|
Jak je to s tím smáčedlem?, 27.2.2010 Bez výhrad souhlasím. Přidávání smáčedla je trošku starší záležitost. Dnešní přípravky jsou vymyšleny tak, aby to nebylo vůbec třeba. Je to opravdu hodně roků, asi tak 30, co jsme přidávali pár kapek Jaru. Ti starší si jistě vzpomenou na... celý příspěvek > |
 |
Trávník po roztání sněhu - poraďte, 25.2.2010 Je to poměrně nová věc, ale zadal jsem to na webu a bez problémů. Teda, zadal jsem plíseň sněžná. Přípravek je k dostání. Stanislaw |
 |
|
 |
Co to je za keř?, 25.2.2010 Ačkoli to bude znít podivně, je to větvička svídy bílé, čili Cornus alba, nebo některý její kultivar. Stanislaw |
 |
Postřik proti kadeřavosti, 25.2.2010 Stříkal jsem dnes svých 13 broskvoní a spotřeboval 4 litry postřiku. Trošku rozdíl. Kvalitní postřikovač a kvalitní tryska. Stanislaw |
 |
Trávník po roztání sněhu - poraďte, 25.2.2010 Pravděpodobně plíseň sněžná, což je dost prevít. Ale je na to přípravek Heritage, tak do toho. Stanislaw |
 |
Živý plot z okrasných trav, 25.2.2010 Žádná pane Novák. U nás prostě trávy uschnou, ať se to líbí, nebo ne. A půl roku tam nemáte nic. Jsou to prostě trávy, nikoli dřeviny. Stanislaw |
 |
Stanley a metlovitost, 24.2.2010 To není metlovitost, ale loňský dostatek vláhy. I ty rybízy mají pěkné přírůstky. Mám v sadu to samé. Jsou to mladé stromky, tak se jim prostě daří. Nic víc. Stanislaw |
 |
Rozestupy nových ovocných stromků, 23.2.2010 Protože tyhle odrůdy neznám, tak jsem se mrknul na web. Jsou to středně až vzrůstné odrůdy. Kdybych je sázel já, i na Vašem Coltu bych je dal od sebe 5 metrů. Asi to nebudou žádní lenoši. Stanislaw |
 |
Rozestupy nových ovocných stromků, 23.2.2010 Dobrý den. Colt je sice slabě rostoucí podnož, ale ještě je důležité, jaké odrůdy budete sázet. Existují totiž slabě rostoucí odrůdy, které bych osobně sázel na 4 metry od sebe, ale normálně rostoucí 6 metrů. Ale pokud ovládáte řez, tak je možné... celý příspěvek > |
 |
Škůdce smrk, 23.2.2010 Dobrý den. Jsou to hálky mšice korovnice. Dál si to jistě najdete na webu. Stanislaw |
 |
|
 |
Rozpoznání tůje, 23.2.2010 Mohl by to být Cupressocyparis leylandii, ale vyfoťte to teda ještě v detailu. Stanislaw |
 |
Okus stromků zvěří, 22.2.2010 Mám celý ovocný sad oplocen lesnickým pletivem proti zajícům a ještě každý stromek zvlášť proti okusu. Bohužel jsem dřív nakoupil část německých chrániček, které tvoří takovou spirálu, čili se obtáčí při nasazování kolem kmínku. Normálně to zajíc... celý příspěvek > |
 |
Okus stromků zvěří, 22.2.2010 Škoda, že jsem pane Vinšálek nevyfotil svůj ovocný sad plný peckovin po nájezdu zajíců. Kmínky i o průměru pře 5 cm okousané kolem dokola a to i přes použití chrániček, které ale měly nevyhovující konstrukci. Bohužel jsem na ně doplatil i letos.... celý příspěvek > |
 |
Desinfekce půdy nekomerčními přípravky, 22.2.2010 Dobrý den. Popíšu jednu mechanickou desinfekci, které se říká solarizace půdy. Vymysleli ji kdysi v Izraeli. Jedná se o pouhé kvalitní zakrytí půdy průhlednou fólií, která se nechá na místě až 4 týdny. Pod fólií může teplota stoupnout díky... celý příspěvek > |
 |
Moruše - pěstování, 20.2.2010 Nikde jsem neuvedl, že je označení morušovníku jen podle barvy plodů. Napsal jsem, jakou barvu mají plody těch dvou uváděných morušovníků. Stačí číst. Stanislaw |
 |