|
Meruňka Bergerot, 22.5.2010 Dobrý večer. Králičí hnůj bych meruňce nedal a už vůbec ne velké množství.
Tento druh hnoje obsahuje nejvíce močoviny ze všech jiných možností
Je možné, že proto se Vaší meruňce nedaří.
S tím Bergeronem jsem si já jistý. Prodejce je můj dobrý... celý příspěvek > |
 |
Je toto moniliový úžeh?, 3.5.2010 Dobrý den. To máte pravdu.Teď vidím, že tam trochu uvadlé větvičky někde jsou, ale to mám na meruňce taky a stejně tak má zdravé plůdky.Konečky odštípnu a dál to neřeším. Příroda to vyřeší sama. Postřikem jsem pomohl, tak teď už je to na ní. |
 |
|
 |
Opad květů, 22.4.2010 U mě také to samé. Když stromek kvetl, tak bylo chladno a pršelo čtyři dny, že ani včelky nelítaly a teď do toho ten popel ze sopky a mám vystaráno.
Držím palce aspoň ostatním.
Alex |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 22.4.2010 Tak a mám klid. Květy na Bergeronce padají kompletně celé. Vypadají jak seschlé. Takže letos u mě nic
Alex |
 |
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 20.4.2010 Rony píše po svém. Já bych nechal meruňku (píšete, že je po odkvětu)
s rozumem(málo plodů) zarodit, alespoň by jste věděli, kvalitu plodu.Po plodu teprve provést výchovný řez. |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 15.4.2010 Zlín |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 15.4.2010 Tak tady neustále pod mrakem déšť. Květy ještě neviděly sluníčko a ani včely. Květy u Bergeronky už pouští lístky a při drobném dotyku šly celé květy k zemi |
 |
Meruňka Bergerot, 11.4.2010 Mám Bergeron 4 rok. Už ve druhém roce jsem ji nechal pár plodů na ochutnání a aby se moc nevysílila (5ks)
Přez všechny podobné názory na "nevalnou chuť" bergeronu musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen sladkou chutí a velkými plody.... celý příspěvek > |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 11.4.2010 To samozřejmě, ale oproti květnu, dnes vyhlížím aspoň jednu včelku, aby byly květy opýleny. |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 11.4.2010 Tak to závidím. Ve Zlíně i u sousedů a blízkém okolí v plném květu. Opět je zataženo a+ 7. Po včelách ani slechu. Třeba během dne, uvidíme.
Bílý kmínek nepomohl a postřik přibrzdil, ale málo.
Škoda na příští týden hlásí 17 stupňů.
Alex |
 |
|
 |
Meruňka - jak o ni správně pečovat, 10.4.2010 Taky se kloním k názoru, že je krásná. V srpnu po plodu, bych ji trochu přistřihl křidýlka. |
 |
Odrůdy meruněk, 10.4.2010 Tak to už jedině zavařená. |
 |
Meruňka na minizahradu, 10.4.2010 Mám minizahrádku stejně položenou jako Vy. Zvolil jsem Bergeron.Výsledek je ten, že kvete ve stejném období jako ranné druhy (slunečná poloha) a to jsem bílil kmínek a zalévalstudenou vodou pro oddálení nakvetení.Stromek je malý, pevný a přestože... celý příspěvek > |
 |
Ovlivnění růstu rajčat, 10.4.2010 Mám bergeron taktéž 2m od rajčatového záhonu. Loni rajčata plíseň (moje vina - bez postřiku a vlhké období) meruňky sladké jako med. |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 10.4.2010 Bergeron v plném květu. Venku +5. ZLÍN |
 |