Příspěvky uživatele - 46.152

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Plíseň na okurkách?, 21.6.2011
Ne, není.
Vostorg, 21.6.2011
Nejsem sice vinař jak píše host xxx.xxx.224.23, tak nevím, jestli se k tématu smím vyjádřit. Literatury jsem ale prostudoval dost, ale o odstranění listů na sazenici jsem se nikde nedočetl. Pokud takovou odbornou literaturu máte, rád se nechám... celý příspěvek >
Ekologická ochrana rajčat, 8.6.2011
Na stránkách výrobce Syngenty je psáno: - Unikátní technologie LOK & FLO - Excelentní odolnost proti smyvu deštěm - Vynikající preventivní a částečný kurativní účinek - Vysoce spolehlivý při silném infekčním tlaku Že by Ortiva a Ridomil ničily... celý příspěvek >
Ekologická ochrana rajčat, 8.6.2011
Používali jsme ho poprvé myslím v loňském roce, ale nevyhodnocujeme účinnost, pouze případné poškození, k čemuž nedošlo. Údaje o účinnosti na plíseň bramborovou jsem čerpal z výsleddků VÚB Havlíčkův Brod. Na webu se také dají najít etikety tohoto... celý příspěvek >
Aplikovat ještě postřik proti strupovitosti?, 2.6.2011
Pokud je v etiketě napsáno že přípravek může zvyšovat rzivost plodů a snižovat růst listů, raději bych ho nepoužil. Raději bych použil klasickou chemii, tam je spektrum přípravků na strupovitost široké.
To nejlepší, 15.4.2011
Jsem v této diskusi několikrát zmiňován, takže je nejvyšší čas se vyjádřit. Na úvod jen krátkou poznámku. Nelze brát jako pravidlo, že výše uvedené stolní odrůdy přežijí -30°C, beru to spíš jako raritu. U mne u Nera i Primu vymrzly tažně při... celý příspěvek >
Cibule ze semínka, 28.3.2011
Semena cibulí se sejí 2-2,5 cm hluboko. Štutgartská není pro cibuli ze semene ideální odrůda, není tak výnosná. Navíc se mi nelíbí tvarově, raději kulaté nebo elipsovité než ploché.
Jaká vzdálenost sazenic révy, 28.3.2011
Kišmiš lučistyj je podle mých dosavadních zkušeností silně vzrůstný, řezal bych ho určitě na dlouhé tažně, na čípcích nemusí plodit. V brožurce, kterou mám z Ruska, se pro nej doporučuje řez na 10-12 oček.
Řez révy na fasádě, 7.2.2011
Váš popis mi připadne přinejmenším zmatený. Tažeň se nazývá dřevo, které vyrostlo minulý rok a letos z něj budou vyrůstat nové letorosty s hrozny. To co Vy nazýváte tažeň je nejspíš kmínek.  Tažně se řežou podle odrůdy na 5-12 oček a každý rok... celý příspěvek >
Bianca, 17.1.2011
Už jsem si o tom s Wimpim psal, nějakou podnož můžu poskytnou (Binova, malé množství ES 15-53). Pro nás ideální mi připadá systém pana Glose, který roubuje na podnože zásadně za zelena ve výšce cca 40 -50 cm nad zemí. Když se mu odrůda nelíbí, podnož... celý příspěvek >
Bianca, 17.1.2011
Vidím to podobně jako Mirek a Wimpi. Pravokořenné keře nemají v žádém případě nižší vitalitu než roubované. Zajímalo by mě jakékoliv smysluplné odůvodnění, proč by tomu tak mělo být. Ale na druhou stranu sázet neroubované sazenice ve vinařské... celý příspěvek >
Rezistentna odroda na vino?, 21.12.2010
Solaris jsem nedoporučoval zcela úmyslně, do nadmořské výšky 120 m je příliš raný, tam by byl ke sklizni určitě do konce srpna. Co se ale týká jeho odolnosti k houbovým chorobám, rozhodně je špička.
Pravokorenné sadenice, 17.12.2010
Na dotaz, jestli uvedené přípravky dokáží zlikvidovat i kořenovou formu fyloxery nemám odpověď. Pokud by imidaclopirid byl systémový, snad by mohl zničit i fyloxeru na kořenech. Ale podle mého laického názu slouží postřiky hlavně k tomu, aby omezily... celý příspěvek >
Pravokorenné sadenice, 8.12.2010
Byl jsem citován, takže ještě upřesním, onen přípravek se jmenuje PERFEKTHION a zatím ho lze ještě u nás koupit. Ale to zatím je na místě,  prodávat se může jen do 30.9.2011, používat o dva roky déle. Potom nám snad naši "zelení"... celý příspěvek >
Pravokorenné sadenice, 7.12.2010
Ano, fyloxera je mšička révokaz. Jediným způsobem, jak zabránit napadení odrůd V. vinifera (včetně Muškátu Ottonel), je roubování na mšičce odolnou podnož.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika