurenci.
Martin |
 |
Sazenice rajčat byt/balkón, 26.2.2010 Doporučuji dát sazenice na parapet okna, přičemž sazenice bych podložil deskou polystyrenu. Stačí 2cm na tloušťku, důležitý je přesah přes parapet, ať se "odkloní" proudění teplého vzduchu od radiátoru na rostlinky. |
 |
Uschlý strom, 26.2.2010 Pokud je to jádrovina, tak to zjistíte při řezu stromku, který můžete provést třeba zítra. Zdravé dřevo má na střihu nazelenalé lýko...
Martin |
 |
Trávník po roztání sněhu - poraďte, 26.2.2010 Myslím, že mám pěkný pěstěný trávník, ale sněžnou plíseň neřeším. Vertikutátoruji každým rokem na podzim, stejně tak na podzim rozhodim dráselné hnojivo. Přesto se plíseň každoročně objeví, nicméně sluníčko a sucho ji zanedlouho zdecimuje. Na... celý příspěvek > |
 |
Udírna, 25.2.2010 Osobně bych do toho nešel, modřín má hodně pryskyřice, která se bude horkem jenom ze dřeva uvolňovat. Nebude to působit hezky a také hrozí načuchnutí masa při přehřátí udírny.
Doporučil bych smrk, případně dražší dub.
Martin |
 |
Plastová nádoba v kleci, 23.2.2010 A taky Nerudovskou otázkou "kam s ním"... |
 |
|
 |
Vzrůst/výška slivoní, 23.2.2010 Asi tak. Pro třešeň je vzrůstná podnož ptáčka. Po patnásti letech Vám taková třešeň vyroste do šesti metrů.
Martin |
 |
Vzrůst/výška slivoní, 23.2.2010 No ze švestky ořešák nikdy nebude , pokud chcete větší strom a je Vám jedno jaké ovoce bude mít, doporučil bych hrušku, případně třešeň. Doporučoval bych Vám však pořádně prohnojit a zrýt půdu pod bývalým ořechem.
Martin |
 |
Vzrůst/výška slivoní, 23.2.2010 Kupte si slivoň na podnoži Myrobalán, která zaručí stromku větší přírustky. Bohužel z podnože pravděpodobně budou obrážet odkopky, což se dá eliminovat např. sečením zahrady pod stromy. A odrůd švestek máte celou řadu, stačí jen... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy vhodné na pergoly, 23.2.2010 Já mám okolo pergoly Prim a Moravský muškát a s oběma jsem velmi spokojený co se týče chuti. Jen na muškát jdou vosy, což je u pergoly trochu problém. Žena mě nutí, abych muškát nahradil pozdější odrůdou, já ji tvrdím, že opilá vosa nikoho... celý příspěvek > |
 |
Samospád - bude to fungovat?, 21.2.2010 Doporučil bych Vám vodovodní hadici, která se běžně používá jako vodovodní řády a přípojky. Pro Vás PE 32, kdy 25mm je vnitřní přůměr hadice. Výhoda - drží svůj tvar (průřez), případná nevýhoda - nevím, jestli je UV stabilní (bude dle Vás tažena i na... celý příspěvek > |
 |