|
Co je to za rostlinu?, 17.7.2012 Snad to bude některá z dračinek - Cordyline (případně z dračinců - Dracaena). Pokuste se je vyhledat na fotkách na webu.
Josef. |
 |
Rez hrušňová, 3.7.2012 Pane Wimpi, buďte klidný. Nejsou to rezhostící jalovce. Jsou to cypřišky: Chamaecyparis lawsoniana, typ elwoodii.
Josef. |
 |
|
 |
Rez hrušňová, 2.7.2012 Slovní popis by byl obtížný, složitý a zdlouhavý. Vyhledejte si fotky oněch jalovců na netu. Tyto jalovce jsou obvykle nízkého plazivého či keřovitého tvaru, do klasických živých plotů se obvykle nepoužívají. zkuste sem dát foto těch rostlin, co mají... celý příspěvek > |
 |
První plody, 27.6.2012 Jitko, Vy jste mu skočila na špek. Pan PP je známý šprýmař a rád čtu jeho příspěvky.
Vynásobte jeho údaj cca 52 a dostanete zhruba správnou odpověď.
Josef.
|
 |
Uvadající pnoucí růže, 19.6.2012 Vlevo v okénku si zadejte vyhledat "coniothyrium", najde Vám to dvě, resp. tři vlákna.
Josef.
|
 |
Azalky - houba?, 18.6.2012 Jirko, nemám to pořešené. Píšu, že jsem se s tím ještě nesetkal. Tudíž jsem to nemusel řešit a hledal bych pomoc na netu a v odborných knihách.
Josef. |
 |
Mrazuvzdorná mimoza - Albizia julibrissin, 7.6.2012 No, nekup to! :-)
Josef. |
 |
Co je to za rostlinu?, 5.6.2012 Přiložím prozatím googlový překlad anglické stránky s touto rostlinou.
...je koncové trvalka, která vznikla v Indonésii. To je jen vytrvalý v USDA zóny 10-12, takže je to primární použití je v závěsných košů jako pokojová rostlina. Vinice může... celý příspěvek > |
 |
Vysetý trávník a plevel, 5.6.2012 Ó nikoli, ivape. Mám za sebou také tisíce metrů čtverečných založených trávníků. Vždy po výsevu celou osetou plochu dvakrát lehce, ale pečlivě přehrabu tak, aby se travní semeno dostalo alespoň trochu do půdy. Následně obvykle plochu převálcuji anebo... celý příspěvek > |
 |
Vysetý trávník a plevel, 4.6.2012 Michale, já bych to prozatím s trávníkem p. Gustava neviděl tak černě.
Zeptám se p. Gustava: zaléval jste vysetý trávník? Ano, ne, jak často? Bylo u Vás (před současným deštivým počasím) stálé sucho, nebo se to tak střídalo?...
Josef. |
 |
|
 |
Kdo určí názvy rostlin?, 31.5.2012 Jedna chyba ;-). Kdo ji opraví?
Josef. |
 |
Lopuch a slez v trávníku, 28.5.2012 1. Nemáte lopuch, ale podběl.
2. Sléz tam při mém rozlišení monitoru rovněž nevidím, později se podívám podrobměji.
3. Asi musíte použít selektivní herbicidy do trávníku. Na agromanuál.cz si zkuste vyhledat, který bude na uvedené plevele... celý příspěvek > |
 |
Co je to za skvost?, 21.5.2012 I já samozřejmě s určením souhlasím. Myslím, že o něm kdysi mluvil dr. Větvička a sděloval, že je to jedna z mála rostlin, která dokáže růst jako podrost pod akáty (akáty do půdy vylučují nějakou látku, kterou většina ostatních rostlin... celý příspěvek > |
 |
Co to je za rostlinu?, 18.5.2012 Zatím nikdo (současnáý stav: 43 návštěv). Napovím: kytka nekvetla zjara.
Kdo přidá další indicie?
Josef. |
 |
Kdo pozná rostlinu?, 18.5.2012 Plevel to spíš není. Myslím, že je to b.k. (česky) nebo N.t, resp. L.t. (vědecky). Další přispěvatelé dodají jistě další písmenka.
Josef. |
 |