 |
Za kolik prodat slivovici, 9.11.2009 Díky za Váš názor. Pokusím se o ní něco zjistit a samozřejmě budu rád i za další pomoc při určení odrůdy. |
 |
Za kolik prodat slivovici, 9.11.2009 Tu za 500 Kč vypiju sám nebo s přáteli. Nebo ji vytáhnu při nějaké slavnostní příležitosti či ji někomu věnuji. Jinak s hruškovicí nejdu pod těch 280 Kč (protože se letos urodilo) a na té trnkové a meruňkové trvám. Je třeba si v okolí neudělat ostudu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slivovice trochu jinak, 8.11.2009 Škoda kazit dobrou slivovoci, meruňkovici či hruškovici. Možná, kdyby byl přebytek jablečné a byl dostatek malin. A jaká je pak koncentrace alkoholu, když je v polovině sklenice např. 52 % pálenka a zbytek je doplněn jen ovocem? Jaká je pak... celý příspěvek > |
 |
Za kolik prodat slivovici, 8.11.2009 Tak to nevím, jakou to má pak po tolika letech chuť? Ale možná vím. Staré zásoby se mě vždy podařilo rozumně zužitkovat nebo prodat. Tolik ovocné pálenky bych neměl ani kde skladovat, pokud bych chtěl každoročně pálit. Nejdéle jsem měl uloženy vždy 2... celý příspěvek > |
 |
Za kolik prodat slivovici, 7.11.2009 Letos se zase vydařila. Z 220 - 230 l hruškového kvasu jsem 4. 11. vypálil 24,5 l 52 % hruškovice. |
 |
Za kolik prodat slivovici, 7.11.2009  V jiném tématu jsem se v minulosti dotazoval na pomoc při určení odrůdy hrušně. Jelikož se nikdo neozval, tak zkouším tento dotaz umístit zde.
Hrušeň je stará asi 50 - 60 let. V našich podmínkách Kojetínska dozrává, dle ročníku, od konce srpna do... celý příspěvek > |
 |
Za kolik prodat slivovici, 6.11.2009 Prodej letité ovocné pálenky neřeším. Pokud je pálenka dobrá, tak nemůže dlouho vydržet, jedině láhev v archívu a ta se neprodává ani nerozdává. |
 |
Za kolik prodat slivovici, 6.11.2009 Když se zadaří, tak to jeden nemůže zvládnout bez následků. Slivovici či hruškovici pálím hlavně pro svoji potřebu, ale něco rozdám kamarádům jako protislužbu a nějaký menší přebytek je i někdy na prodej. Cena pravých a kvalitních ovocných pálenek je... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrudu na hruskovici?, 21.10.2009 Kostku pekařské hodroždí, rozmíchaného ve vodě s trochou cukru a 100 g. kyseliny citronové na 100l kvasu dávám již mnoho let. Cukru celkově 1 - 2 kg na 100 l, dle ročníku. Ta teplota je též důležitá, myslím, že stačí 15 - 18°C. Důležitá je stálá... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrudu na hruskovici?, 21.10.2009 Jen připomínám, že hrušeň je údajně stará 55 - 60 let, plody poslední roky dozrávají okolo 15. - 25 září. Letos jsem ukončil sklizeň 20. září, ale např. v r. 2004 okolo 1. nebo 2. října. V r. 2007 jsem je začal přetrhávat již koncem srpna. Plody... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou odrudu na hruskovici?, 21.10.2009  Dobrý večer nebo již skoro ráno? Dlouho jsem tu nebyl (nejdříve z pracovních a později ze zdravotních důvodů) a navíc jsem zapoměl heslo. Zaregistroval jsem se tedy znovu a pokračuji v diskuzi o odrůdě hrušek "Škaredky" z Kojetínska.... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrudu na hruskovici?, 22.9.2009 Pil jsem několikrát hruškovici od R. Jelínka. Je to pravděpodobně líh upravený hruškovým aroma. Na několika společenských akcích jsem po konzumaci té vizovické hodil do placu tu svou domácí a měli jste vidět tu reakci. Jen nevím, co je to za odrůdu.... celý příspěvek > |
 |