Příspěvky uživatele - 51.120

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zázraky v zahradě, 21.2.2010 Obsahuje fotku
Zdravím všechny zúčastněné. Už aby ta zima skončila. Též přidám pár fotek, něco ze zimního období a něco z jara z let minulých.
Pila Solo - koupit či nekoupit?, 21.2.2010
Zdravím Mám konkrétně vyhlídnutou pilu Solo 637. Pila na stromovou chirurgii je v téměř každé nabídce profi výrobce motorových pil. Dokonce je i Oleo mac, ale to nehodlám řešit. Ptal jsem se na to že mám zádový postříkovač Solo teda již několik a... celý příspěvek >
Pila Solo - koupit či nekoupit?, 20.2.2010
Dobrý den chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s řetězovými pilami značky Solo. Zvažuji pořízení jedné z nich na stromovou chirurgii. Děkuji za vaše názory a zkušenosti. Milan Třasoň
Odrůdy paprik, 19.2.2010
Pořád je inverze, málo svítí sluníčko, tak to přes ta okna špatně prohřívá, ta zasetá semínka. A nádobky se zasetou paprikou ještě raději podložit nějakým polystyrénem, ať se to neochlezuje od parapetní desky. Než to vzejde, je lépe to dát někde na... celý příspěvek >
Odrůdy paprik, 19.2.2010
V dřívější době jsem ještě v polních podmínkách pěstovával odrůdy Citrina (žlutá), Grany (červená), Světlana (červená), Zorka (červená). Citrina se u nás ztratila z trhu a ty ostatní jsem postupně vylučoval a nahrazoval novějšími. Letos jsem již... celý příspěvek >
Odrůdy paprik, 18.2.2010
U mě, na střední Moravě, na jílovité půdě v n.m. cca 205 m se hybridním paprikám moc nedaří. Po dva roky jsem zkoušel Meiku, Bajku a ještě jednu modrofialovou a výsledky špatné. Málo plodů, nevalné velikosti a tenká dužnina. Vysévám asi v polovině... celý příspěvek >
Paprika pálivá, 18.2.2010
V roce 2006 jsem, mezi několika odrůdami paprik, vypěstoval i 4 sazenice těch zvonkových. Odrůdu neznám, neboť jsem je dostal výměnou. Ze zvědavosti jsem se do jedné zakousnul hned na zahrádce při sklizni. Pálily jako čert, tu reakci nemohu ani... celý příspěvek >
Odrůda révy Solaris, 3.2.2010
Díky za reakci a tím i za pár dobrých rad. Nejsem vinař, jsem polař a v poslední době i trochu zahrádkář. Těmto aktivitám se trochu věnuji až po zaměstnání a mám to jako jeden z mála koníčků. A člověk se má pořád co učit. Takže se těším na další... celý příspěvek >
Červíci v kvasu, co s tím?, 3.2.2010
Též jsem narazil na tento dotaz až dnes, zdůvodu dnešní reakce hosta 39.70 Ti červíci by též mohli být larvami vrtule třešňové, která napadá plody třešní ještě před dozráním v době, kdy jsou žluté barvy (cca v době kdy kvete černý bez). Jako... celý příspěvek >
Slivovice, 3.2.2010
Na barvě skla nezáleží, ale skladovat láhve v stoje právě proto, aby pálenka nechytla žlutý nádech od korku. A nějak extra dlouho neskladovat, ovocná pálenka pak už tím nic nezíská, spíše ztratí. A co se týče obalu? Obal též dělá své, hlavně když to... celý příspěvek >
Odrůda révy Solaris, 3.2.2010
Díky za reakci a za podělení se o Vaše zkušenost. Vím, že je to u nás novější a méně rozšířená odrůda révy, takže nemohu očekávat záplavu informací. Já jsem ještě během dnešního dne na Googlu zjistil tyto další informace o Solarisu, o které se s vámi... celý příspěvek >
Znáte Makovky? Existují ještě?, 17.11.2009
Z dětství si pamatuji, že jsme měli doma vzrostlou letní hrušeň s menšími žlutými plody a uvnitř s černými jádry. Můj otec jim říkal Makůvky. Někdy jsem musel pomáhat sbírat úrodu na hruškový kvas do připravených dřevěných kádí. Nikdy jsem se nepídil... celý příspěvek >
Za kolik prodat slivovici, 10.11.2009
Ta Merodova to není, ta má prý načervenalou dužninu. Nakonec jsem zjistil, že je to Špinka (Šedá letní) - lidově Škaredka, Václavka, Cikánka, Otrubka, Smolinka, Kožená ap. Více v diskuzi HRUŠNĚ - JAKOU ODRŮDU NA HRUŠKOVICI? Dík za snahu.
Jakou odrudu na hruskovici?, 10.11.2009
Špinka (Škaredka) - nenáročná na půdu i klima, mrazuvzdorná, dobře a pravidelně plodí, sklizeň od konce srpna do konce září (Kojetínsko, ŘVO, cca 195 m/m.). Typ máslovky, lahodná a kořenitá chuť, vhodná na přímý konzum (skladovatelnost 2 - 3 týdny),... celý příspěvek >
Jakou odrudu na hruskovici?, 10.11.2009
Hledal jsem, hledal, nějaké informace, nakonec jsem narazil v pomologii hrušní i na ty Škaredky. Jinak řečeno Václavka, Cikánka, Otrubka, Smolinka ap. - oficiálně Špinka či Šedá letní. Skoro všechno mě na ni sedí, jen se mě zdá, že jsem měl ty plody... celý příspěvek >
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika