|
Jaký nůž na roubování?, 26.3.2009 Vlastním pravý belgičák a ten vůbec nedám z ruky. Broušení na něm je skutečná pohodička. Za chvilku na něm taky přejedu svůj roubovák, ale já potřebuji roubovat jen jeden stromek a to ještě na zakázku. Ať se daří. Jo ještě, výborný roubovák je ze... celý příspěvek > |
 |
Jaký nůž na roubování?, 26.3.2009 Vašemu vysvětlení nerozumím. Špička roubovacího nože je vždy v ose čepele, není to očkovák. Proč by to měly být vyhozené peníze? Firma má obrovské zkušenosti s výrobou nožů, takže pohoda. Při roubování za kůru jen přiložíme nůž celým ostřím na kůru a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přerostlá levandule, 26.3.2009 Je třeba tomu rozumět, než se rozdávají rady. Levandule jde v naprosté pohodě zmladit, dělá se to tak od nepaměti. Takže se nebojte a klidně střihněte do starého dřeva. V pohodě obroste. Doporučuje se odstraňovat odkvetlá květenstsví. Stanislaw |
 |
Hydrogel?, 24.3.2009 Dobrý den. Není to nic podezřelého, je to poměrně běžně využívané v profi zahradnickém světě tam, kde je to nutné. Sám jsme to jednou použil do velkých květinových truhlíků, které byly umístěny na konstrukci mostu. Výsledky byly opravdu dobré,... celý příspěvek > |
 |
kultivator, 23.3.2009 Dobrý den. Prohlédl jsem si Vámi uvedený stroj a mohu napsat, že je rozhodně dobrý stroj. Těchto strojů není moc v nabídkách. Jde zvláště o tu výhodu, že se pohybuje pomocí vlastních kol a nikoli pomocí nožů kultivátoru. Jde ale hlavně o to, k... celý příspěvek > |
 |
cardiocrinum giganteum, 19.3.2009 Dobrý den. Je to tak jak píšete. Moje rostlina byla Crinum x powellii. Spletl jsem se tím, že otázka byla na cibuli. Tímto se moc omlouvám všem. Stanislaw |
 |
Pokojovka, 17.3.2009 Dobrý den. Rostlina na fotce je skutečně Haemantus albiflos, čili krvokvět. V loňském roce mi moje rostlina pěkně kvetla. Je zajímavé, že kvete bíle. U nás se také pěstuje ještě jeden druh a to je Haemantus katharinae, který kvete červeně.... celý příspěvek > |
 |
Postřik ovocných stromů, 15.3.2009 Jistě, ale odborně vyrobený a ne uvařený v hrnci na plotně. V tom je ten zásadní rozdíl. Stanislaw |
 |
Postřik ovocných stromů, 15.3.2009 No, přeci jen napíšu sůj názor. Není to ani ekologicky a ani bez chemie. Už je to řadu let, kdy skutečný fyto odborník nám jako zahradnickým technikům vyprávěl, jak dělali test na tabákový výluh a jak byli vyděšeni, když zjistili, že tento výluh byl... celý příspěvek > |
 |
Dřín, 15.3.2009 Je to trošku jinak. Červenou kůru má paradoxně Cornus alba, čili svída bílá. Stanislaw |
 |
|
 |
Znáte někdo název, 15.3.2009 FRITILLARIA IMPERIALIS L. |
 |
Jilm keřovitý - řez, 11.3.2009 Dobrý den. Jilmy všeobecně dobře obrůstají, dokonce se obnovují i s pařezů. Nemáte náhodou tento kultivar? Ulmus elegentissima ´Jacqueline Hillier´ Ten řez snese taky bez problémů. Ale nenaroste tak moc za tak krátkou dobu,... celý příspěvek > |
 |
Jakému stromu patří tyto šišky?, 11.3.2009 Dobrý den pane kolego. Když jsem to včera uviděl, tak mě napadlo, že je to Picea abiea "Acrocona". Už jsem ji párkrát sázel. Stanislaw |
 |
Ten postřikovač by mě docela zajímal. Můžeš sem vložit fotku, 10.3.2009 Dobrý den. Nosič nářadí k tomuto traktorku je takový rám, na kterém jsou navařeny účka, do kterých se dá uchytit patřičné nářadí pomocí jen jdnoho šroubu. Používám šípové radličky, vyorávací radličku na brambory a taky ohrnovací radličky na... celý příspěvek > |
 |
šeřík čínský do živého plotu, 10.3.2009 Dobrý den. Syringa chinensis je skutečně vhodný do volně rostoucího živého plotu, ale i do stříhaného. Jako volně rostoucí dosahuje výšky 2 - 4 metry, jako stříhaný se používá pro výšky 1 - 2 metry. Stanislaw |
 |