Příspěvky uživatele - 180.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Červený narcis, 19.4.2009
Dobrý den. Pár lidí, co se zabývají narcisy skutečně u nás je. Jsou sdruženi v narcisářském spolku, který je pod zahradkářským svazem. Sám jsem jeho členem. Měl jsem pěknou sbírku kolem 400 kultivarů, ale při velké povodni jsem o ni přišel. Ale znám... celý příspěvek >
Vegetativni schopnosti jabloní a jinych drevin, 11.4.2009
Není to žádný nesmysl, zelenými řízky na množárně to jde poměrně snadno. Nedělá se to ale proto, protože podnož je pro další pěstování nesmírně důležitá. Neumím si vůbec představit, že budete chtít pěstovat pravokořené jabloně jako např. Holandské... celý příspěvek >
Založení korunky - pro p. Vysloužila, 9.4.2009
Přeji MUDr. Vysloužilovi pěkný den. Rozhodně máte trpělivost s tím ovocnářským vědátorem. Já si vůbec neumím představit, že bych vysazoval ovocnařinu bez řezu. Učili mě to naši nejlepší učitelé jak na střední zahradnické, tak i na té další. Docela by... celý příspěvek >
Lze stříkat jarní soupravou okrasné listnáče?, 5.4.2009
Důvod k tomu byl ten, že mu trochu postřiku zbylo ale rozhodně nemohl ničemu ublížit. Pořád je to lepší takto přípravek použít, než jej nalít na jedno místo. A manželka ať mu honem uvaří něco dobrého a podá vychlazené pivko jako omluvu, pokud... celý příspěvek >
sestřih mladé meruňky, 3.4.2009
Není důvod Vás kárat. Taky bych počkal až se očka pěkně ukážou. Ještě mně ale uniká, proč u meruňky zakládat kotlovitou korunku. Je to peckovina a když pěstitelka není profík, terminál bude třeba. Žádné okolní zastínění nevidím, takže světla... celý příspěvek >
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 3.4.2009
Jste nějaký těžký pesimista. Není to špatně, strom má 55 roků, tam se moc zmlazením nemůžeme zabývat. Odstranit až 2/3 koruny je mimo realitu. Nechat ho tak jak je a těšit se z jeho ovoce. Bude také vidět jak reaguje na tento zásah, který... celý příspěvek >
Tak nám zakázali KarathaneLC a Rubigan, 3.4.2009
Rovněž se připojuji s tím, že toto téma nějak házím taky za hlavu a vzhledem k tomu, že mám 5 dětí, tak jsem tu neplodnost zřejmě nějak prošvihnul. No, co nadělám? Stanislaw:-)
Stříhání weigel, 3.4.2009
Paní Lído, budu trošku oponovat. Pán zřejmě potřebuje, aby se mu slabá rostlinka víc rozkošatila. Na řez je právě čas, což ostatně potvrzujete tím, že Vám řez v zimě udělali králíci a Vaše rostlina se pěkně rozrostla. Na mladém keři mu toho moc... celý příspěvek >
Tak nám zakázali KarathaneLC a Rubigan, 2.4.2009
Trošku budu reagovat. Nejsem si zcela jistý tou EU. Protože odebírám profi měsíčník pro zahradníky, měl jsem možnost se dočíst třeba to, že v Německu mají zelináři zcela zakázány herbicidy do špenátu, kdežto v Holandsku jsou povoleny. Výsledek je... celý příspěvek >
Jsou to Ladoňky?, 1.4.2009
Určitě ano paní Olino. Toto je ladoňka španělská, neboli Hyacinthoides hispanica.  Už jsem ji našel dokonce volně v lese, kam semínka zanesli patrně mravenci či jiný hmyz. Pohodu přeje Stanislaw:-)
Sázení brambor - kolik?, 31.3.2009
Dobrý den. Zhruba 30kg. Bude záležet na sponu brambor jak v řádku, tak na sponu řádků mezi sebou. Uznaná sadba má stejnou velikost, tím si nemusíte lámat hlavu. Ať se daří přeje Stanislaw
Špičák, jak dál?, 30.3.2009
Dobrý den. Pokud je na M26 tak je to v pohodě. Toto o ní píše ing. Richter. "Do skupiny polozakrslých podnoží řadíme M26, dobře kotví v půdě, je vhodná do lehčích půd, odrůdy na této podnoži dobře plodí." Jak píše MUDr. Vysloužil,... celý příspěvek >
Pinus parviflora Glauca a - pentaphylla Glauca, 29.3.2009
Dobrý den. Můj názor je, že tam žádný extra viditelný rozdíl nebude. "Pinus parviflora S. & Z. ssp. pentaphylla Mayr." Bude to jen poddruh, rostoucí v Japonsku na určitých místech. Stanislaw
Jaký nůž na roubování?, 28.3.2009
Dobrý den. Je to věc názoru. Rozdíl ale zřejmě bude v tom, když si někdo na zahradě roubuje ročně pár roubů, a někdo se tímto živí.  Ještě pořád jsou u nás firmy, které ročně roubují hodně přes 100000 podnoží. V tom případě si vůbec neumím... celý příspěvek >
Jaký nůž na roubování?, 26.3.2009
Skutečně nevím přesně, co myslíte tím, že špička není v podélné ose nože. Všechny zahradnické nože se vyrábějí pro praváky a leváky, protože se brousí pouze z jedné strany. Tomu odpovídá i tvar čepele v příčném řezu.  Zaoblení ke špičce nože... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika