Příspěvky uživatele - 73.130

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dát už rajčata do skleníku?, 25.3.2010
Smím se zeptat, co budete dělat, pokud Vám žádné neodejdou? Já si každý rok lámu víc hlavu, jak řešit nedostatek místa a teď jsem dospěl už tak daleko, že děkuju mšicím a molicím, že mi likvidují polovinu sadby a tudíž řeší prostorové starosti.
Nejchutnější rajčata, 23.3.2010
U nás vede koktejlové a třešňové. Podle mě mají v sobě něco jako kořeněnou chuť.Pokud současně s těmito rostlinami mám vysázené i ostatní (všechny možné) odrůdy velkých, stanou se ty velké předmětem zájmu, až když jsou ty malé snědené, a to s... celý příspěvek >
Spirálové tyče, 23.3.2010
Ano, ano, někdy ne. Nevýhody vidím : - mohou být krátké, neboť se musí zapustit hodně do země - když se dají mělce, mohou se vyvrátit váhou plodů (proto je moje třetí odpověď někdy ne) - některé reznou, ale nevím jestli to rostlinám... celý příspěvek >
Kdy poprve presazovat sazenicky zeleniny, 11.3.2010
Připadá mi, že rajče si nechá líbit dost. Asi před dvěma roky jsem zkusil přesadit (pomocí rýče) krásnou asi 1,5 m vysokou rostlinu z příliš husté výsadby do nádoby pod balkon. Asi dva dny stávkovala a já si říkal, jakou hloupost jsem udělal. Pak se... celý příspěvek >
Použitelnost semen z řízkovaných rostlin, 11.3.2010
Chtěl bych se zeptat, jestli mohu použít semena z řízků rajčat v dalším roce pro výsev (Nejedná se o hybridy). Je mi totiž líto vyhazovat letos docela pěkně vyrostlé falešné výhony z mých rajčat, a tak je dávám do vody zakořenit a pak zasazuji. Jenže... celý příspěvek >
Jak se vyrábí osivo F1?, 2.3.2010
Chtěl bych se zeptat : hybridní odrůda = F1 nebo je tam jiný vztah? Jinak zatím nemám pocit, že ty nehybridy by se u mě chovaly nějak hůře a věřil bych, že toho marketingu tam není úplně málo. A ještě bych si chtěl ověřit - pokud na sáčku není... celý příspěvek >
Odrůda rajčete, 27.2.2010
Koupil jsem je v obyčejném květinářství v Ústí n.O (to asi nepomůže), je to ale SEMO-Bejbino F1, 60 semen za 36,- Kc.
Jaká rajčata do skleníku?, 25.2.2010
Právě kvůli té časnější a prodloužené sklizni rajčat také používám skleník z veliké části pro rajčata každý rok. Chuťově nerozeznám zralé rajče ze skleníku od rajčete sklizeného venku.Jak jsem uváděl na obrázku dříve, daří se mi začátek sklizně na... celý příspěvek >
Jaká rajčata do skleníku?, 16.2.2010 Obsahuje fotku
Mám asi 2,5 m vysoký skleník postavený ke zdi (asi 3 m dlouhý). Připadá mi ta výška dost malá, protože tyčková rajčata se mi vždycky rozrostou do délky značně výšku přesahující. Na podzim pak se mi to většinou trochu vymkne z rukou, protože na... celý příspěvek >
Rajčata vzhůru nohama, 11.2.2010
Myslíte, že tyčková, když budou mířit dolů, bude nutné vyvazovat?
Já jsem se totiž chtěl zeptat, proč byste volil keříčková a ne tyčková? Nebo jste to myslel jinak?
Také si nemyslím, jak je v příspěvku nade mnou, že by tím, když rostliny porostou směrem dolů, mělo dojít ke zvyšování úrody. Beru to ale jako způsob, jak využít prostor, neboť každý rok řeším otázky, co omezit ve prospěch jiného, jestli se vzdát... celý příspěvek >
Rajčata vzhůru nohama, 10.2.2010 Obsahuje fotku
Už pár roků uvažuju, že na jižní straně zdi, kde asi třetím rokem pěstuji rajčata zasázená dříve v pytlích (dnes ve velkých truhlíkách) zkusím přidat rajčata protinožce, která by naopak rostla z balkónu dolů. Ale myslím, že není vůbec nutné použít... celý příspěvek >
Roubování rajčat, 8.2.2010
Semena divokých rajčat jsem před dvěma roky získal u společnosti Gengel. Co se týče odolnosti vlivem podnože, přiznávám se, že v tom se moc neorientuju. Jen jsem si myslel, že třeba u roubovaných okurek se právě pomocí podnože dociluje odolnosti vúči... celý příspěvek >
Roubování rajčat, 8.2.2010
Tak jsem tu den nebyl a chvílema jsem trochu překvapen. Navrhoval bych poslat Karkulku zpět do pohádky a zkusil bych ještě jednou osvěžit svůj původní dotaz. Myslíte, že by mělo smysl zkusit naroubovat běžné rajče (kvůli chuti) na podnož divokého... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika