|
Bizarni jablon se 7 sikmymi terminaly (samohaná otazek a odpovedí), 26.3.2013 Jizne od Prahy (Psáry) |
 |
Bizarni jablon se 7 sikmymi terminaly (samohaná otazek a odpovedí), 12.3.2013 1/ strom je bez hlavniho kmene, ktery mu kdysi jeden sikula upalil a misto nej je jakoby 5 sikmych terminalu. jablek mival mnoho let malo, posledni urodou se vsak pochlapil: mel nekolik beden jablek co dobre drzi doted a dobre chutnaji.
1b/... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slechteni semen tykvi (chudou pudou), 12.3.2013 Doslechl jsem se, ze je na vysev vhodne nechavat semena z tykvi, ktera vyrostla v obtiznych podminkach. Tedy na chude pude s minimem zivin, bez pleti a zalivky. Nekolik takovych hokaid ze spatne pudy mam: plody jsou polovicni nez standard, ale... celý příspěvek > |
 |
Je vhodne nekolik let stare seno z dlouhe travy jako mulc na zahon?, 12.3.2013 To zni ovsem genialne. Zamulcovanim zahonu v dobe kveteni pampelisky zabranit jejimu uchyceni na zahone.
Prvni jarni davky ze sekacky nepouzivam na suseni za ucelem vytvoreni mulce, nebot jsou plne rozkvetlych pampelisek... ale ze by samotna... celý příspěvek > |
 |
Je vhodne nekolik let stare seno z dlouhe travy jako mulc na zahon?, 11.3.2013 Seno z dlouhe travy jako mulc na zahon vhodne neni, nebot obsahuje semena a ta se dostanou do zahonu. Ovsem plati toto i pro nekolik let stare seno? (semena mohou vypadat nebo deaktivovat svou klicivost) |
 |
Zkrácení cyklu rostlinný odpad - kompost - zarytí do záhonu na 1,5 roku, 11.3.2013 Puvodni postup: 3 ohrady-v jedne se hromadi letosni biomasa, druha naplnena lonskou biomasou a dovrsena hlinou na ktere rostou cukety, jejichz zalivka urychluje tleni. 3.ohrada: prehazeni lonska cuketova ohrada, rovnez porostla cuketami a v zime je... celý příspěvek > |
 |
Pastinak vysety rok po mrkvi, 11.3.2013 Vim ze je to stejna celed. Ale napada mne zda neni o neco mensi zlo dat rok po mrkvi pastinak (pre ce jen vycucava z pudy trochu odlisne ziviny nez mrkev), nezli opet mrkev.(pokud ovsem vsechny choroby a skudci nejsou vzdy univerzalnai na celou... celý příspěvek > |
 |
Drnovite trsy travy, 7.3.2013 co ej to asi za druh travy.. |
 |
Drnovite trsy travy, 7.3.2013 tedy chudaci sekaci pokud maji tuto travu, sama o sobe neni kose moc poddajna a jeste ten drn. na nekterych mistech jel je vybral krumpacem, neb se mi ty drny hodi jeste na neco jineho, pod nimy zustal vetsinou velmi chudy povrch. fakt si rikam zda... celý příspěvek > |
 |
Je na obrazku oresak nebo pajasan?, 7.3.2013 ten rpostredni vyrostl zcela divoce zpoza kiwi takze oresakovitost mne mile prekvapuje. jen prilis dost velky na presazeni a zaroven by se pri tom mohlo poskoditz i to kiwi, ktere roste 10cm vedle. |
 |
|
 |
Bile objekty a povlak na listu kaderabku, 7.3.2013 diky, takze s ni souviseji jak povlak tak bile hnidy? listi zustava konzumovatelne i s ni? (nasel jsem jen tema k molicim ve skleniku.) |
 |
Drnovite trsy travy, 6.3.2013  Na pozemku ktery bohuzel vznikl navezenim pul metru nekvalitni zlute kamenite navazky v pulmetrove vrstve pestuju v podstate jen travu. po 15 letech koseni se puvodne zapleveny pozemek stale vice podoba louce. Neprijemne je ze narustaji drny..... celý příspěvek > |
 |
Neplodici lisky v zivem plote, 6.3.2013  Tyto lisky nemeli po roce 1995 snad ani orisek.(v 95 obri uroda a pred tim jak kdy ale spis ne). Nekolik let po roce 1995 byla zmenena jejich struktura ze stromku s hlavnim kminkem(zadne kraceni koruny, jen vyrezavani vsech vymladkovych prutu)... celý příspěvek > |
 |
Meruňka na mirobalánové podnoži, 6.3.2013 okoli prahy 370m.n.m. relativne slunecne ale vetrne stanoviste.
ROub ktereho tyxpu by se mohl hodit aby neprisla mrtvice a v takovem chladnejsim prostredi fungovala? |
 |
Bile objekty a povlak na listu kaderabku, 6.3.2013  na spodni strane listu kaderabku jsou bile jakoby pavucinky ci povlak a semtam bile zrnicko. na fotce tez jedno cca uprosterd k videni. Nevite co to je? |
 |