|
Příspěvky uživatele - 2.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 5.2.2011 Osobně bych zastřihnul slabší kmínky znovu na dvě očka. Vím, že to hodně láká, ale je lepší, když se rostlina nechá pořádně zesílit. Než pak kmínek za rok zapěstovávat znova. Pepa |  | Nová réva Cerason, 6.5.2010 Z interspecifických modrých je ve schvalovacím řízení Cabernet Cortis, Regent a schválený už je moravský Sevar. Všechno jsou to odrůdy o poznání ranější než Cerason. Osobně mám dobré zkušenosti s Regentem, Cabenret Cortis mám letos vysázený.... celý příspěvek > |  |
|  | Nová réva Cerason, 6.5.2010 Myslím, že zrovna Cerason je odrůda dost pozdní možná i pro Moravu. U odrůd z tohoto křížení je problémem vyšší obsah kyselin. Osobní zkušenost s touto odrůdou nemám. Letos jsem na zkoušku vysadil pár keříků Kaberonu (syn. Nativa), která je... celý příspěvek > |  | Co vaše réva?, 4.5.2010 U nás ve 450 mnm Střední Čechy to dopadlo po letošní zimě takto:
Prakticky bez poškození a alespoň z 80% rašící tažně jsou Bianca, Merzling, Hibernal, Ryzlink rýnský, Rondo. Raší spíše jen z čípků Agni (tady je to dáno horším vyzráním letorostů v... celý příspěvek > |  | Festivalnyj, 2.4.2010 Keře této odrůdy mám dva. Oba dva jsou poměrně značně stíněny stromy. Jeden je u zdi, druhý normálně na volné ploše ve vinici. Za normálních okolností by asi škvíry neměly vadit, ale samozřejmě beze škvír se zlepší mikroklima. |  | Festivalnyj, 1.4.2010 Festivalnyj je v našich podmínkách 450 mnm jednou z nejméně náročných odrůd. Dozrává naprosto bez problémů a s chorobami jsem žádný problém nezaznamenal (není ošetřován). Nevýhodou je ale u nás postupné rosolovatění dužniny. Takže pro víno je v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|