|
Pískování pomocí sypacího vozíku?, 25.3.2010 O minulém víkendu jsem po stavbě domu likvidoval zbytek písku (cca 2m3) a normálně jsem ho rozhodil mezi trávník lopatou. Chce to trochu grif, ale i když byla spodní část písku mokrá, tak v pohodě. Druhý den písek uschnul a děcka jek lítají po... celý příspěvek > |
 |
Kolika let se dožívá meruňka, je to rakovina?, 25.3.2010 Tak ze starého stromu už mladý neuděláte, bohužel... Já třeba řežu meruňky výhradně na kotlovitou korunu (nechávám 4 kosterní větve) a řez provádím pouze první 3-4 roky. Poté jen prosvětluji korunu.
Martin |
 |
|
 |
Ohryzaný kmen, 22.3.2010 Určitě se dá zachránit, použijte k tomu rýč... Vážně, vykopat a koupit novou. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 20.3.2010 Taky jsem dneska poprvé "fouknul" Kuprikol a vzhledem k rašení i naposledy... |
 |
Cestička z kačírku, 20.3.2010 Obecně lze říct, že přítel má pravdu. Čím větší sklon, tím větší šance k pohybu kačírku. Pokud cestička bude pojížděna autem, riziko se zvětšuje. |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 20.3.2010 Asi se dá takto tvarovat, ale nebude to ono. Možná v našich nejteplejších oblastech. Když meruňku budete řezem držet ve tvaru vřetena, tak silně zvyšujete šanci pro kleotok, a tím zkracujete životnost stromku. |
 |
Rajče na sušení, 18.3.2010 Nebo jen tak na chleba, případně jako chipsy. Jednou zkusíte a nechcete jinak... |
 |
Ořešák neroste, 18.3.2010 Před zvruba třiceti lety jsme zasadili malý semenáč a opravdu stromek se k růstu moc neměl. Až tak po deseti letech se rozjel a rostl jako vrba, když mu "bylo" 15 let, tak poprvé shodil nějaký ten ořech, když mu bylo dvacet, musel ustoupit... celý příspěvek > |
 |
Rajče na sušení, 18.3.2010 Já jsem loni sušil "obyčejné" F1 Tornádo. Musím říct, že se osvědčilo a letos do toho jdu zase.
Martin |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 17.3.2010 U nás na ostravsku ještě na Kuprikol není pozdě, o víkendu do toho jdu... |
 |
|
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 Čím více budete řezat, tím hezčí plody budete mít a stromek bude vitálnější. Broskev plodí na jednoletém dřevě a hezké letorosty Vám narostou pouze po řezu... |
 |
Jak zachránit zlomený stromek?, 16.3.2010 Žádná fixsace nepomůže, pokud nedáte do pořádku sousedské vztahy... |
 |
Stavební denník, 16.3.2010 Když jsem stavěl dům, používal jsem také excel. Pokud máte jednotný styl, tak se dá vše krásně vyfiltrovat (poznáte kolik stál materiál, práce, úřední lejstra, náklady na pivo a td...). Jednoduché, praktické. Vždyť i stavební rozpočty... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň - jakou?, 14.3.2010 Určitě se ve Vašich podmínkách bude lépe dařit meruňkám, než broskvím. |
 |
Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 14.3.2010 Tak to je super zpracovaný přehled.
Martin |
 |