Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stanley a metlovitost, 25.2.2010 Obsahuje fotku
Jde mne právě o to přijít na tu příčinu toho odumřetí kolem puku nebo malé větévky. Když se to odstraní, tak to místo se někdy zacelí. Tyto puky odumírají ve střední části a nikdy nahoře a na jednoletých výhohnech. A kromě toho v nejnižší části... celý příspěvek >
Stanley a metlovitost, 25.2.2010 Obsahuje fotku
A čím to je když strom neřežu vůbec. Taky to vysvětlení o nadměrné závlaze neobstojí, lonského roku u nás téměř nepršelo. Potřebuji vysvětlit od čeho se na dřevě dělají ty odumřelé ostrůvky kolem pupenů nebo velmi krátkých výhonů a jenom v určité... celý příspěvek >
Stanley a metlovitost, 24.2.2010
Co pomůže přestávka v řezání, když odumírá spodní obrost. Je zajímavé, že u Domácí švestky a Duranzie se nic takového neděje. Tento nový fenomén tady nebyl a je. Mne zkolabovalo asi 15 stromů Čačanské různého stáří. Ty stromy jakoby ještě žily ale... celý příspěvek >
Stanley a metlovitost, 24.2.2010 Obsahuje fotku
Mám také Stanley, které nemohu zvládnout ale podle mého je to choroba a již jsem o tom tady psal. Koruna se nedá zapěstovat, protože ve spodní části na jaře je odumřelých několik větévek, ve střední několik pupenů nebo krátkých "trnců" a... celý příspěvek >
Natírání kmenu vápnem, 21.2.2010
Přečetl jsem předešlou diskusi a tak trochu přispěji. Hašené vápno dobré kvality se dostane běžně ve stavebninách v plastových kýblech a je určeno na zdi. Stromy se natírají především z důvodu odálení květení pro případ příchodu jarních mrazů. Do... celý příspěvek >
Kterou višeň?, 21.2.2010
Měl jsem Erdi B.. a byli jsme na krásu těchto višní málem pyšní ale jako vzrostlá odešla na moníliový úžeh. To mne neodradilo a zarouboval jsem ji na jinou podnož a taky to odešlo na moníliový úžeh. Tato choroba se tady objevila a napadla tak 90%... celý příspěvek >
Dezinfekce půdy, 19.2.2010
Jako pamětník znám nějaké zařízení, kterým dříve zahradníci propařovali neboli desinfikovali půdu na jaře. Nikdy jsem to ale v akci neviděl a mělo to takové dýzy ze kterých šla horká pára. Smyslem toho bylo ponížení nějakých těch škůdců v půdě, kteří... celý příspěvek >
Borax proti hnilobě, 15.2.2010
Bór je důležitý prvek pro funkční metabolizmus rostlin. Např. u jabloní při nedostatku vznikají fyziologické poruchy jako krenčení, hnědá skvrnitost ale i růst se zpomaluje atd. Ale pozor! Je to stopový prvek a jeho předávkování je pro strom doslova... celý příspěvek >
Jahodník Mont Everest, 13.2.2010
Šplhající virtuálně krásné jahody jsou opět na scéně. V dnešním Právu je stará reklama firmy s P.O. boxem ve Val. Kloboukách. Neváhejte, lonského roku to zcela zavalilo objednávkami poštu. Kdo jste nenaletěli máte možnost.  Jen by mne zajímalo... celý příspěvek >
Vlhkost vzduchu, suchy vzduch, rastliny ako zvlhcovace, 6.2.2010
Odpařovač vody na radiátor 2092 - tento typ jsem měl na mysli. Ten savý papír se raz za rok musí vyměnit, neboť v něm se ukládají soli a ztrácí savost.
Vlhkost vzduchu, suchy vzduch, rastliny ako zvlhcovace, 6.2.2010
Nějké měření a pokusy praktické se zvlhčovaním vzduchu mám. Samozřejmě největší "vysušovatel" je v zimě nadměrné samovolné vnikání mrazivého vzduchu s již odloučenou vlhkostí, který se ohřátím ještě více "relativně" vysuší. Z... celý příspěvek >
Ručně vrtaná studna, 5.2.2010
Na rovinách, kde v hloubce několika merů leží štěrkové nebo pískové lože a voda se nachází od 3 do 7 metrů se studně vráží. To se sešroubuje asi 1 m dlouhá trubka hustě vrtaná se špicí k trubce podle potřeby 5 - 6 m a vrazí se do země. To vrážení... celý příspěvek >
Ručně vrtaná studna, 5.2.2010
A co takhle studna tzv. "vřážená". Záleží co máte vespod. Znám vesnice, kde je 90% všech studní uděláno tak, že se 5/4" nebo 6/4" trubka se špicí vrazí do země a trochu se to "protáhne" čerpadlem nebo ruční pumpou aby... celý příspěvek >
Ontario a Wagenerovo, 30.1.2010 Obsahuje fotku
Jen tak pro zajímavost jsem vybral 5 větších jablek Ontário,  zvážil a změřil. Takže průměr se blíží k 9 cm a hmotnost průměrná z pěti na obrázku239 gramů.  Je faktem, že na podzim brzy po očesání na výstavě mívají úplně jiné vybarvení a je... celý příspěvek >
Ontario a Wagenerovo, 30.1.2010
Souhlas, jablka vlevo nejsou Ontario. Příliš souměrná a pravidelná. Ontário je u naás nedoceněno (říkají Američané). Podle obsahu vitamínu C Ontário jej má po půl roce skladování více než Golden utržený ze stromu. Ontário pěstuji více než 40 let... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika