|
Opad květů, 22.4.2010 Květy meruňky moc dobře nedrží při květu na stromku, stačí malá síla (vítr, pták...) a květy opadávají. Je to normální jev, děláte si takovou probírku :-)
Martin |
 |
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 21.4.2010 Ne snad. Oddálení kvetení je myšlo v řádu dnů, nikoli let... Šittův řez napomáhá tvorbě plodonosného obrostu (pro Vás - zahuštění koruny stromu) a tím pádem větší šance úrody v příštím roce. Ta nicméně v našich podmínkách je často odkázána na jarní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 21.4.2010 Šittův řez slouží k oddálení kvetení?
Martin |
 |
Zachránit povápněnou broskvoň, 20.4.2010 Stromkům to neublíží, nic se v podstatě nestalo. Horší by to bylo u borůvek, azalek...
Martin |
 |
Jak to u Vás vypadá s nakvétáním slivoní - švestek, pološvestek?, 20.4.2010 Tady na ostravsku slivoňě začínají nakvétat, nicméně u mě na zahradě to chce ještě tak 3 dny (Stanley, Carpatin, Čačanská, Toptaste). Květních pupenů je tady taky o poznání méně než minulým rokem.
Martin |
 |
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 20.4.2010 Nesmysly tady píše někdo jiný... Kosterních větví by opravdu mělo být 4-5 (u kotlovité koruny), tyto větve by ale neměly být "vyholené", ale z nich by měly vyrůstat další větve, plné plodonosného dřeva. Střihem navíc zesílíte větve a hlavně... celý příspěvek > |
 |
Jak Vám přezimovala levandule?, 20.4.2010 Levandule se mi krásně rozjela (SM 320mnm), zimu nepřečkal i přes ochranu Rozmarýn.
Martin |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 20.4.2010 Trochu nás straší s počasím, meruňky odkvetly, začínají se tvořit plůdky (moc jich na tom stromě po dešti v květu asi nezůstane...) a ve čtvrtek padne teplota pod nulu... Proč ty meruňky nekvetou jako jablka na konci dubna?...
Martin |
 |
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 20.4.2010 Rony to vysvětlil naprosto správně, mám na řez ovocných stromků stejný názor jako on.
Martin |
 |
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 18.4.2010 Mockrát děkuji všem za rady! Irena |
 |
|
 |
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 18.4.2010 Uznávám, nenapsal jsem to dost přesně... Dle snímku je jasné, že korunka nebyla založená správně (vyholené větvě), proto ten střih s následným efektem zhuštění korunky. Nejsem zastáncem drastického střihu (obvzlášť u meruňek), ale první tři roky je... celý příspěvek > |
 |
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 17.4.2010 Nebojte, můžete stříhat i v tůto dobu. Doporučil bych zakrátit výhony tak na jednu polovinu.
Martin |
 |
Proč nekvete broskvoň, 17.4.2010 Mohly Vám, podobně jako mě, letos vymrznout pupeny. Broskvoňě jsou na to obvzlášť háklivé. O to více toho možná budete mít příští rok .
Martin |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 17.4.2010 Meruňky mi tady na SM dokvétají (krom Bergeronu) a díky dnešnímu počasí jsem ráno stříknul Horizontem.
Martin |
 |
Kolik vody na druhé pálení?, 16.4.2010 Třeba aby se nepropálil kotel, když lutru je málo. |
 |