|
Příspěvky uživatele - 180.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ten postřikovač by mě docela zajímal. Můžeš sem vložit fotku, 10.3.2009 Dobrý den. Tento traktůrek vlastním a obdělávám s ním půdu ve svých ovocných sadech. Mám ho poměrně v dobrém stavu, protože původní majitelé s ním asi moc nepracovali. Mám k němu ten Vámi zmíněný rotavátor, dále oboustraný pluh. Po nějakém čase jsem... celý příspěvek > |  | Meteostanice na zahradě?, 9.3.2009 Dobrý den. Trošku se přidám. Meteostanice je to jistě skvělá, ale k čemu Vám bude sloužit? Nic s n í nebudete ovládat, jenom budete číst údaje. K čemu Vám ale ty údaje budou? Sám mám stanici, a já dle ní plánuji práci, protože skutečně ukazuje, zda... celý příspěvek > |  |
|  | Omlazení živého plotu, 8.3.2009 Dobrý den. Nebojte se jít s řezem ještě níž, asi tak na 30cm. Vaše rostliny mají jistě dobrý kořenový systém, takže nezahynou, ale velmi brzy vytvoří mohutné přírůstky. Bude se Vám velmi dobře znovu udržovat. Řezu se skutečně nebojte. Ať se daří... celý příspěvek > |  | Papírák s velikánskými plody, 6.3.2009 Ořešák královský je pouze český překlad latinského názvu Juglans regia, čímž je označován ovocný druh ořešáku. Není to ale jméno kultivaru. Stanislaw |  | Jedlý kaštan, co neplodí, 4.3.2009 Ne tak zcela jednoznačné. Castanea sativa, neboli jedlý kaštan je jednodomá dřevina, čili má samčí i samiččí květy. Za svůj život jsem viděl mnoho zcela samostatně rostoucích stromů, které bohatě plodily. Dle mého to chce jen čas. Nic víc.... celý příspěvek > |  | strom?, 4.3.2009 Oponovat klidně můžete. Těchto vzácných dubů je u nás pár. Dotaz byl na zelenou zeď ze stromů, nikoli na sbírkový exemplář. Stanislaw |  | jak pěstovat hyacinty?, 4.3.2009 Paní Jano, pravděpodobně fusárium. Nic nezachraňujte, stejně to nejde, prostě vyhoďte a kupte si nové. Stanislaw |  | prorezavani stromu, 1.3.2009 Pane Pavle, přímo v Mělníku přece máte vynikající zahradnickou školu, kde se toto učí. Jistě nebude problém se obrátit na někoho, kdo Vám to provede. Stanislaw |  | Přesazování tulipánů a narcisů, 1.3.2009 Dobrý den.Jakmile to bude možné, klidně je zasaďte, ale celé do země. Zhruba do hloubky 10cm. Neuvádíte totiž velikost cibulí, ale tak to bude v pohodě. Stanislaw:-) |  | Pár skalniček k pojmenování, 27.2.2009 No jo, Sedum, taky mě to mohlo napadnout. Akorát nevím jaké. Třeba na to někdo přijde. Stanislaw |  |
|  | Pár skalniček k pojmenování, 27.2.2009 Dobrý den. To druhé je Cotoneaster dammeri asi "Coral Beauty", čili stálezelený skalník a to třetí je nějaká saxifraga. Stanislaw |  | cardiocrinum giganteum, 26.2.2009 Dobrý den paní Heleno. Cibule naprosto bez problémů vykvétala nádhernými růžovými květy. Měl jsem ji v keramickém květináči, tak průměr 40, s ušima, protože jsem ji nevyzvedával na zimu ze substrátu, ale celý ten hrnek jsem brával do domu. Bylo to... celý příspěvek > |  | cardiocrinum giganteum, 25.2.2009 Dobrý den. Pěstoval jsem ji v keramickém květináči hodně dlouho. Na zimu totiž je třeba tuto cibulovinu schovat a tak to šlo velmi snadno. Pozor na mráz! Poškodil mně ji i mírný ranní mrazík. Je to krásná rostlina. Ať máte radost. Stanislaw |  | keřík šeřík, 24.2.2009 Tak se do odpovědi pustím já, když nikdo neradí. Šeřík vysoký metr není žádný problém, což ostatně ani ten krušpán. Jakmile to na jaře půjde, obryjte u každé rosltiny pěkné baly, s těmi je vyjměte ze země a zasaďte na místo, kde už to bude OK: ... celý příspěvek > |  | Stálezelená mrazuvzdorná popínavá rostlina, 23.2.2009 Dovolím si upozornit, že Lonicera henryi stálezelená určitě je. Je to jediná stálezelená ovíjivá liána pěstovaná u nás. I když může namrznout, spolehlivě obráží. Stanislaw |  |
 |
|
|
|