 |
Příspěvky uživatele - 220.205
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 29.11.2011 Vezmeme-li cukr, rozmícháme jej ve vodě, přidáme trochu kvasinek, získáme surovinu, ze které lze po jejím překvašení vypálit líh.
Raději tohle nikdo nezkoušejte, kvasinky bez vhodného pH (3 -3,5) nepracují, takže vhodný přídavek kys.... celý příspěvek > |  | Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 29.11.2011 Celkem logicky se nabízí otázka, jak víte, že máte vysoký zbytkový cukr tedy, proč jste přikročil ke zpracovní takového kvasu. Jak jste ho stanovil?Není to škoda okrádat se o zkvasitelné podíly? Samozřejmě, že je a hůř, také se šidíte o vonné podíly,... celý příspěvek > |  |
|  | Jahodovice, 28.11.2011 Není to z mé hlavy a fyzikálně to vysvětlit neumím. Ačkoliv má ethanol bod tuhnutí -114,5 °C, takže nějaké ochlazení v dobře fungujícím mrazáku znamená pouhých - 20 °C, není to pro tuto kapalinu nic významného, přesto se to na zjemnění chutě... celý příspěvek > |  | Slivovice - kvas, 24.11.2011 Ničeho se nebojte a to jste ta jablka fakt musel trhat? Nebyla to Ontária? I kdyby byla, kvašení se jistě při teplotě 15 °C rozjede. Akorát to Ontário není úplně to nejvhodnější jablko na jablkovici. slosar-petr@seznam.cz |  | Slivovice vs. calvados, 23.11.2011 Jablkovice se nemůže změnit na calvados především proto, že se calvados dělá z moštu, kdežto jablkovice z jablečné drtě. Což ovšem neznamená, že jablkovice musí být a priori horší kvality. Podrobné informace najdete v knize Radka Wagnera: Calvados po... celý příspěvek > |  | Slivovice - kvas, 19.11.2011 ...na funkci to ale nemé(á) vliv...
to je jak z filmu Vesničko má středisková. Ale má, a věřte tomu! Pokud použijete měkkou vodu, žádný zákal se neobjeví, pokud je vše v pořádku, ale pokud destilát nebyl připraven, tedy vyroben dle technologie,... celý příspěvek > |  | Slivovice - kvas, 18.11.2011 Teď už rozhodně nic, pokud jste zakládal kvas někdy kolem 21.9. Kvašení již bude jistě ukončeno a nyní již dobíhá tzv. dokvášení a také macerace pecek, která je z hlediska budoucí kvality destilátu důležitá. Klidně nechte kvas při 8 °C a v lednu... celý příspěvek > |  | Jahodovice, 16.11.2011 Příčinou ostrosti je jistě vysoké procento řepného cukru. Zkuste odlít řekněme 0,5 l a uložit přes noc do mrazáku. Ráno láhev vyndejte, nechte obsah samovolně ohřát na pokojovou teplotu a ochutnejte. Proces můžete ještě několikrát zopakovat.... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 14.11.2011 S peroxidem vodíku jsou potíže a každý ho na likvidaci volného SO2 nesežene. Velmi účinný a bezproblémový je přídavek CaO, který oxid siřičitý převede na nerozpustný siřičitan vápenatý. slosar-petr@seznam.cz |  | Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?, 13.11.2011 Nepochybně se shodujeme v názoru na těžko prokazatelný efekt ultrazvuku, ale na vzduchování jakéhokoliv destilátu buďte hodně opatrný. Jde totíž o to, že tímto procesem nejen odstraníte z destilátu nežádoucí pachy, které jsou tak typické pro čerstvý... celý příspěvek > |  |
|  | Jablečný kvas, 10.11.2011 Myslím, že předvedená diskuse je klasická ukázka toho, jak to nemá vypadat. Tolik invektiv a tak málo rozumných názorů, o radě jak naložit se suchou jablečnou drtí ani slovo. Vlastně ano, jeden názor velmi zajímavý jsem zaznamenal, totiž radu Dr... celý příspěvek > |  | Jablečný kvas, 6.11.2011 Není čeho se obávat, protože jablečný kvas je velmi stabilní, takže si rozdílů v cukernatosti tak nevšímejte. Do palírny to vidím tak na leden. slosar-petr@seznam.cz |  | Slivovice od Jelínka, 30.10.2011 Tady jde o něco ji ného. Firma RJ Vizovice zachránila firemní jméno, mnohaletou firmu, jejíž založení si nepamatují ani naši rodiče a je nesmírně úspěšná ekonomicky hlavně díky svému vedení. Kéž by všechny naše firmy tuto, především obchodním... celý příspěvek > |  | Hnědý povlak na kvasu, 27.10.2011 I já si myslím, že je vše v lati. Zakryjte kvas PE folií a vydržte do ledna. Zdraví Petr Šlosar |  | Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?, 27.10.2011 Ultrazvukové vlny nemohou v žádném případě destilát "zestařit". Nicméně je toto zařízení účinné na odstranění rozpuštěných plynů, které v čerstvě připraveném destilátu vždy jsou, nicméně tyto plyny opustí každý destilát tak do tří dnů po... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|