|
Gabrovská nebo Lepotica?, 11.1.2009 Tak sdělte jak jste v pálenici dopadl |
 |
scvrknutí hroznů, 6.1.2009 dobře, příště se polepším, i když doufam že mě to letošni rok nepotká
děkuji |
 |
|
 |
scvrknutí hroznů, 1.1.2009 dobry den pěstuji vinou revu čtvrtym rokem a to odrudu nero ve skleníku a odrudu cristal venku, letos se mi ve skleniku už skoro zralé hrozny během 3 dnu scvrkli jak hrozinky a měl jsem po urodě, na cristalu venku se začly vytvařet... celý příspěvek > |
 |
Ředění slivovice, 7.12.2008 Pokud se mohu přidat k diskusi tak já ředím pouze dest. vodou. Vodu kupuji v lékárně kde ji destilují v koloně ze skla - možná ji v jednom diskusním příspěvku označují jako potravinářská. Rozhodně bych nepoužil vodu která je označena jako technická... celý příspěvek > |
 |
Pokazil jsem kvas?, 7.12.2008 Nic jste nopokazil. Kvas vypadá krásně, klidně ho můžete zakrýt ale ne na těsno. V sudu se nashromáždí CO2 a ten zabraňuje tvorbě plísní. V literatuře dokonce doporučují kvasné zátky. Pokud chcete urychlit proces kvašení lze dát sudy do teploty... celý příspěvek > |
 |
Jakou ranou slivoň?, 3.12.2008 Dovolím si s Vámi nesouhlasit. Čačanská lepotica je velice plodná, sladká,dozrává koncem srpna (350 m.n.v.)chuťově není tak výrazná jako pravá švestka, patří mezi pološvestky |
 |
Modrá ryngle - kančí vejce, 3.12.2008 Zdravím Vás
sháním modré ryngle které znám dle krajových názvů jako kančí vejce nebo kančí kule. Jedná se o modré kulaté ryngle s výrazným švem (prohlubní) od stopky ke špičce. V žádné školce které jsem navštívil pod takovým názvem neznají. Pokud... celý příspěvek > |
 |
Vybrat meruňku, 21.9.2008 Prosím o radu kterou z meruněk vybrat pro lokalitu Náměšť nad Oslavou (nadmořská výška 370m.n.m).Místo je chráněno od severu a západu.Byl jsem rozhodnut pro Velkopavlovickou, ale prý je pro nížiny. Děkuji. |
 |
Sekačka Husqvarna - jaký pojezd?, 28.4.2008 Přední náhon je bohužel na méně zatížené nápravě, takže oproti zadnímu moc nezabírá. Má to výhodu pouze při otočce, kdy nemusíte vypínat pojezd jak tady už zaznělo. Nemohu se zbavit pocitu, že husqvarna se snaží o novinky typu přední náhon,... celý příspěvek > |
 |
Sekačka versus svah, 28.4.2008 To je dotaz na výrobce, případně servis (brigs, husqvarna), nemyslíte? K sousedům se taky nechodíte ptát, co bude doma k večeři. |
 |
|
 |
Sekačka s/bez pojedzu, 27.4.2008 Sekačku rozhodně s pojezdem. Důvody jsou k tomu dva. Nemusíte ji tlačit a jede konstantní rychlostí. Tlačit sekačku i na rovině dá práci. Pokud má stabilní rychlost seče rovnoměrně. Sekačka bez pojezdu je pouze levnější. Pokud budete šetřit, tak na... celý příspěvek > |
 |
vinna reva - rozdily?, 14.4.2008 Moc vam dekuji p.Stanislave! Predevsim se pokousim o pestovani hlavne kvuli dceram-miluji hrozny.Mame porizene Afuz Ali, Nero a Chrupku cervenou.Bydlime na Vysocine-okr.Trebic. Tak pesteni zdar a dekuji Marie |
 |
jaká je nejvhodnější popínavka na plot z pletiva, 14.4.2008 tak s tim rdesnem musime souhlasit.Meli jsme ho na stodole a nadzvedal kridlice a lezl i po sene a vetrackou vylezal ven dal na strechu.Byla to hruza.Nejhorsi bylo ho dostat pryc.Byl zalezly vazne vsude.Renata a Marie |
 |
vinna reva - rozdily?, 13.4.2008 Prosim vas vim, ze to bude asi znit divne, ale jsem zacatecnik v pestovani vina a chci se zeptat jaky je rozdil mezi bezsemenymi a stolnimi viny?! Prosim o vysvetleni jako laikovi.Dekuji predem Marie |
 |
dotaz na vinnou revu, 13.4.2008 Tak uvidime jak se jim povede, ale dekuji za radu.No a co s tou textilii?!Mohu je mit okolo nich?Dekuji |
 |